Facebook Pixel Μάθετε πως να μπλοφάρετε τους αντιπάλους σας (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-09-13 22:01:00

Μάθετε πως να μπλοφάρετε τους αντιπάλους σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθετε πως να μπλοφάρετε τους αντιπάλους σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο άρθρο στρατηγικής που δημοσιεύουμε σήμερα θα μάθετε πως να εξαπολύσετε τις μπλόφες σας και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα στα τραπέζια του πόκερ.

Για να κερδίσεις στο πόκερ δεν χρειάζεται πάντα να έχεις το καλύτερο φύλλο. Υπάρχει και η επιλογή της μπλόφας. Κάποιοι παίκτες μάλιστα έχουν εμμονή με τις μεγάλες μπλόφες και αποτελούν το αγαπημένο πρόσωπο όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων του πόκερ.

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε το tiple barrel bluff, δηλαδή την μπλόφα σε όλα τα streets (flop, turn και river). Ο στόχος μας πάντα είναι να ποντάρουμε εκείνο το ποσό που θα αναγκάσει τον αντίπαλο μας να πετάξει τα φύλλα του. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε τον έλεγχο του hand και πριν από το flop, να είμαστε δηλαδή εκείνοι που κινούν τα ηνία στην παρτίδα (έχουμε κάνει raise ή 3-bet πριν από το flop).

Η μπλόφα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απέναντι σε όλες τις κατηγορίες παικτών εκτός από τους calling stations, αυτούς δηλαδή που κάνουν πολλά call με μέτρια έως άσχημα φύλλα και δεν πετούν σχεδόν ποτέ τα φύλλα τους. Για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να πούμε μία ιστορία στον αντίπαλο μας και να την πούμε καλά, φυσικά θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σκέψης με εμάς ώστε να μπορέσει να μας πιστέψει.

Το βασικότερο που χρειάζεται είναι να έχουμε και εμείς και ο αντίπαλος μας πολλές μάρκες (deep stack) ώστε να ποντάρουμε σε flop, turn και river για να πάει πάσο ο αντίπαλος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να μπλοφάρετε αν έχετε μείνει σε ένα τουρνουά με μόλις 20 big blinds.

Αυτή η κίνηση πρέπει να την προσθέσετε στο ρεπερτόριο σας όχι μόνο γιατί θα κερδίσετε χρήματα όταν δεν έχετε κάποιο φύλλο αλλά θα πληρωθείτε αργότερα όταν έχετε τα nuts. Πρέπει όμως να καταλάβετε πως να εκτοξεύετε τέτοιες μπλόφες γιατί αν δεν είστε προσεκτικοί θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ποντάρισμα στο Flop

Ακόμα και οι αρχάριοι του παιχνιδιού γνωρίζουν πως πρέπει να είναι επιθετικοί πριν από το flop, όμως τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν αποφασίσουμε να κάνουμε ένα continuation bet (c-bet: raise πριν από το flop και ποντάρισμα στο flop). Πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά τα flop που θα εξαπολύσουμε τις μπλόφες μας.

Ας υποθέσουμε πως δεν έχετε κάποια επαφή ή draw στο flop. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα flop σαν αυτό, K82, παρά να έχει πιθανά flush και straight draws, JT7. Θα ψάχνετε για flop που μοιάζουν ακίνδυνα για να κάνετε c-bet. Για παράδειγμα στο flop K82 θέλουμε να ποντάρουμε, αφού έχουμε κάνει raise πριν από το flop, ο αντίπαλος μας θα μας βάλει σε μεγάλα high cards, A-K, K-Q και έτσι είναι πιθανόν να έχουμε κάποιο δυνατό φύλλο. Να είστε προσεκτικοί και να επιλέγετε flop που πιθανότατα να έχουν συνδεθεί (ζεύγος ή overpair) με εσάς (στο μυαλό του αντιπάλου σας) και όχι με τον αντίπαλο σας όπως το , JT7.

Ποντάρισμα στο Turn

Η απόφαση να συνεχίσετε να ποντάρετε στο turn είναι μία κρίσιμη στιγμή στο hand και έχει να κάνει με το board.

Η όλη ιδέα είναι να ποντάρετε τα φύλλα εκείνα στο turn που βελτιώνουν το υποτιθέμενο καλό φύλλο που κρατάτε και έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να ποντάρετε. Για ακόμα μία φορά θα πρέπει να ψάχνετε για μεγάλα high cards, μεγαλύτερα από το flop. Αν για παράδειγμα έχει ανοίξει το flop με Q-high και εμφανιστεί ένας ρήγας στο turn τότε μπορείτε να ποντάρετε και να παρουσιάσετε κάποιο Α-Κ.

Οι αντίπαλοι σας τις περισσότερες φορές θα κάνουν call στο flop με μεσαία ζεύγη και αδύναμα φύλλα, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν στο ποντάρισμα στο turn όταν το board έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο.

Ποντάρισμα στο River

Το βασικό στο river, αφού δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής η μπλόφα σας, είναι να επιλέξετε το σωστό αριθμό μαρκών για να ποντάρετε στην τελευταία σας ευκαιρία.

Μία ακόμα φορά θα πρέπει να ψάχνετε για high cards που εμφανίστηκαν στο river, τα οποία όμως δεν θα έχουν συμπληρώσει κάποιο πιθανό flush. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο αντίπαλος σας θα ακολουθήσει στο flop με κάποιο top pair και στο turn θα έχει κάποια έξτρα outs για draws. Αν κανένα από αυτά τα πιθανά draws δεν εμφανιστούν στο river τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ποντάρετε.

Η μεγάλη μπλόφα σε βίντεο.

Παρακολουθήστε τον Tom Dwan να μπλοφάρει τον Phil Ivey κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του High Stakes Poker. Το καλύτερο είναι πως ο Ivey σκέφτεται να κάνει call στο river με τέταρτη επαφή.

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags