Facebook Pixel Το σήκωσε …το αουτσάιντερ
| 2012-08-26 19:14:00

Το σήκωσε …το αουτσάιντερ

Το σήκωσε …το αουτσάιντερ

Όταν σε ένα τελικό τραπέζι έχεις έναν παίκτη πόκερ που βγάζει το …παντεσπάνι του παίζοντας σε τραπέζια μετρητών, στα ψηλότερα όρια, όπως ο Ilari Sahamies και έναν παίκτη με ιστορία δεκαετιών στα τουρνουά του πόκερ, όπως ο John Juanda, δεν περιμένεις το αουτσάιντερ να τα καταφέρει.

Ο λίγο-πολύ άγνωστος Mikalai Pobal είναι η έκπληξη του χτεσινού πρώτου τελικού τραπεζιού της σεζόν 9 του European Poker Tour, αφού κατάφερε να νικήσει στο heads up του EPT Barcelona main event τον αστέρα των high-stakes Ilari Sahamies.

Ο νεαρός Λευκορώσος, που το προηγούμενο καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν €7.500, δεν κατάφερε μόνο να τα βάλει με τον Sahamies, αλλά επιβίωσε και της παρουσίας του John Juanda στο τελικό τραπέζι. Γι αυτή του την επιτυχία, πληρώθηκε με €1.007.550.

Δεν ήταν εύκολο! Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το τελικό τραπέζι κράτησε συνολικά 12 ώρες, με τους Φιλανδούς (Sahamies και Joni Jouhkimainen) να ανεβάζουν την αδρεναλίνη με το επιθετικό τους παίξιμο, αλλά και να …χτυπάνε ανελέητα το μπαρ, σύμφωνα με το PokerStars Blog. Ίσως κάπου εκεί να άρχισαν να …δουλεύουν τα κοκτέιλ, γιατί οι παίκτες έβγαλαν και τα βαριά τους «όπλα», γυαλιστερά καπέλα! (φώτο στο gallery)

Τα αποτελέσματα του τελικού τραπεζιού:

1. Mikalai Pobal €1.007.550
2. Ilari Sahamies €629.700
3. Joni Jouhkimainen €404.050
4. Anaras Alekberovas €301.750
5. Samuel Rodriguez €230.900
6. Sinel Anton €178.400
7. Antonin Duda €125.950
8. John Juanda €76.100
 


 

Ο Sahamies κατάφερε να βγάλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ αυτή την εβδομάδα που διήρκεσε το EPT Barcelona, αφού εκτός από τη δεύτερη θέση στο main event, είχε κατακτήσει και την τέταρτη θέση στο Super High Roller, για περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο John Juanda από την άλλη, μπήκε στο τελικό τραπέζι με ένα από τα μικρότερα stack και δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη, αφού έφυγε πολύ γρήγορα, από την 8η θέση. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ζητούσε οδηγίες, μέσω Twitter, για το πώς θα καταφέρει να παρακολουθήσει το stream του τραπεζιού από την ταμπλέτα του.

Ο άλλος short-stack, ο 20άχρονος Jouhkimainen, ακολούθησε την ακριβώς αντίθετη πορεία, αφού ξεκίνησε σύντομα να διπλασιάζει …ασταμάτητα.

Μέχρι να φτάσουμε στο 3handed, είχε μπροστά του το 75% του συνόλου των μαρκών και έδειχνε το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Δεν κατάφερε όμως να διατηρήσει το stack του απέναντι στους Sahamies και Pobal.

Στο τελευταίο χέρι της βραδιάς, ο Sahamies έκανε raise 600.000 από το button και στο reraise του αντιπάλου του, ανακοίνωσε all-in. Είδε τα 59 που κρατούσε να έρχονται αντιμέτωπα με τους άσσους του Λευκορώσου. Το board δεν έκρυβε εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags