Facebook Pixel Πιο βαριά η άλλη τεσσάρα από Έβερτον!
| 2012-08-09 09:30:00

Πιο βαριά η άλλη τεσσάρα από Έβερτον!

Πιο βαριά η άλλη τεσσάρα από Έβερτον!

Βαριά ήταν η ήττα από την Έβερτον για την ΑΕΚ, αλλά... Υπάρχει ένα "αλλά", που πρέπει να βάζει σε σκέψεις, όχι τόσο για τη φετινή ομάδα, αλλά για τα χρόνια των παχυλών συμβολαίων.
 

Εντάξει, όταν χάνεις με 4-1, τότε η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων είναι εμφανής. Η Έβερτον ήταν σαφώς ανώτερη στο φιλικό, κατά διαστήματα έκρυβε την μπάλα και πανεύκολα βρισκόταν στην περιοχή για να φτιάξει φάσεις.

Από εκεί και πέρα, όμως, στην ΑΕΚ δεν χρειάζεται να τα βάψουν και μαύρα. Ούτε να τα ρίξουν σ’ αυτόν που αποφάσισε να κλείσει ένα τόσο δύσκολο φιλικό για τόσο άπειρα παιδιά, ούτε στα πιτσιρίκια που μερικές φορές έδειχναν να τα χάνουν. Δεν χάθηκε δα και ο κόσμος.

Και γιατί το λέμε αυτό; Πριν από τρία χρόνια, πάνω – κάτω τέτοια εποχή, και συγκεκριμένα Σεπτέμβριο, η ΑΕΚ είχε ξαναπαίξει με την Έβερτον. Και, μάλιστα, σε επίσημο παιχνίδι (για το Γιουρόπα), όχι σε φιλικό.

Τότε η ΑΕΚ είχε χάσει, όχι με 4-1, αλλά με 4-0. Ακόμα πιο εύκολα, δηλαδή. Θέλετε να θυμηθείτε με τι ρόστερ;

Κατ’ αρχήν είχε για προπονητή ολόκληρο Μπάγεβιτς. Και κατέβηκε με την εξής ενδεκάδα: Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Ζεράλντο Αλβες (13΄ Ενσαλίβα, 46΄ Μαντούκα), Άρτσε, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71΄ Γιαχάγια), Σκόκο, Μπλάνκο.

Στο χθεσινό 4-1 η Ένωση ξεκίνησε με τους εξής παίκτες: Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Τσαμουρλίδης, Μπουγαΐδης, Κοντοές, Ρίκκα, Γιάγκο, Φούντας, Λαγός, Παυλής, Σιαλμάς.

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να βγάλει κανείς το άχτι του στα πιτσιρίκια. Δεν παίρνουν δα τα παχυλά συμβόλαια παλιότερων ρόστερ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags