Facebook Pixel "Παιχνίδι ικανοτήτων το πόκερ"
| 2012-08-31 23:18:00

"Παιχνίδι ικανοτήτων το πόκερ"

"Παιχνίδι ικανοτήτων το πόκερ"

Πριν λίγες μέρες έγινε μεγάλος ντόρος όταν αποδείχθηκε πως το πόκερ είναι παιχνίδι ικανοτήτων και όχι τύχης.

Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή πως το πόκερ δεν εμπίπτει στον IGBA (Illegal Gambling Business Act) μιας και δεν αποτελεί παιχνίδι τύχης αλλά παιχνίδι ικανοτήτων οι δικηγόροι του Howard Lederer ζήτησαν να επανεξεταστούν οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πελάτη τους.

Στην υπόθεση που εκδικάστηκε πριν λίγο καιρό με πρωταγωνιστή τον DiCristina, ο δικαστής Jack B.Weinstein έκρινε πως το πόκερ δεν αποτελεί παιχνίδι τύχης και άρα δεν πρέπει δικάζεται με βάση την νομοθεσία για παράνομο τζόγο.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, αφού ως μάρτυρας υπεράσπισης του DiCristina παρουσιάστηκε ο Dr. Randal Heeb.

Ο Heeb, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Yale, είχε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Chicago και είναι καθηγητής στο INSEAD της Γαλλίας, και στο δικαστήριο υποστήριξε πως το πόκερ είναι παιχνίδι ικανοτήτων και μάλιστα παρέθεσε ανάλυση 415 εκατομμυρίων χεριών στο Texas hold’em αποδεικνύοντας πως ο παράγοντας τύχη παίζει πολύ μικρό ρόλο. Επιπλέον ο Heeb πρόσθεσε πως το πόκερ αποτελεί πλέον το επίκεντρο ερευνητών για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα παραπάνω οδήγησαν στην απαλλαγή του Lawrence DiCristina από τις κατηγορίες και μάλλον σε κάτι τέτοιο ελπίζει και ο Howard Lederer ο οποίος μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος για την ανάμειξή του με την Full Tilt Poker. Ο ίδιος μέσω των δικηγόρων του υποστηρίζει πως αν το δικαστήριο συμφωνεί με τον δικαστή Weinstein, τότε πολλές από τις εις βάρος του κατηγορίες δεν έχουν νομική υπόσταση.

Ο δικηγόρος του, Elliot Peters, έστειλε γράμμα στον δικαστή B. Sand στο οποίο ζητάει την επανεξέταση της υπόθεσης τώρα που ήρθαν στο φως οι λεπτομέρειες της εκδίκασης της υπόθεσης DiCristina. Παράλληλα, ο Chris Ferguson και ο Rafe Furst, που καθένας τους έχει δική του νομική εκπροσώπηση ζήτησαν και αυτοί να συμπεριληφθούν στο παραπάνω αίτημα.

Την Πέμπτη έλαβαν την απάντησή τους από την κυβέρνηση η οποία υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται αναγκαίο στην παρούσα φάση μιας και « η Κυβέρνηση διαφωνεί με πολλά από τα συμπεράσματα για την υπόθεση DiCristina».

Να σας θυμίσουμε πως ο Lederer, στις αρχές Ιουλίου είχε καταθέσει αίτημα απόρριψης των κατηγοριών που δέχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και τώρα το δικαστήριο έχει διορία μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη να τροποποιήσει τις καταγγελίες για Howard Lederer, Chris Ferguson και Rafe Furst.

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags