Facebook Pixel Παίκτης πόκερ αρνείται να φορολογηθεί
| 2012-08-26 18:25:00

Παίκτης πόκερ αρνείται να φορολογηθεί

Παίκτης πόκερ αρνείται να φορολογηθεί

Το θέμα της φορολόγησης των κερδών των παικτών πόκερ έχει άμεση σχέση με την κατηγορία στην οποία εντάσσεται αυτό το επάγγελμα.

Αν το πόκερ δεν είναι παιχνίδι τύχης, γιατί να φορολογείται ως τέτοιο; Αυτή είναι η βασική ένσταση του Γερμανού, πρώην παίκτη πόκερ που εφεσιβάλει στα δικαστήρια της χώρας του, προκειμένου να απαλλαγεί από φορολογία επί των κερδών του στο πόκερ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπόθεση έχει προωθηθεί στα οικονομικά δικαστήρια της Κολονίας – και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες- οι Αρχές καλούνται να αποφασίσουν, ουσιαστικά, αν το πόκερ είναι παιχνίδι τύχης ή όχι.

Η εφορία ζητάει από το Γερμανό να πληρώσει φόρο επί των κερδών του κατά το διάστημα 2001 – 2008, με το επιχείρημα ότι οι επαγγελματίες παίκτες πόκερ ασχολούνται με μια οικονομική δραστηριότητα που βασίζεται στην τύχη και όχι στην ικανότητα.

Σας θυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες μόνο, Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αμερικής αποφάσισε ότι αυτό δεν ισχύει, αλλά αντίθετα το πόκερ είναι παιχνίδι ικανότητας. Μάλιστα, ο Αμερικανός δικαστής θεώρησε ότι το πόκερ, ως τεχνικό παιχνίδι, δεν πρέπει να υπόκειται στη νομοθεσία που αφορά το τζόγο. Παρά τις θετικές αντιδράσεις των παικτών πόκερ σε αυτή την απόφαση, κάποιοι δεν πείστηκαν...

ΠΗΓΗ: pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags