Facebook Pixel "Ρε Θωμά, εμείς οι δύο θα μιλήσουμε για λεφτά;"
| 2012-06-26 10:20:00

"Ρε Θωμά, εμείς οι δύο θα μιλήσουμε για λεφτά;"

"Ρε Θωμά, εμείς οι δύο θα μιλήσουμε για λεφτά;"

Με κοινή γλώσσα, παρόμοιο πάθος για την Ενωση και την αναγέννησή της, Μαύρος και Βλάχος δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να αποφασίσουν πως προχωρούν μαζί.

"Βαγγέλη, θέλω να συνεργαστούμε. Θέλω να είμαστε μαζί στην προσπάθεια να κάνουμε την ΑΕΚ ξανά μεγάλη. Πες μου πώς βλέπεις την κατάσταση και ποιες είναι οι απαιτήσεις σου", ήταν τα λόγια του Μαύρου προς τον Βαγγέλη Βλάχο.

"Ρε Θωμά, εμείς οι δύο θα μιλήσουμε για λεφτά και συμβόλαια; Το σημαντικό για μένα είναι να ενωθούμε και να δουλέψουμε για να γίνει η ΑΕΚ αυτή που ξέραμε. Ολα τα υπόλοιπα, θα τα βρούμε", η ξεκάθαρη απάντηση του Βαγγέλη Βλάχου. Αυτός ο σύντομος πρόλογος αποτελεί την έναρξη της συνεργασίας του Θωμά Μαύρου με τον Βαγγέλη Βλάχο. Των δύο "κιτρινόμαυρων" προσωπικοτήτων, που συναντώνται ξανά έπειτα από 27 χρόνια στο ίδιο μετερίζι, από διαφορετικούς λόγους.

Η κουβέντα του Μαύρου με τον Βλάχο απείχε παρασάγγες απ' όσα έχουμε συνηθίσει να αποτελούν το πεδίο διαπραγμάτευσης υπεύθυνου ομάδας και προπονητή. Ηταν μια καθαρά ΑΕΚτζήδικη κουβέντα, μια συμφωνία που κινήθηκε και έκλεισε σε "κιτρινόμαυρο" φόντο.

Ο Βλάχος ήταν απόλυτα έτοιμος όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μαύρο και πρόσκληση για να τα πουν από κοντά στο μαγαζί του. Η κουβέντα κράτησε αρκετή ώρα, αλλά η συμφωνία επήλθε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Επισφραγίστηκε μάλιστα με ένα φιλί, όπως τότε που αμφότεροι φόρτωναν με δίχτυα τις αντίπαλες εστίες και πανηγύριζαν αγκαλιασμένοι.

Ο Βλάχος ζήτησε άμεση επαφή με τον Μαύρο. "Προχώρα και θα είμαστε μαζί. Εγώ και εσύ. Θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς", απάντησε ο Θωμάς. Ο νέος κουμανταδόρος της ΑΕΚ επέμεινε στο θέμα του συμβολαίου. "Δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να δουλέψω στην ΑΕΚ και να πάω καλά μαζί της. Πιστεύω πως με πολλή δουλειά και ενότητα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Την ενωμένη ΑΕΚ δεν μπορεί να τη νικήσει κανένας", είπε ο Βλάχος.

Τόνισε, μάλιστα, πως θα πρέπει να τεθούν μπόνους για κατάκτηση τίτλου ή έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, που ακόμα και για τη μεταβατική ΑΕΚ της επόμενης σεζόν θα είναι οι μεγάλοι στόχοι. Το τυπικό μέρος της προφορικής συμφωνίας που υπήρξε θα συμβεί σήμερα με υπογραφή συμβολαίου, κατά πάσα πιθανότητα για 1+1 χρόνο.

Η ιταλική παιδεία και η πείρα

Ο Θωμάς Μαύρος δεν κατέληξε στην επιλογή του Βαγγέλη Βλάχου επειδή υπήρξαν συμπαίκτες ούτε επειδή πρόκειται για τον νεότερο αρχηγό που σήκωσε κύπελλο και έναν "άρρωστο" οπαδό της ομάδας. Ο Θωμάς εκτιμά απεριόριστα τις προπονητικές ικανότητες του Βλάχου, οι οποίες έχουν διαποτιστεί με την ιταλική ποδοσφαιρική φιλοσοφία στα θρανία της περίφημης ποδοσφαιρικής σχολής Κοβερτσιάνο, δηλαδή στη Μέκκα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Βλάχος έχει δουλέψει σε πλήθος ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του. Πρόκειται για προπονητή που δίνει βάρος στη σωστή αμυντική λειτουργία των ομάδων του, με το ρίσκο να βρίσκεται μέσα στην προπονητική λογική του. Λάτρης της πειθαρχίας μέσα στα αποδυτήρια, εμπνέει σεβασμό χωρίς να τον επιβάλλει.

Οι σκέψεις για το ρόστερ

Της απολύτου έγκρισης του Βαγγέλη Βλάχου θα είναι η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έκανε σαφές στην κουβέντα με τον Μαύρο πως επιθυμεί να δομηθεί μια ομάδα με 25 ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβανομένων και των τριών τερματοφυλάκων). Με δεδομένο πως ακόμα είναι ασαφή τα οικονομικά και οι δυνατότητες ενίσχυσης, οι κινήσεις θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Βάρος στην ακαδημία

Πέραν της πρώτης ομάδας, ο Βλάχος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και για την ακαδημία της ΑΕΚ. Πρόθεσή του είναι να παρακολουθεί συνεχώς και άμεσα την εξέλιξη των μικρών, προγραμματίζοντας φιλικά ανά εβδομάδα. Στη σημερινή συνάντηση στα Σπάτα με τον Δημητρέλο θα λάβουν τα συμβόλαια όλων των παικτών και θα αποφασίσουν ποιο πλάνο θα τηρηθεί. Για τη Ρουμανία υπάρχει σκέψη να ταξιδέψει κάποιος συνεργάτης του Βλάχου, ώστε να μείνει εκείνος με την πρώτη ομάδα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags