Facebook Pixel Ζεσουάλντο ευχαριστούμε κι αντίο!
| 2012-10-02 14:47:00

Ζεσουάλντο ευχαριστούμε κι αντίο!

Ζεσουάλντο ευχαριστούμε κι αντίο!

Στο -11 από τον Ολυμπιακό είναι πλέον ο Παναθηναϊκός, που με τέσσερις βαθμούς έχει φθάσει να βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης.

Ναι ήταν δύσκολο το καλοκαίρι, ναι η ομάδα πήγε να διαλυθεί και είναι σημαντικό ότι δεν πήγε Πρωτοδικείο, ναι το πρώτο ζητούμενο είναι η οικονομική σωτηρία της ομάδας.

Αλλά για σταθείτε, ρε παιδιά. Είναι δυνατόν να συζητάμε αν με αυτό το ρόστερ ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει τον Πανθρακικό, τον ΠΑΣ και άλλες μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος; Δηλαδή έχει καλύτερο ρόστερ ο Πανιώνιος από τον Παναθηναϊκό και έχει 12 βαθμούς; Θα τρελαθούμε τελείως; Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλά κενά στο ρόστερ της ομάδας και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Σε τέτοιου είδους ομάδες -ειδικά σε τέτοιου είδους ομάδες- ο προπονητής παίζει τον μεγάλο ρόλο. Για να μπορεί ο παίκτης του πέντε και του έξι να παίξει κοντά στα στάνταρ του, θα πρέπει να λειτουργεί σωστά η ομάδα, να υπάρχει πλάνο, αρχή και τέλος. Τίποτα από όλα δεν έχει ο Παναθηναϊκός.

Στο καλό του πρώτο ημίχρονο χθες οι ευκαιρίες χάθηκαν από τις ατομικές ενέργειες των παικτών του και όχι από κάποιες δουλεμένες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπλόκαρε. Οι Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος που έκαναν τις ατομικές ενέργειες εξαφανίστηκαν, ο Σισοκό ακυρώθηκε από τον ίδιο τον προπονητή του σαν μέσα αριστερά και ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Και από το 80' και μετά με παίκτη παραπάνω ο Παναθηναϊκός δεν πάτησε περιοχή και οι παίκτες έπαιζαν λες και το ματς ήταν 3-0. Ε, όχι αυτό δεν είναι ομάδα και γι' αυτό υπεύθυνος είναι ο Φερέιρα. Αυτός επέλεξε τους παίκτες που ήρθαν, αυτός είπε ότι σε κάθε ματς ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος και τον βλέπουμε όλο και χειρότερο.

Η εμπειρία μου λέει ότι όσο και να θέλει να τον στηρίξει ο Αλαφούζος, από τη στιγμή που ο Φερέιρα έχει χάσει αυγά και καλάθια έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Εγώ απλά λέω στον Ζεσουάλντο ευχαριστώ και αντίο. Ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές που μας χάρισε την περασμένη περίοδο στην Ελλάδα, όταν το πάλεψε το πρωτάθλημα και αντίο, διότι δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο ο Πορτογάλος στον Παναθηναϊκό. Χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα, καλύτερα όχι με αυτόν στον πάγκο.

YΓ.: Ο διαιτητής Κουκουλάκης αλλοίωσε το αποτέλεσμα με τον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο και την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να δείξει στον Φούλοπ. Ηταν τόσο τραγική η εικόνα της ομάδας, όμως, στο δεύτερο μέρος και όταν έχεις καλύτερο παίκτη σου τον Καρνέζη, χάνεις και το δίκιο σου με τη διαιτησία.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags