Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Το νέο που έρχεται στον ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε πρώτη φορά αγωνιστικά. Δεν τα πήγε άσχημα. Αντίθετα – δίχως στάλα υπερβολής – τα πήγε όμορφα. Χωρίς φυσικά, να πετούν από τη χαρά τους οι φίλοι του ΠΑΟΚ, ικανοποιήθηκαν από την προσπάθεια του. Είναι αλήθεια. Τα σημάδια της προσπάθειας η οποία καταβάλλεται στον ΠΑΟΚ είναι εμφανή …

Κατ αρχήν στον τρόπο σκέψης. Στη συνέχεια; Στον τρόπο πράξης! Επιχειρεί ολική ανατροπή δεδομένων ο Γιώργος Δώνης. Ρισκάρει αλλά … Το επιχειρεί! Η πρώτη εντύπωση – η οποία δεν εγγυάται για την δεύτερη – είναι ελπιδοφόρα. Ίσως δε, για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ επαναστατεί κατά του ίδιου του εαυτού!

Πως και γιατί; Ο Φερνάντο Σάντος είχε (καλώς ή κακώς … Διίστανται οι απόψεις!) εγκλωβίσει τρόπους σκέψης και πράξης σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Οι διάδοχοι του βολεύτηκαν με αυτό. Δεν ρίσκαραν για να τον αλλάξουν. Ο Λάζλο Μπόλονι αποπειράθηκε να αλλάξει τρόπο πράξης. Τα έκανε μούσκεμα. Αιτία; Το μυαλό δίνει εντολές. Το κορμί τις δέχεται. Το αντίθετο είναι εκτός φύσης. Είναι αφύσικο …

Ο Γιώργος γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στον ΠΑΟΚ δε βολεύτηκε. Δεν είναι κι άνθρωπος του βολέματος, κατά πως φαίνεται. Τι να έκανε λοιπόν; Επιχειρεί την ολική ανατροπή. Και ξεκινά ορθά.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Οτελούλ (ουδεμία έστω και μακρινή σχέση με τον δική μας τον ΟΤΕ…) έδειξε στοιχεία της επιχειρούμενης τιτάνιας προσπάθειας. Εάν κι εφ όσον δε μας απατά η μνήμη μας, δεν θυμόμαστε μετά τη «μεταπολίτευση» στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άλλη τέτοια εικόνα σε αγώνα προετοιμασίας.

Προσέξτε όμως, σας παρακαλούμε. Δεν αναφερόμαστε σε καλή εικόνα. Επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν το κάνουμε. Αναφερόμαστε σε διαφορά. Κι «έβγαζε μάτια» η διαφορά κα σε τρόπο σκέψης και σε τρόπο πράξης.

Αυτό πάντως, το οποίο πλημμύρισε για τη συγκεκριμένη ημέρα (μην βιαζόμαστε για τις επόμενες …) χαρά τον Γιώργο Δώνη δεν πρέπει, να ήταν μόνον η εικόνα του ΠΑΟΚ. Η ικανοποιητική για τους φίλους του εικόνα του ΠΑΟΚ. Εκείνο το οποίο πλημμύρισε χαρά τον Γιώργο Δώνη είναι η σωστή συνδεσμολογία παικτών και προπονητών. Και τούτο για τη μεταφορά ορθής νοοτροπίας.

Πηγή: pamesports.gr