Facebook Pixel Εκεί τους οδηγήσατε
| 2012-07-19 13:34:00

Εκεί τους οδηγήσατε

Εκεί τους οδηγήσατε

Συγκίνησε χθες η είδηση ότι ο 7χρονος Δημήτρης Κούσης έδωσε 3,5 ευρώ για να βοηθήσει τον Αρη. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Δείχνει την καταδικαστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και συγχρόνως αναδεικνύει την αλητεία συγκεκριμένων ανθρώπων, που λήστεψαν ελπίδες και όνειρα των οπαδών του Αρη. Αγωνία επικρατεί στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τις μεταγραφές, μα κυρίως για την κατάληξη του θέματος Σαλπιγγίδη.

Παραξένεψε τους πάντες η δήλωση Γεωργιάδη για το θέμα: «Θα στηρίξουμε την όποια απόφαση πάρει ο Σαλπιγγίδης». Δηλαδή, εάν τους πει «φεύγω», θα τον στηρίξουν; Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, βέβαια. Εκτός κι αν ο Γεωργιάδης εννοούσε κάτι άλλο. Η περίπτωση Σαλπιγγίδη αναδεικνύει και αυτή την αλητεία συγκεκριμένων ανθρώπων που και στον ΠΑΟΚ λήστεψαν ελπίδες και όνειρα των οπαδών.

Και όλοι αυτοί, μηδενός εξαιρουμένου, βρίσκονται στο απυρόβλητο και ίσως κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αυτές τις μέρες. Αυτές τις μέρες που ΠΑΟΚ και Αρης αναζητούν εναγωνίως χρήματα. Οποιαδηποτε ομάδα στην Ευρώπη θα ήθελε να είχε τον Σαλπιγγίδη στο δυναμικό της. Και εάν ο ΠΑΟΚ τον είχε πληρώσει, σήμερα δεν θα υπήρχε θέμα. Αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα και δεν ασχολήθηκε κανείς. Εδώ βγήκε ο Κατσιαούνης και είπε ότι ο Αρης είναι σε πλήρη διάλυση, βγήκε ο Γρόλλιος και είπε ότι δεν χωράει ο νους του ανθρώπου το τι έχει συμβεί στον Αρη και δεν ασχολήθηκε επίσης κανείς.

Χθες ήρθε και άλλη μία «μαχαιριά», με τη δικαίωση του Σηφάκη. Οι έμποροι ονείρων, λοιπόν, εκεί οδήγησαν τις δύο ομάδες. Και αυτοί οι έμποροι έστελναν στρατούς εναντίον εκείνων που επιχειρούσαν να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου. Ακούς και διαβάζεις καθημερινά τις τελευταίες μέρες ότι οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ δεν γίνονται διότι τη μία είναι αλήτης ο παίκτης που πούλησε τον ΠΑΟΚ, την άλλη ότι ο πρόεδρος χάλασε τη μεταγραφή, αλλά η πικρή αλήθεια είναι μία και μοναδική και αυτή πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Οτι όλες οι μεταγραφές «ναυάγησαν» όταν η συζήτηση έφτανε στο οικονομικό.

Και ο λόγος του κάθε «ναυαγίου» απλούστατος: ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. Διότι πολύ απλά δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του. Αλλά μην αναζητάτε ενόχους. Τους έχει αποκαλύψει γνωστή τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση. Πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται πάντα οι εξωγήινοι.

Είπαν...

Ζ. Ιμπραΐμοβιτς: «Είμαι ευτυχισμένος που πήγα στην Παρί».

Με τόσα χρήματα υπήρχε περίπτωση να νιώθεις διαφορετικά;

Μ. Ρομπέρ: «Αισθάνομαι πλέον απελευθερωμένος».

Από τι;

Ζ. Ιμπραΐμοβιτς: «Θα κάνουμε την ντριμ τιμ».

Ρώτα και τον Θ. Ακριβόπουλο, μπορεί να σε βοηθήσει. Την έκανε στον ΠΑΟΚ...

Το κατόρθωμα του Στέλιου Βάσκου

Ο αναγνώστης Πάνος μου γράφει: «Την αξία του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους ανέδειξε και το κατόρθωμα του Τρικαλινού υπεραθλητή Στέλιου Βάσκου, ο οποίος έκανε με ποδήλατο τη διαδρομή Τρίκαλα-Μόναχο-Τρίκαλα μέσα σε μόλις 14 μέρες. Και το έκανε για την ενίσχυση του ''Χαμόγελου του Παιδιού''. Μακάρι να γίνονταν και άλλες τέτοιες προσπάθειες, όπως αυτή ή όπως ο διάπλους του Τορωναίου Κόλπου, για τον οποίο γράψατε».

Φίλε Πάνο, έχεις απόλυτο δίκιο. Και εκείνο που θέλω να συμπληρώσω και να κριτικάρω είναι η δική μας στάση. Η στάση των δημοσιογράφων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Που αδιαφορούμε και δεν προβάλλουμε όπως πρέπει και όσο πρέπει τέτοιες καταπληκτικές προσπάθειες, που μπορούν να δώσουν κίνητρο, ανθρωπιά, «οξυγόνο» και σκέψη στη νεολαία. Αλλά συνηθίζουμε να λέμε ότι τέτοια θέματα δεν πουλάνε και με τέτοια θέματα δεν ασχολείται ο κόσμος. Θεωρώ προσωπικά ότι αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, μια άποψη-απάτη.

Η γαλλική «L'Equipe» προβάλλει θέματα για το ποδήλατο, την κωπηλασία και έχει απίστευτη κυκλοφορία. Τώρα θα μου πείτε ότι άλλη η κουλτούρα του Γάλλου και άλλη η δική μας. Διαφωνώ. Η κουλτούρα των μέσων ενημέρωσης φταίει και τίποτε άλλο. Και όπως ο καθένας καταλαβαίνει, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

«Πήρα τον αδελφό του Πίου»
Χρήστος Πανόπουλος

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags