Facebook Pixel "Αυτός είναι ο Κορδέρο"
| 2012-08-30 10:30:00

"Αυτός είναι ο Κορδέρο"

"Αυτός είναι ο Κορδέρο"

Το εγκώμιο του Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο της ΑΕΚ έπλεξε ο Βιθέντε Μορένο, παίκτης-σύμβολο για τη Χερέθ και για λίγους μήνες προπονητής της.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Goal", ο Μορένο μίλησε για έναν ολοκληρωμένο παίκτη που παίζει για την ομάδα και κάνει τη ζωή των προπονητών του πιο έυκολη.

"Είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην είναι τοπ επιπέδου σε έναν τομέα και να ξεχωρίζει ιδιαίτερα για κάποια ικανότητά του, αλλά σε όλα είναι ισορροπημένος και εκπληρώνει την αποστολή του μέσα στο γήπεδο. Αλληλέγγυος με τον σκοπό της ομάδας και την προσπάθεια των συμπαικτών του", τόνισε ο Μορένο και συνέχισε:

"Η θέση του είναι αυτή του "μικτού" μέσου, επειδή είναι ικανός να αμυνθεί και να επιτεθεί με επιτυχία, δεν είναι ούτε ο τυπικός αμυντικός χαφ ούτε καθαρά οργανωτικός παίκτης. Ως εκ τούτου δεν θα πάρει πάνω του το βάρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας.

Σαφώς, δε, δεν του αρμόζει να παίξει πίσω από τον επιθετικό. Η τελική πάσα του δεν είναι καθοριστική, ένας από τους τομείς που δεν είναι καλός. Καλύπτει πολύ χώρο, όμως, τρέχει, είναι ανθεκτικός, ανεβαίνει πολύ συχνά ακολουθώντας τις επιθέσεις και το δυνατό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση με την μπάλα σε κίνηση αποδεικνύεται χρήσιμο. Μάλιστα, έχει πετύχει γκολ μ' αυτόν τον τρόπο".

Συνεχίζοντας την ανάλυση ο Μορένο τόνισε: "Είναι εύκολος, κάνει τη ζωή των προπονητών του πολύ πιο εύκολη. Δεν φέρνει αντιρρήσεις σ' αυτό που θα του ζητήσουν. Πάντοτε πρόθυμος. Η φυσική θέση του Κορδέρο είναι μία από τις δύο των κεντρικών χαφ σε διάταξη 4-2-3-1", εξηγεί στο "Goal" ο Μορένο.

Αναφορικά με τον χαρακτήρα του ο Βιθέντε Μορένο, τόνισε: "Εχει πολύ καλό χαρακτήρα. Δεν νομίζω να προκαλέσει πρόβλημα, στη Χερέθ τα πήγαινε καλά με όλους και βοηθούσε ώστε τα αποδυτήρια να έχουν καλό κλίμα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags