Στο άκουσμα της κλήρωσης του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα χθες το μεσημέρι ο Κουίνσι Οβούσου Αμπέγε... τρελάθηκε. Εβγαλε μία κραυγή χαράς και θυμού μαζί, με το μυαλό του να γυρνάει ενάμιση χρόνο πριν, στη δύσκολη -απ' όλες τις απόψεις- σεζόν που πέρασε στην ισπανική ομάδα. Κι όπως έλεγε στους δικούς ανθρώπους, πλέον μετράει τις... ώρες για να πάρει την «εκδίκησή» του από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Η συνύπαρξή τους στη Μάλαγα άλλωστε, στο β' μισό της σεζόν 2010-11, μόνο αρμονική δεν ήταν, καθώς από την ημέρα που έφυγε από τους Ανδαλουσιανούς ο Φερέιρα κι ανέλαβε ο Χιλιάνος, ο Κουίνσι έγινε μόνιμος κάτοικος της... εξέδρας. Η δε χαριστική βολή στις σχέσεις τους μπήκε τον Απρίλιο του 2011, όταν έπειτα από ένα τσακωμό τους (ελέω μίας καθυστερημένης άφιξης του Γκανέζου σε προπόνηση), ο Πελεγκρίνι τον έβαλε να προπονείται με τους «μικρούς» της Μάλαγα.

Ολα αυτά δεν τα ξέχασε ο Κουίνσι, που από χθες απέκτησε ένα επιπλέον κίνητρο για να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμος. «Χαίρομαι πολύ που θα αντιμετωπίσουμε τη Μάλαγα στα πλέι οφ. Περιμένω πώς και πώς να έρθω στην Αθήνα για να ξεκινήσω προπονήσεις. Αυτά τα ματς δεν τα χάνω και θα κάνω κι έξτρα προπονήσεις αν χρειαστεί, για να είμαι έτοιμος τουλάχιστον στη ρεβάνς. Εχω μεγάλο κίνητρο και θέλω να βοηθήσω τα παιδιά, να τους περάσουμε παρέα...» έλεγε ο Γκανέζος επιθετικός, που μαζί με τον Φερέιρα έχουν άριστη εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στις 22 και 28 του μήνα.

Συμφωνία πλέον σε όλα!

Ο Κουίνσι άλλωστε από χθες βράδυ θεωρείται πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού και το μόνο που μένει για να «σφραγιστεί» το deal είναι η υπογραφή του στο νέο 3ετές συμβόλαιο. Ο Δημήτρης Γόντικας (που βρίσκεται εκτός Ελλάδας κι επιστρέφει απόψε) είχε χθες τον τελικό κύκλο επαφών με τον μάνατζερ του παίκτη κι αφού ξεπέρασαν ορισμένες τελευταίες λεπτομέρειες που είχαν μείνει, έφτασαν σε οριστική συμφωνία σε όλα! Η πλευρά του παίκτη, μάλιστα, ενημερώθηκε χθες πως σήμερα το πρωί θα αποσταλούν τα εισιτήρια για Αθήνα, με την άφιξή του να είναι προγραμματισμένη γι' αύριο το βράδυ.

Αύριο επίσης μένει να γίνει μία τελική συζήτηση με την Αλ Σαντ (οι Αραβες δεν μπορούσαν να ασχοληθούν χθες με την υπόθεση λόγω Ραμαζανιού) και το πρωί της Δευτέρας ο παίκτης θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ, για τις υπογραφές.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως χθες υπήρξαν κι ορισμένες μικροτροποποιήσεις σε όρους της συμφωνίας. Συγκεκριμένα, η Αλ Σαντ θα πάρει 250 χιλ. ευρώ (κι όχι 300) εάν ο Παναθηναϊκός παίξει τα επόμενα δύο χρόνια σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα μπόνους του παίκτη, αυξήθηκε αυτό της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ από 50 σε 60 χιλ. ευρώ και μπήκε ακόμη ένα 50 χιλ. ευρώ, εάν οι «πράσινοι» παίξουν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

*Μετά το πρώτο ματς με τη Μάλαγα θα συζητηθεί εκ νέου από τους «πράσινους» το ενδεχόμενο απόκτησης δημιουργικού χαφ.

Πηγή: Goal