Facebook Pixel Θησαυροί και ...σκουπίδια!
| 2012-09-18 13:38:00

Θησαυροί και ...σκουπίδια!

Θησαυροί και ...σκουπίδια!

Βόλος. Πανέμορφη πόλη. Και με κόσμο ποιοτικό, ανοιχτόμυαλο. Με παράδοση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Με αθλητική παιδεία αξιοζήλευτη. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Φάνηκε αυτό, για μια ακόμη φορά, στο παγκόσμιο συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, που κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο. Κατάμεστο από κόσμο, όλες τις μέρες το κολυμβητήριο της πόλης.

Ειδικά το βράδυ της Κυριακής, μέχρι και στην κορυφή των εξεδρών του εθνικού σταδίου που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα, υπήρχε κόσμος που λαχταρούσε να απολαύσει τον τελικό του κόμπο! Ολες αυτές οι εικόνες, που έδειξε η ΕΡΤ, αναπόφευκτα συγκρίνονται με κάποιες άλλες που έβγαλε η συγκεκριμένη πόλη τον τελευταίο χρόνο. Εικόνες μίσους, ακραίου φανατισμού, συνοδευόμενες από απειλές και ύβρεις από κάθε κατεύθυνση. Ε, λοιπόν, δεν είναι ο πραγματικός Βόλος αυτός που προσπάθησαν να παρουσιάσουν μερικές δεκάδες έξαλλων. Ο Βολιώτης είναι σκεπτόμενος πολίτης, με παιδεία αθλητική και κοινωνική.

Αρκεί να του δίδονται ευκαιρίες, όπως αυτή του παγκοσμίου συγχρονισμένης, για να την επιδεικνύει! Αλλά η παιδεία γενικότερα είναι μια αμαρτωλή ιστορία για την Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης. Η παιδεία καλλιεργείται στις μικρές ηλικίες. Με πολλά εργαλεία. Ενα από αυτά είναι ο αθλητισμός. Παράδειγμα; Το βράδυ του Σαββάτου στην πισίνα, μόλις είχαν τελειώσει οι αγώνες. Οι αθλήτριες έφευγαν, αφήνοντας πίσω τους σκουπίδια. Ανάμεσά τους και οι Ελληνίδες. Ξαφνικά άφωνοι είδαμε τις αθλήτριες της Ιαπωνίας να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια, όχι μόνο τα δικά τους. Και έφυγαν μόνο όταν τα αποδυτήρια έλαμπαν!..

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags