Facebook Pixel Eκφράζει την ΑΕΚ της καρδιάς, όχι της τσέπης
| 2012-06-26 13:20:00

Eκφράζει την ΑΕΚ της καρδιάς, όχι της τσέπης

Eκφράζει την ΑΕΚ της καρδιάς, όχι της τσέπης

Η γενιά μου είχε την ευτυχία, την τεράστια ποδοσφαιρική τύχη, να μεγαλώσει με τον μέγα Μαύρο να παραδίδει μαθήματα για το τι σημαίνει "κυνηγός". Γράφει ο Βασίλης Βεργής. 

Θεωρώ (με κίνδυνο φυσικά να αδικήσω κάποιους) ότι είναι μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος που ανέδειξε το ποδόσφαιρό μας, ο «βασιλιάς» της περιοχής, ο απόλυτος Ελληνας φορ.

Ο αγαπημένος Θε-ωμάς των φίλων της ΑΕΚ, μέλος μιας από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, της Ενωσης του Λουκά Μπάρλου, αλλά και μοναχικός ηγέτης στα «πέτρινα» χρόνια του συλλόγου, εκφράζει αυτό που οι πιο παλιοί μπορούν να καταλάβουν (και να επιβεβαιώσουν) και οι νεότεροι οφείλουν να μαθαίνουν: την ΑΕΚ της καρδιάς.

Το συναίσθημα προηγείται του ρεαλισμού. Η τρέλα, η αγάπη για την ομάδα ξεπερνάει την αγωνία για το μπάτζετ. Και η καθάρια προσπάθεια ενός άφθαρτου στα μάτια όλων μεγάλου Ενωσίτη μπορεί να δείχνει τιτάνια, αλλά φανερώνει ταυτόχρονα πως η ντομπροσύνη δεν έχει πεθάνει.

Ο Θωμάς Μαύρος δεν είναι εκατομμυριούχος. Ούτε έψαξε να βρει κάποιους εκατομμυριούχους για να του... εκχωρήσουν το δικαίωμα γνώμης, να του δώσουν προς διαχείριση τα δικά τους λεφτά για να «παίξει» εκείνος τον πρόεδρο στην ΑΕΚ. Βγήκε μπροστά, με περίσσια -είναι η αλήθεια- δόση ρομαντισμού για να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Δεν δηλώνει σωτήρας, δεν έχει να υποσχεθεί εκατομμύρια ευρώ. Το χέρι του απλώνει για να βοηθήσει την ομάδα που απογείωσε το όνομα και την καριέρα του. Βάζει την καρδιά του για τον σύλλογο που τον έκανε αυτό που ήταν, είναι και θα παραμείνει παντοτινά: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Θωμάς Μαύρος.

Ξέρω τι θα μου πείτε και δεν θα έχετε άδικο: «Πού πάει να μπλέξει ο άνθρωπος; Με τι λεφτά; Ποιος θα επενδύσει σε αυτή την καταχρεωμένη ΑΕΚ, ειδικά τούτη την ώρα στην Ελλάδα;».

Ναι, έτσι είναι. Ο Μαύρος ξεκινάει έχοντας να καλύψει τεράστιο χάντικαπ. Το γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα. Μπορεί να μην τα καταφέρει. Οι ρεαλιστικές πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Κι όμως... Καλά κάνει. Μακάρι ο κόσμος της ΑΕΚ (που χρόνια τώρα βάζει «πλάτη» και έχει σώσει την ομάδα) να σταθεί στο πλευρό του. Γιατί ξέρει ότι έτσι στέκεται στην ΑΕΚ της καρδιάς, όχι της τσέπης.

Μακάρι οι σπουδαίοι ΑΕΚτζήδες που τον συντρόφευσαν στα δικά του χρόνια αλλά και μετά να βοηθήσουν τον Θωμά. Ευελπιστώ η παρουσία του να αποτελέσει ερέθισμα και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε με κάποια χορηγία -ή όποιο άλλον τρόπο εκείνος θα βρει και θα θελήσει- να στηρίξει την προσπάθεια του Μαύρου.

Τον Αλαφούζο, όταν ξεκίνησε την προσπάθεια να σώσει τον Παναθηναϊκό, τον χαρακτήρισαν τρελό. Με αυτή την τρέλα πήρε την άδεια και βάζει το μαγαζί σε μία σειρά. Τον Μαύρο επίσης τρελό τον λένε. Μακάρι και η δική του τρέλα να σώσει την ΑΕΚ.

Κι εντάξει, κάποιοι... νεοΑΕΚτζήδες μπορεί να προσδοκούσαν επιστροφή στο «παλαιό καθεστώς». Ομως τώρα η κάνουλα του Νοτιά και του Παππά έχει στερέψει, οπότε δύσκολα θα ξαναϋπάρξουν... σωτήρες.

Καλό θα ήταν, όμως, για την ΑΕΚ να μπορούσαν να ενωθούν όσο γίνεται περισσότεροι γύρω από τον Θωμά Μαύρο και να συνδράμουν στον αγώνα του. Ειδικά οι Ενωσίτες εκείνοι, μεγαλύτερης ηλικίας, που ο Θωμάς έκανε να λατρέψουν αυτή την ομάδα και να την κουβαλάνε για πάντα (και εξαιτίας του) στην καρδιά τους...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags