Η αυλαία της πρεμιέρας στη Super League έπεσε στη Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο και Άρη να ξεκινάνε το ματς έχοντας στις συνθέσεις τους μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές! Οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι είναι πιο έτοιμοι και είχαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να απειλούν την εστία του Βελλίδη.
Το γκολ δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και στο 14΄ ο Μεδρινός εκτέλεσε το φάουλ, ο Καμπάνταης έπιασε την κεφαλιά, ο Βελλίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με την μπάλα να στρώνεται στον Λαμπρόπουλος ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή σε όλο το ημίχρονο, με τον Άρη να απειλεί σοβαρά για πρώτη φορά στο 42΄, αλλά ο Παπαζαχαρίας δεν μπόρεσε σε κενή εστία να κάνει την προβολή. Οι Νεοσμυρνιώτες πήγανε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ και η εικόνα τους μετά από 45 λεπτά άφηνε θετική εντύπωση στους περισσότερους από 2000 φίλους της ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο.
Η ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον Πανιώνιο να έχει την κυκλοφορία και την υπεροχή, αλλά αυτή την φορά χωρίς ουσία. Η ομάδα του Κατσαβάκη δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις για να πατήσει περιοχή, αλλά στο 63΄ τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καμπάνταη που κλότσησε τον Παντίδο και τότε οι «κίτρινοι» πίεζαν μήπως καταφέρουν να αποσπάσουν την ισοπαλία.
Στο 80΄ ο Λαμπρόπουλος έσπρωξε τον Γιαννιώτα και ο αγωνιστικός χώρος της Ν. Σμύρνης έγινε... αρένα (διαβάστε εδώ αναλυτικά). Με τους γηπεδούχους να παίζουν με 9 παίκτες από το 85΄ και μετά (Καμπάνταης, Λαμπρόπουλος κόκκινες) ο Άρης πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Το φιλμ του αγώνα
1΄ Έναρξη
14΄ ΓΚΟΛ!!! Πρώτη ουσιαστική φάση στο ματς και ο Πανιώνιος ανοίγει το σκορ με τον Λαμπρόπουλο! Ο Βελίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει μετά το φάουλ του Μενδρινού, η μπάλα έφτασε στον Λαμπρόπουλο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
16΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο να κάνει το 2-0, αλλά την κεφαλιά του Καμπάνταη απομάκρυνε ο Βελλίδης.
22΄ Κίτρινη ο Ασλανίδης
37΄ Ο Ασλανίδης αφήνει τη θέση του στον Νταμαρλη
42΄ Ο Άρης με τον Παπαζαχαρία απειλεί τον Πανιώνιο. Ο Καπετάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιαννίτσης γύρισε και ο Παπαζαχαρίας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στην κενή εστία.
43΄ Κίτρινη ο Παπαστεριανός.
45΄+1΄Λήξη πρώτου ημιχρόνου
46΄ Έναρξη στο δεύτερο μέρος
50΄ Δυνατό σουτ του Γιαννιώτα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιαννακόπουλος
62΄ Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο. Στη θέση του Ντούνη ο Οκούε.
62΄ Αλλαγή και για τον Άρη με τον Τσουκάνη να περνάει στη θέση του Γιαννίτση.
63΄ Κόκκινη στον Καμπάνταη για αντιαθλητικό φάουλ στον Παντίδο. Κίτρινη για τον αμυντικό του Άρη.
67΄ Δεύτερη αλλαγή για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο Μεδρινός αφήνει τη θέση του στον Ανδράλα.
71΄ Κίτρινη στον Τσουκάνη
74΄ Ο Σουνάς αφήνει τη θέση του στον Οικονομόπουλο
80΄ Ένταση στον αγωνιστικό χώρο καθώς σε μία φάση ο Λαμπρόπουλος έσπρωξε τον Γιαννιώτα, καθώς ο παίκτης του Άρη δεν έκανε fair play και έγινε χαμός με αναπληρωματικούς και προπονητές να μπαίνουν στο γήπεδο.
85΄ Κόκκινη στον Λαμπρόπουλο, Κίτρινες σε Ρόβα, Κουλουχέρη και Παπαζαχαρία
89΄ Στη θέση του Γουνδουλάκη ο Αυλωνίτης.
90΄ 8 λεπτά οι καθυστερήσεις
90΄+2' Ο Γιαννακόπουλος αποκρούει το σουτ του Γιαννιώτα.
90'+5' Κίτρινη ο Γιαννακόπουλος
90΄+8΄ Κίτρινη στον Γιαννιώτα
Λήξη
Οι συνθέσεις
Πανιώνιος (Eλευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντούνης, Αραβίδης, Καμπάνταη.
Άρης (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Σουνάς, Ασλανίδης.