Facebook Pixel Η ιδιαίτερη σχέση Μαύρου με Βλάχο!
| 2012-06-26 09:00:00

Η ιδιαίτερη σχέση Μαύρου με Βλάχο!

Η ιδιαίτερη σχέση Μαύρου με Βλάχο!

Τον είχε υπό την προστασία του όταν έπαιζαν στην ΑΕΚ.

Οταν ο πιτσιρικάς Βαγγέλης Βλάχος µεταγράφηκε στην ΑΕΚ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προερχόµενος από τη Νέα Αρτάκη (για να στελεχώσει αρχικά τις «κιτρινόµαυρες» ακαδηµίες), ο Θωµάς Μαύρος ήταν στα ντουζένια του. Μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο.

Παρ' όλα αυτά δεν είχε απόµακρη συµπεριφορά ούτε έβλεπε αφ' υψηλού τον κατά οκτώ χρόνια µικρότερο συµπαίκτη του.

Ισα ίσα που τον είχε πάρει και υπό την προστασία του κατά κάποιον τρόπο. Βλέπετε, ο Μαύρος ήταν αυτός που πηγαινοέφερνε τον Βλάχο στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν ο συµπαίκτης του δεν είχε µεταφορικό µέσο.

Από τότε λοιπόν ταίριαξαν τα χνώτα τους (και εκτός γηπέδου) και µάλιστα για αρκετά µεγάλη χρονική περίοδο µοιράζονταν και το ίδιο δωµάτιο στα ξενοδοχεία όπου κατέλυε η αποστολή της ΑΕΚ πριν από τα παιχνίδια. Και στο αγωνιστικό σκέλος όµως ο σέντερ φορ Μαύρος και ο Βλάχος ως «δεκάρι» βρήκαν κώδικα συνεργασίας.

Εστω κι αν οι προσπάθειές τους δεν επιβραβεύτηκαν από πολλούς τίτλους. Εχουν, πάντως, να θυµούνται την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1983 σε µία σεζόν που ήταν (αθροιστικά) η πιο παραγωγική τους µε 29 γκολ, 21 του Μαύρου και 8 του Βλάχου (αναλυτικά στον πίνακα).

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags