Facebook Pixel "Πού θα πάει, δεν θα παραιτηθεί;"
| 2012-10-02 15:32:00

"Πού θα πάει, δεν θα παραιτηθεί;"

"Πού θα πάει, δεν θα παραιτηθεί;"

Να φύγει ...μόνος του περιμένουν από τον Φερέιρα στον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα συνεχίσει να παρουσιάζει το ίδιο άσχημο πρόσωπο. Αυτό σχολίασε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

 

Αναλυτικά, ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-το αν τίθεται θέμα απόλυσης του Φερέιρα: «Ο Φερέιρα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν θέτει θέμα προπονητή. Άρα μέχρι που να τελειώσει το πρωτάθλημα έχει έναν προπονητή που στηρίζει και εμπιστεύεται. Τώρα, τι θα προκύψει στη συνέχεια, κανείς δεν ξέρει… Αν η εικόνα της ομάδας συνεχίζει να είναι τέτοια, και ο ίδιος ο προπονητής θα το αναγνωρίσει και θα φύγει μόνος του».

-το πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη θέση: «Μετά τον αποκλεισμό με τη Μάλαγα άρχισε η αμφισβήτηση. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με την εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού, αλλά δεν αντέξαμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Λίγο κουραστήκαμε, λίγο αγχωθήκαμε, βάρυναν τα πόδια και ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι ασχολούμασταν με τον Παναθηναϊκό δεν φανταζόμασταν ότι η ομάδα θα είναι σε τόσο άσχημη βαθμολογική θέση και θα παρουσιάζει τόσο άσχημο θέαμα. Είχαμε θέσει ως στόχο να φτιάξουμε μια καλή ομάδα για να εξασφαλίσουμε μίνιμουμ την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και να προσπαθήσουμε την υπέρβαση. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, δεν τα καταφέραμε απέναντι στη Μάλαγα κι από εκεί και πέρα προγραμματίσαμε την πορεία μας. Σχεδιάζαμε στα πρώτα ματς να έχουμε μαζέψει βαθμούς και μετά τις διακοπές των εθνικών ομάδων να ανασυνταχθούμε».

-το πώς θα ανακάμψει η ομάδα: «Χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα και πίστωση χρόνου. Στα παιχνίδια με Τότεναμ και Ξάνθη πρέπει η ομάδα να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Στο πρώτο παιχνίδι με την αγγλική ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει αγωνιστικότητα και να σταθεί καλά, ενώ στην Ξάνθη πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Στη συνέχεια υπάρχει η διακοπή, θα είναι έτοιμος ο Σο που είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. και ακολουθούν τα επόμενα τρία ματς, που είναι μέσα στις δυνατότητές της να τα κερδίσει η ομάδα, για να ανέβει στη βαθμολογία. Στα δύο τελευταία ματς ο Παναθηναϊκός ήταν κακός. Στα παιχνίδια με ΠΑΣ και Πανθρακικό έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει. Και πέρυσι στην αρχή της σεζόν ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Οντένσε και τη Μακάμπι, αλλά σιγά-σιγά βρήκε τον εαυτό του. Ζητάμε λίγο υπομονή. Πόση όμως όταν δεν κερδίζεις στο γήπεδό σου».

-τους ρεαλιστικούς στόχους για φέτος: «Θέλουμε να πάρουμε έναν τίτλο, είτε το πρωτάθλημα είτε το Κύπελλο. Το πρωτάθλημα είναι μακριά, αλλά στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν ελπίδες. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση».

-το πρόβλημα στο γκολ: «Νομίζω ότι και ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος είναι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Το θέμα του γκολ είναι και λίγο τύχη. Μη μου πείτε ότι ο Αθανασιάδης που πέτυχε αυτό το γκολ με τον Άρη δεν είχε τύχη. Τα σχέδια του Φερέιρα είναι τέτοια, που πέρυσι η ομάδα δεν έπαιζε με κλασικό φορ. Φέτος ο Κουίνσι ήρθε καθυστερημένα κι ακόμη δεν βρήκε τον εαυτό του και ο Σισοκό ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί».

-την πιθανή ενίσχυση τον Ιανουάριο: «Πρέπει να δούμε πώς θα είναι τα οικονομικά μας. Σαφώς και θα κοιτάξουμε να βρούμε έναν ή δύο καλούς παίκτες, εκεί που χωλαίνει η ομάδα αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι τι κάνουμε μέχρι τον Ιανουάριο και πώς μπορεί η ομάδα να ανακάμψει. Είναι πεσμένο το ηθικό των παικτών. Ενώ στις προπονήσεις είναι ορεξάτοι, στα ματς παθαίνουν ένα black out. Αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε όλοι, ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Ελευθεράκης, εγώ…».

-το ενδεχόμενο πρόσληψης τεχνικού διευθυντή: «Θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή και θα αποφασίσει. Τεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει, όπως ήταν ο Αντωνίου ή ο Φρέιτας. Υπάρχει όμως ο Κώστας Ελευθεράκης, που κάνει χρέη τεχνικού διευθυντή».

-τις επιλογές των καλοκαιρινών μεταγραφών: «Αν δεν αφήσεις τον προπονητή να κάνει τις μεταγραφές που πιστεύει ο ίδιος… Εμείς του προτείναμε κάποιους παίκτες για να κοιτάξει και είπε ‘όχι, θα φέρω παίκτες που μπορούν να με βοηθήσουν σε αυτά που θέλω εγώ’. Όλες οι μεταγραφές ήταν δικές του επιλογές».

-την αγωνιστική κατάσταση του Σο: «Είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού πριν έρθει, αποθεραπεύτηκε, αλλά έπαθε υποτροπή. Μετά τη διακοπή θα παίξει και θα προσθέσει ένα λιθαράκι γιατί είναι καλός ποδοσφαιριστής».

-τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού: «Με τον Καρνέζη ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα τερματοφύλακα για 15 χρόνια. Η τετράδα με αυτόν, τον Κοτσόλη, τον Καπίνο και τον Ταμπάκη υπάρχει μία εξαιρετική τετράδα. Για τον Καπίνο είναι καλύτερα να είναι δεύτερος στον Παναθηναϊκό, παρά πρώτος σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πλην του Ολυμπιακού. Στον Ολυμπιακό παρακαλάνε να είχανε έναν τερματοφύλακα σαν τον Καπίνο και τον Ταμπάκη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags