Facebook Pixel Το καλοκαίρι της σπατάλης
| 2012-06-30 12:45:00

Το καλοκαίρι της σπατάλης

Το καλοκαίρι της σπατάλης

Πείτε το επαγγελματική διαστροφή, πείτε το μπούχτισμα, πείτε το πράξη αντίστασης στη δικτατορία του ποδοσφαίρου, πείτε το όπως θέλετε: είμαι ένας από τους ελάχιστους Ελληνες που παρακολουθούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.

Ενας από εκείνους τους 0,0 και κάτι που καταγράφονται από τις μετρήσεις της τηλεθέασης.
Το καλοκαίρι εγώ θέλω στίβο, κολύμπι, τένις και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Οχι όλο «μπάλα». Βλέπω, λοιπόν, τις μεταδόσεις της ΕΤ1 από το Ελσίνκι. Και δεν πιστεύω στα μάτια μου.
Η πολύπλαγκτος ΕΡΤ, η ίδια που εγκαλείται από τον εισαγγελέα για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις του ποδοσφαιρικού Τσάμπιονς Λιγκ, έστειλε στο Ελσίνκι τέσσερις -αν όχι περισσότερους- δημοσιογράφους, ταξίδι έξι ημερών παρακαλώ, για μία διοργάνωση μηδενικού για φιλάθλους και διαφημιστές ενδιαφέροντος, την οποία μάλιστα μεταδίδει απευθείας (χωρίς απεσταλμένους) και το Eurosport!
Πλήρωσε μάλιστα και ξεχωριστό κονδύλι η ΕΤ1, ώστε να έχει δικό της συνεργείο στη μεικτή ζώνη και να μεταδίδει συνεντεύξεις των Ελλήνων αθλητών, οκτώ ώρες την ημέρα. Υπερπαραγωγή, όχι αστεία…
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την ποιότητα των μεταδόσεων. Αυτή, άλλωστε, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, αφού οι ειδικευμένοι στον κλασικό αθλητισμό συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους. Είναι η απίστευτη σπατάλη αυτή που με βουρλίζει.

Η «δημόσια τηλεόραση» ξόδεψε μία καραβιά λεφτά για να στείλει στο ποδοσφαιρικό Euro τουλάχιστον 12 δημοσιογράφους (τόσους μέτρησα εγώ), για δουλειά που μπορούσε να βγει με τους μισούς. Χώρια τα συνεργεία, χώρια τα κυκλώματα, χώρια τα έξοδα για την κάλυψη της πολυήμερης προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Η ίδια ΕΡΤ, για να μη ξεχνιόμαστε, έστειλε ανθρώπους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης και πανηγύριζε («ναι, ναι, χρυσό μετάλλιο!») για ελληνικούς θριάμβους ενώ η κούρσα βρισκόταν ακόμα στα μισά. Φανταστείτε και να γινόταν από το στούντιο ο σχολιασμός…
Και ναι, πρόκειται για την ίδια ΕΡΤ που άφησε να φτάσουμε 5-6 μέρες πριν από το τζάμπολ για να ασχοληθεί -όταν πια ξεκίνησε το ξεφωνητό και εμφανίστηκαν απειλητικοί μνηστήρες- με το προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ. Για την ίδια ΕΡΤ που έκανε ανατολίτικα παζάρια για τους επίσημους αγώνες τής πλέον διακεκριμένης εκπροσώπου του ελληνικού αθλητισμού. Για την ίδια ΕΡΤ που αδιαφόρησε προκλητικά για τα φιλικά της «επίσημης αγαπημένης» στη Λιθουανία και στη Βραζιλία, μολονότι αυτά είχαν τηλεοπτική κάλυψη από τοπικά κανάλια.
Την ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι ΕΡΤ. Την ΕΡΤ που όλοι πληρώνουμε από το υστέρημά μας, υποχρεωτικά και διά ροπάλου. Την ΕΡΤ που ουδείς θα πλήρωνε εάν ο νόμος παρείχε αυτή τη δυνατότητα.Π

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags