Facebook Pixel Σε ποιους απευθύνεστε, κύριε;
| 2012-07-17 14:44:00

Σε ποιους απευθύνεστε, κύριε;

Σε ποιους απευθύνεστε, κύριε;

Στο περιθώριο της κλήρωσης των αγώνων πρωταθλήματος που έγινε χθες στην Αθήνα ανάμεσα στους άλλους εκπροσώπους που έκαναν δηλώσεις ήταν και ο κύριος Αντώνης Ζαμπέτας, ως εκπρόσωπος του Αρη. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Προσέξτε τι δήλωσε ο άνθρωπος του Αρη: «Δεν θα είναι μόνο για τον Αρη ένα δύσκολο πρωτάθλημα αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας αντιμετωπίζουμε όλοι μας τρομακτικές δυσκολίες, ισχύει όμως και το ρητό ''κάθε εμπόδιο για καλό''. Τώρα θα δούμε στις ομάδες τα δικά μας ταλέντα, τα ελληνόπουλα, που τα χειροκροτήσαμε με την Εθνική Νέων και είδαμε την αξία τους. Αυτή θα είναι η χρονιά των νεαρών Ελλήνων παικτών, που θα δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο για να καθιερωθούν στην ενδεκάδα».

Ο αξιότιμος κύριος Ζαμπέτας έχει απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Προφανώς, όμως, θεωρεί ότι απευθύνεται σε κόσμο που πάσχει από αμνησία ή σε ανθρώπους που είναι ηλίθιοι. Διότι ως μέλος και στενός συνεργάτης των τελευταίων διοικήσεων του Αρη συμμετείχε στην επιλογή και σύναψη συμφωνιών με ακριβά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές τύπου Τόχα, Μόχα, Μπόχα, Γιακούποβιτς, Καστίγιο κ.λπ., κ.λπ. Για τις διοικήσεις του Αρη δεν υπήρχε ούτε Βελλίδης, ούτε Γιαννιώτας, ούτε Διούδης, ούτε Κατίδης, ούτε κανείς Ελληνας και πιτσιρικάς. Για τον κύριο Ζαμπέτα και τους συνεργάτες του στις διοικήσεις Σκόρδα, Κόντη, Αθανασιάδη, Γρανούζη και υπόλοιπους υπήρχαν Σανκαρέ, Αμπρέου, Κάμπορα, Μάμπορα, Νάτσο Γκαρσία και πολλοί άλλοι, που αν τους μαζέψεις δημιουργείς ένα ολόκληρο τάγμα. Και ξαφνικά βγαίνει χθες και μας λέει για τα ελληνόπουλα. Και πότε το καταλάβατε αυτό, κύριε Ζαμπέτα; Τώρα που ο Αρης δεν έχει ούτε ευρώ στο ταμείο του; Σε ποιους απευθύνεστε επιτέλους, κύριε;

Πάμε παρακάτω: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ υπογράμμισε επίσης ότι στον Αρη θα ανέβουν εννιά παίκτες από την Κ-20: «Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στην Ελλάδα η έκφραση ''αιώνιο ταλέντο''». Λοιπόν, ο άνθρωπος ή έκανε πλάκα ή πράγματι θεωρεί ότι όλοι όσοι θα πληροφορηθούν τις απόψεις του αυτές είναι βλάκες. Και δεν ντράπηκε που είπε επίσης: «Τόσα χρόνια εμείς και όλες οι ομάδες πηγαίναμε σε Λατίνους και ξένους παίκτες, που ήταν ενδεχομένως αμφιβόλου αξίας και φυσικά είχαν μεγάλο κόστος. Τώρα θα δώσουμε ώθηση σ' αυτά τα παιδιά, στους νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές». Σαν να σου λέει, εντάξει, μωρέ, ένα λάθος κάναμε. Και τι έγινε; Εντάξει, μπήκε ο Αρης 25 εκατομμύρια μέσα. Τώρα, όμως, μάθαμε και στρεφόμαστε στα ελληνόπουλα. Κάντε μας τη χάρη, κύριε, παίξτε με κάτι άλλο.

Ελλειψη χρημάτων, στάση... Πέρεθ

Κανένας πρόεδρος της Καρπάτι δεν χάλασε τη μεταγραφή του Λούκας Πέρεθ από την Καρπάτι στον ΠΑΟΚ. Ηταν και είναι πολύ απλά τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση. Γνωστός μάνατζερ πράγματι έθεσε στον Ζήση Βρύζα το πιθανό ενδεχόμενο να φέρει τον παίκτη της Καρπάτι στον ΠΑΟΚ έστω και ως δανεικό. Η ιδέα άρεσε σε διοίκηση και προπονητή και συνηγόρησαν σε αυτό το ενδεχόμενο ξεκινώντας να το σκέφτονται και να το συζητούν. Μέχρι χθες όλα είχαν τελειώσει πριν καν αρχίσουν. Και ο λόγος είναι ένας και πολύ καλός.

Οταν ο μάνατζερ, η διοίκηση της Καρπάτι, ο μάνατζερ του παίκτη και ο ίδιος ο παίκτης μίλησαν για το οικονομικό, διαπίστωσαν πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει ούτε ένα μικρό ποσό προκαταβολής. Και ήταν φυσικό επακόλουθο να σταματήσει κάθε συζήτηση. Δόθηκε το χρονικό περιθώριο λίγων 24ώρων στον ΠΑΟΚ μήπως και βρει χρήματα, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ισα ίσα ο πρόεδρος της Καρπάτι ήταν πολύ θετικός στις συζητήσεις. Οταν, όμως, λες ότι όλα ήταν έτοιμα, αλλά τα χάλασε ο πρόεδρος της Καρπάτι, ο φίλαθλος διαμορφώνει διαφορετική άποψη. Και διαμορφώνει διαφορετική άποψη εάν του πεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρευστό χρήμα να δώσει, ούτε λίγες χιλιάδες ευρώ για προκαταβολή. Οπως το λέει και το γνωμικό, έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου. Τώρα, εάν βρεθούν χρήματα, ίσως αλλάξει η κατάσταση.

Είπαν...

Α. Ζαμπέτας:

«Θα είναι η χρονιά των Ελλήνων παικτών».

Και πότε το καταλάβατε αυτό, κύριε;

Α. Ζαμπέτας:

«Τέλος στους ξένους αμφιβόλου αξίας».

Και εγώ εάν είχα βάλει τον Αρη μέσα 25 εκατομμύρια, το ίδιο θα έλεγα.

Γ. Γιακουμάτος:

«Ο μισθός μου μηνιαίως είναι 5.434».

Εάν δεν κάνω τίποτα, μπορώ να παίρνω και εγώ τα ίδια;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags