Facebook Pixel Το μυστικό του Μαυρία
| 2012-09-09 13:38:00

Το μυστικό του Μαυρία

Το μυστικό του Μαυρία

Τα ιδιαίτερα μαθήματα του Σαμαρά σε συνεργασία με τον Φερέιρα βελτίωσαν αισθητά τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Ο Χάρης Μαυρίας έχει αρχίσει πολύ καλά τη φετινή χρονιά και η καλή μέρα από... το πρωί φάνηκε. Δύο γκολ στα ισάριθμα παιχνίδια με τη Μάδεργουελ, καλή απόδοση και κόντρα στη Μάλαγα και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Και όταν μπαίνει αλλαγή είναι ένας παίκτης που αλλάζει τον ρυθμό της ομάδας προς το καλύτερο. 
 
Ο φετινός Μαυρίας είναι τουλάχιστον ένα «κλικ» πάνω από τον περσινό και μπορεί να γίνει ακόμα πιο ουσιαστικός. Με την αγωνιστική του παρουσία δικαιώνει τον Φερέιρα και τον Σαμαρά που πιστεύουν πολύ σε αυτόν και ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι αν προσεχθεί, μπορεί να γίνει μία πολύ σημαντική μονάδα για τους «πράσινους».
 
Αυτή η βελτίωση δεν ήρθε από μόνη της. Οφείλεται στην αγαστή συνεργασία που έχουν ο Φερέιρα με τον υπεύθυνο των Ακαδημιών, Γιάννη Σαμαρά. Στη διάρκεια της περασμένης περιόδου ο Μαυρίας πήρε μέρος σε προπονήσεις με τους Νέους και μετά το τέλος τους έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Σαμαρά. Του είπε και του έδειξε και στην πράξη κάποια πράγματα που θα τον κάνουν πιο ουσιαστικό στο παιχνίδι του και πιο αποτελεσματικό. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε φέτος στο γήπεδο. 
 
Η βασική αλλαγή στο παιχνίδι του Μαυρία είναι ότι πια πατάει περιοχή και είναι κοντά στο γκολ. Δύο φορές σκόραρε με τη Μάδεργουελ, είχε ευκαιρίες για γκολ και σε άλλα ματς, όπως στην Ισπανία με τη Μάλαγα, αλλά και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ. Παρ' όλα αυτά ο Φερέιρα τον χειρίζεται προσεχτικά. Ξέρει ότι σε αυτή την ηλικία μπορεί κάποιος παίκτης να «ξεφύγει» και να «καεί». Γι' αυτό σιγά σιγά τον εντάσσει στην ενδεκάδα. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαυρίας κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα.
 
Ο ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ 
 
Ανάλογη τακτική θα ακολουθήσουν ο Φερέιρα και ο Σαμαράς και με άλλους παίκτες από την ομάδα των Νέων. Ο Σπύρος Φουρλάνος είναι πιθανό και αυτός να κάνει κάποια ιδιαίτερα μαθήματα με τον Γιάννη Σαμαρά, για να βελτιωθεί και να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Ειδικές προπονήσεις θα κάνει ο Σαμαράς και σε άλλους παίκτες, που θα αποφασίσουν μαζί με τον Φερέιρα ότι μπορεί να εξελιχθούν και να γίνουν μονάδες για την πρώτη ομάδα.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags