Facebook Pixel Μια ζωή "ορφανές" ευθύνες;
| 2012-09-28 14:08:00

Μια ζωή "ορφανές" ευθύνες;

Μια ζωή "ορφανές" ευθύνες;

Aν οι ποδοσφαιριστές -Ελληνες, ξένοι, παλιοί, νέοι, οποιοιδήποτε- έχουν αποφασίσει ότι δεν γουστάρουν τον Φερέιρα, αν ο κόουτς έχει "χάσει" τα αποδυτήρια, αν δεν εμπνέει πια σεβασμό, αν δεν έχει ερείσματα στην ομάδα, τότε το έχει χάσει το παιχνίδι. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Δεν ξέρω κάποιο παρασκήνιο ή κουτσομπολιό, δεν έχω «inside information», αλλά κάτι ατάκες που διαβάζω, του τύπου «τα έχωσε στους παλιούς, διότι απ' αυτούς περιμένει να δείξουν μεγαλύτερη διάθεση ώστε να παρασύρουν και τους υπόλοιπους», είναι κακά δείγματα...
 
Αν απo την άλλη το πρόβλημα είναι αυτό που άφησε να διαφανεί ο Γιάννης Αλαφούζος στη συζήτηση που είχε με κάποιους οπαδούς, ότι δηλαδή μπορεί να φταίνε οι απληρωσιές, διότι η ΠΑΕ δεν ήταν συνεπής τον τελευταίο καιρό σε κάποια από τα οφειλόμενα και διακανονισμένα, επίσης υπάρχει πρόβλημα. Οχι μόνο διότι τα οικονομικά της ομάδας έτσι είναι και έτσι θα είναι γενικώς και θα υπάρχουν καθυστερήσεις και ασυνέπειες, αλλά επίσης και διότι όποιος παίζει σαν αυτοκίνητο, δηλαδή «τραβάει» μόνο με το ρεζερβουάρ γεμάτο και κάνει «διακοπές» όταν ο δείκτης της βενζίνης πάει στη ρεζέρβα, προφανώς δεν έχει θέση στην ομάδα. Σέβομαι απόλυτα τον μόχθο και τον ιδρώτα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αλλά είτε αποδέχεται την κατάσταση και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέχρι η ομάδα να είναι σε θέση να τον πληρώσει είτε δεν την αποδέχεται και ζητάει να πάει στην ευχή του Θεού, του Αλλάχ ή του Βούδα.
 
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μη φταίει τίποτε από τα παραπάνω, αλλά το κακό φεγγάρι, ο ανάδρομος Ερμής, οι κακές συγκυρίες, να είναι οι παίκτες ματιασμένοι. Ή να μην «κουμπώνουν» οι παίκτες που αγωνίζονται μαζί, να τα έδωσαν όλοι όλα για να μπει η ομάδα τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα και μετά να «άδειασαν», να έγινε ελλιπής προετοιμασία, να λείπουν παίκτες από το ρόστερ αναγκαίοι για τη σωστή λειτουργία της ομάδας, να μην μπορούν οι συγκεκριμένοι παίκτες ή ο συγκεκριμένος προπονητής. Αν η διοίκηση δεν ψάξει σοβαρά το τι φταίει, αν αναλώνεται σε ευχολόγια ή στηρίζει τον προπονητή με όλες της τις δυνάμεις ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και -κυρίως- την εικόνα της ομάδας, αν πιστεύει ότι μόλις τους πληρώσει θα παίζει ο Ζέκα σαν τον Ινιέστα κι ο Τοτσέ σαν τον Φαν Πέρσι, προφανώς έχει μια διαφορετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags