Facebook Pixel "Εγώ, ο Άρης και το εξωτερικό"
| 2012-07-18 09:44:00

"Εγώ, ο Άρης και το εξωτερικό"

"Εγώ, ο Άρης και το εξωτερικό"

Κατάθεση ψυχής του Γιάννη Γιαννιώτα - Τι λέει για το νέο συμβόλαιο που του προτείνει η ΠΑΕ, για τα... παραμύθια περί Ολυμπιακού και το "ανοικτό παράθυρο" για μεταγραφή στο εξωτερικό.

Είναι το πρόσωπο των ημερών. Είμαι το next best thing του ΑΡΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο Euro U19 της Εσθονίας το ταλέντο του έλαμψε. Εκτυφλωτικά. Ανάγκασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της πάνω του και να ασχοληθεί μαζί του. Οι διθύραμβοι στον διεθνή Τύπου ήταν σε ημερήσια διάταξη, ενώ σκάουτερ πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων ρώτησαν και έμαθαν γι’ αυτόν. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννιώτα…
Ο νεαρός άσος του ΑΡΗ ήταν «όλα τα λεφτά» στην μεγάλη επιτυχία της εθνικής Νέων στο πρόσφατο Euro, γεμίζοντας με περηφάνια τους Αρειανούς και δείχνοντας ότι μπορούν να στηριχτούν πάνω του τη  νέα σεζόν. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Γιαννιώτας άνοιξε την καρδιά του στο AllAboutARIS.com και μίλησε για όλα. Για τον ΑΡΗ φυσικά, για το νέο συμβόλαιο που του προτείνει η διοίκηση, για τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον Ολυμπιακό και τις φήμες περί ενδιαφέροντος ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο νεαρός άσος έκανε κατάθεση ψυχής. Ποια εντύπωση άφησε σε εμάς; Ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΡΗ γιατί τον «γεμίζει». Ωστόσο, αν προκύψει πρόταση από το εξωτερικό, θέλει να δοκιμάσει την τύχη του. Λογικό. Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται τον αφήνουν αδιάφορο…

- Γιάννη, να ξεκινήσουμε από την εθνική Νέων. Τι σου μένει, τελικά, από όλη την προσπάθεια που έγινε στο Euro; Σε κάθε περίπτωση ήταν πετυχημένη η παρουσία της εθνικής μας…
«Δεν θα διαφωνήσω. Μας μένει μία πικρία όμως γιατί χάσαμε στον τελικό. Όταν πας σ’ έναν τελικό θέλεις να κερδίσεις. Από την άλλη όμως, κρατάω και τις πολλές χαρές που νιώσαμε με τις επιτυχίες που κάναμε»
- Ποια ήταν τα μυστικά της επιτυχίας; Κακά τα ψέματα, ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούσε η εθνική να φτάσει μέχρι τον τελικό…
«Δεν υπάρχουν μυστικά. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και όλα τα παιδιά είπαμε ότι δεν θα πάμε εκεί για βόλτα. Ημασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γινόταν. Δεν πρέπει κανείς να μας υποτιμάει. Βγάλαμε την ψυχή μας στο γήπεδο, δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει πολλές ικανότητες και ταλέντο και πήγαμε μέχρι τον τελικό. Εκεί χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Η Ισπανία είναι ανώτερη σε όλα τα επίπεδα»
- Το Euro τελείωσε. Στείλατε πολλή μηνύματα εδώ στην Ελλάδα εσύ και οι συμπαίκτες σου…
«Δείξαμε ότι αξίζει οι ομάδες μας να μας εμπιστευθούν περισσότερο. Να μας δώσουν ευκαιρίες. Να μην γίνει το ίδιο λάθος που έγινε και την προηγούμενη φορά με την εθνική που κατέκτησε την 2η θέση στην Ευρώπη αλλά από εκείνη τη φουρνιά προχώρησαν μόνο ο Παπασταθόπουλος, ο Νίνης και ο Μήτρογλου. Τα άλλα παιδιά που είναι; Να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος. Σ’ αυτή τη φουρνιά υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες που αξίζουν ευκαιριών και εμπιστοσύνης. Ελπίζω οι ομάδες εδώ στην Ελλάδα να πήραν τα σωστά μηνύματα».
- Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή που έζησες στο Euro πέρα από τον τελικό;
«Το παιχνίδι με την Αγγλία. Ολοι μας θεωρούσαν χαμένους πριν το ματς γιατί ήταν η… Αγγλία. Δεν μας έδιναν καμία τύχη. Όμως, τους διαψεύσαμε. Και με 10 παίκτες για 75 λεπτά. Μίλησε η ελληνική ψυχή και δείξαμε ότι δεν μας χωρίζου πολλά από χώρες που παραδοσιακά το ποδόσφαιρο είναι πιο ανεπτυγμένο και οργανωμένο».
- Εσύ και οι συμπαίκτες σου στην εθνική νιώθετε έτοιμοι να αναλάβετε το βάρος των ευθυνών με τους συλλόγους σας; Να παίξετε βασικοί;
«Ετοιμοι είμαστε. Προσέξτε όμως. Δεν μπορεί να έχει κανείς την απαίτηση να μπούμε να παίξουμε και να σηκώσουμε την ομάδα στις πλάτες μας. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ένας 19χρονος. Όμως, πρέπει να πάρουμε παιχνίδια, να μας δείξουν εμπιστοσύνη ώστε σε ένα ή δύο χρόνια να μπορούν να υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις».
- Ολο αυτό τι διάστημα θα έχεις ενημερωθεί για τα δημοσιεύματα που σε θέλουν να βρίσκεσαι στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων…
«Τα έμαθα. Είχα ζητήσει όμως από την οικογένεια μου και τον μάνατζέρ μου να μην μου πουν τίποτα. Ημουν αφοσιωμένος στην εθνική και είχα στο μυαλό μου μόνο το τρόπαιο. Από ‘κει και πέρα, το Euro τελείωσε πλέον και θέλω να ηρεμήσω. Εχω συμβόλαιο με τον ΑΡΗ για δύο χρόνια. Κάτι επίσημο από το εξωτερικό δεν υπάρχει. Αν προκύψει, θα δούμε. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Ποιος δεν θέλει να κάνει καριέρα στο εξωτερικό; Όμως δεν υπάρχει κάτι…»
- Θα γνωρίζεις και για τα σενάρια περί Ολυμπιακού…
«Ναι, ενημερώθηκα. Εντάξει, ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και πως βγαίνουν αυτά. Ούτε πρόταση υπάρχει, ούτε έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν ξέρω τίποτα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι παίζω σε μια μεγάλη ομάδα και έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στον ΑΡΗ και σύντομα θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία της ομάδας»
- Η διοίκηση σκέφτεται να προτείνει νέο συμβόλαιο με αύξηση των αποδοχών σου…
«Με τιμάει αυτό. Πράγματι έχω κάνει μία κουβέντα με τον κ. Ζαμπέτα και τον κ. Κατσιαούνη, αλλά όχι επίσημα γιατί έλειπα. Θα περιμένω τις επόμενες μέρες να μιλήσουμε επίσημα για το ζήτημα και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Με ευχαριστεί πάντως  η πρόθεση της διοίκησης. Σας είπα, το μυαλό μου βρίσκεται στον ΑΡΗ».

Πηγή: allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags