Τα πράγματα, πλέον, αρχίζουν και γίνονται πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, που θα υποδεχτεί το βράδυ της Τρίτης τη Σάλκε, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με άριστη ψυχολογία...

Χλωμό πρώτο μέρος

Για το τέλος φυλούσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννενα τις συγκινήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού σε γενικές γραμμές το πρώτο 45λεπτο δύσκολα θα το θυμούνται σε λίγες ημέρες ακόμα και οι παίκτες των δύο ομάδων.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, ελέγχοντας τον ρυθμό. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με τους Ιμπαγάσα, Μασάντο και Γκρέκο να είναι κινητικοί, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Κώστας Μανωλάς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των πρωταθλητών. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 39ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα και δική του κεφαλιά. Η τύχη, όμως, του γύρισε την πλάτη και είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς και στη συνέχεια στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα και μόλις στο επόμενο λεπτό (κι ενώ είχαν αρχίσει ήδη δειλά-δειλά να κερδίζουν χώρο στο χορτάρι) ο Ίλιτς έδωσε ωραία πάσα στον Ντε Βινσέτι μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Με τον Αργεντινό να "αδειάζει" με προσποιήσεις τους Κάρολ και Σιόβα, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων! Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου πάντως (0-0) ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες...

Άλλο παιχνίδι στο δεύτερο...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε περισσότερο δυνατά, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να χάνουν διπλή ευκαιρία στο 52ο λεπτό για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μασάντο επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Φεγκρούς να απομακρύνει και τον Τζιμπούρ να παίρνει το ριμπάουντ, να σουτάρει από πλάγια δεξιά και τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να διώχνει σε κόρνερ. Όλα αυτά μέχρι το 60΄, που η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μήτρογλου (είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα).

Ο Τζιμπούρ του έδωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Έλληνας άσος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα του Φεγκρούς, ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη επαφή του με την μπάλα (1-0)! Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή. Στο 67΄ ο Ιμπαγάσα έβγαλε απίστευτη μπαλιά στον Τζιμπούρ από το κέντρο του γηπέδου, με τον Αλγερινό να παραλαμβάνει το δώρο του στην αντίπαλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα: 2-0. Η απάντηση του ΠΑΣ; Μόλις ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Πάντος έβγαλε ωραία πάσα στον Γεωργίου που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και την ασυνεννοησία των Κάρολ και Σιόβα και μείωσε σε 2-1! Τρία γκολ σε οχτώ λεπτά, δηλαδή!

Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες θύμισαν λίγο το "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη", αφού δημιουργήθηκαν φάσεις περισσότερο από το άγχος που είχαν οι παίκτες των αμυντικών γραμμών των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι, πάντως, μπορούν να τα έχουν με την τύχη τους, καθώς στο 92ο λεπτό θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αν ο Κάρολ δεν είχε σταματήσει αρχικά τον Τζάνη και αμέσως μετά τον Ντε Βινσέντι, διώχνοντας το σουτ του με γροθιά!

Παρόλα αυτά δεν μπήκε κάποιο γκολ, με τον Ολυμπιακό να περνάει από μία δύσκολη έδρα και να παίρνει από πολύ νωρίς προβάδισμα τίτλου...