Facebook Pixel "Ο Κωστάκης δεν ήθελε να πάει στον Άρη"
| 2012-07-23 13:30:00

"Ο Κωστάκης δεν ήθελε να πάει στον Άρη"

"Ο Κωστάκης δεν ήθελε να πάει στον Άρη"

Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του Κώστα Σταφυλίδη για τον νεαρό μπακ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στον "Libero 107,4":

Για τα χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: "Όταν ξεκίνησε 6-7 χρονών, έδειχνε κάποια στοιχεία αλλά δε φανταζόμασταν ότι θα φτάσει στον ΠΑΟΚ σε τέτοιο επίπεδο. Πόσο μάλλον για τη Λεβερκούζεν. Οσο πήγαινε ανέβαινε, έπρεπε να φύγει από το χωριό, είχε κρούση από τον Αρη και κάποιες προτάσεις από Αθήνα, αλλά προτίμησε τον ΠΑΟΚ, γιατί όλοι εδώ είναι ΠΑΟΚτσήδες. Ξεχώριζε για το πείσμα και τον εγωισμό του. Και έτσι πήγε στον ΠΑΟΚ. Το 2004 με πήγαν συνδεσμίτες από το χωριό στον ΠΑΟΚ, γιατί δεν ήθελαν να πάει στον Αρη. Ο Κωστάκης δεν ήθελε να πάει στον Αρη, έκλαιγε. Υπήρχε πρόβλημα με τις μετακινήσεις, είχα ένα πρόβλημα με τη δουλειά δεν υπήρχε και αυτοκίνητο τότε. Τον επόμενο χρόνο τον πήρε ο κ. Μαλιούφας, μας βοήθησε πολύ. Εμείς δεν είχαμε τίποτα λυμένο για τον Κωστάκη. Επρεπε να φύγει να πάει κάτω, είχαμε τρία παιδιά πίσω στο χωριό, μία εδώ μία εκεί, είχαμε τρελαθεί εκείνη την εποχή".

Για τη δική του συμβουλή πριν τη μεταγραφή: "Εγώ τον είπα θα σε δω όταν τελειώσεις και πως θα τελειώσεις. Τώρα ξεκίνησε. Δεν έχει σημασία πως ξεκινάς αλλά πως τελειώνεις. Η μεγάλη επιτυχία δεν είναι πως θα φύγεις από τον ΠΑΟΚ και όταν φύγεις να σε λένε Κωστάκη, όπως σε έλεγαν. Εμείς από το χωριό είμαστε λίγο διαφορετικοί… Εγώ δεν ήξερα τίποτα. Με πήραν τηλέφωνο Τετάρτη και την επόμενη μέρα το πρωί να είμαι στην Ολλανδία. Ηξερα για κάποιες ομάδες αλλά όχι για τη συγκεκριμένη. Εμένα δε μου έπεφτε λόγος. Συζήτησα με τη γυναίκα μου, της είπα δεν ξέρω, γιατί είναι πολύ μικρός και εμείς δε μπορούμε να τον ακολουθήσουμε. Εγιναν και άλλες συζητήσεις, κρίναμε έτσι, πιστεύω κάνα με το σωστό για το παιδί".

Για τους ανθρώπους της Λεβερκούζεν: "Απλοί άνθρωποι. Μίλησαν με τον κ. Φέλερ και τον προπονητή. Ποιος θα μου το έλεγε όταν ξεκινούσε το παιδί, ότι θα μιλούσα με αυτούς τους ανθρώπους. Ενιωσε όμως τέτοια ζεστασιά και φαινόντουσαν ότι το ήθελαν πολύ το παιδί. Από ότι μου είπαν τον έχουν παρακολουθήσει σε τουλάχιστον 17 παιχνίδια. Εδώ και ενάμιση-δύο χρόνια τον παρακολουθούν και την εξέλιξή του. Ξενάγησαν τον Κωστάκη στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Τι να πω; Χίλια χρόνια πίσω; Εκεί στα προσφέρουν όλα, εσένα το μυαλό σου πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο. Όλα τα άλλα είναι λυμένα".

Για το γεγονός ότι θα μείνει ένα χρόνο δανεικός στον ΠΑΟΚ: "Αυτή ήταν και η συμφωνία με τον κ. Βρύζα. Να μείνει ένα χρόνο, να μη φύγει με 20 παιχνίδια. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ του συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα από πολλούς ακριβοπληρωμένους. Εγώ άκουγα να τον φωνάζουν Κωστάκη και με είχαν σκλαβώσει. Δε θυμάμαι εγώ το ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό που τον χειροκροτούσαν; Δύο ώρες έκλαιγα…".

Για το πώς το πήρε ο Σταφυλίδης: "Όπως λέει και η γυναίκα μου τα δικά σου τα μυαλά πήραν αέρα όχι του παιδιού. Είναι ήσυχο παιδί. Όταν είσαι λίγο οικονομικά στριμωγμένος και ψάχνεις για καλύτερες επιλογές, πέφτει και σε λάθη. Πάντα όμως ρωτάει τι θα κάνουμε, είναι πολύ καλό παιδί".

Για τη στάση του κόσμου: "Διαφορετικά το βλέπει ο κόσμος. Και εγώ στη θέση τους μπορεί να σκεφτόμουν το ίδιο. Το θέμα με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν χρηματικό. Όταν μίλησα με τον κ. Βρύζα, ο οποίος ήταν πάντα κοντά μου, δεν ήταν το χρηματικό. Από την αρχή κάναμε αυτόν τον αγώνα και δεν ήταν εύκολο, είναι ο γιος σου, θέλεις να πάει και πιο ψηλά. Αφού μπορεί, γιατί να μην πάει στη Λεβερκούζεν; Γιατί να μη γίνει παγκοσμίως γνωστός;".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags