Facebook Pixel Μια θαυμάσια επιλογή και διαδοχή
| 2012-10-03 15:18:00

Μια θαυμάσια επιλογή και διαδοχή

Μια θαυμάσια επιλογή και διαδοχή

Ηρθε το τέλος μιας εποχής, μια δεύτερη άραγε αρχή ή απλά έχουμε μια αιφνιδιαστική και ίσως τελικά ανούσια αλλαγή φρουράς στην κορυφή του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Την άνοιξη του 1997, πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, ο Βασίλης Σεβαστής, σύμβουλος μέχρι τότε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, κάθισε στην καρέκλα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν εκείνη την περίοδο στη Λάρισα πήρε με τα περισσότερα κουκιά τη θέση του Στράτου Μολυβά.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν το περασμένο Σάββατο στην Ερέτρια έλαβε, ως μοναδικός υποψήφιος, το 91% των ψήφων των εκλεκτόρων και χθες αιφνιδίασε με την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον προεδρικό θώκο. Λίγες ώρες δηλαδή πριν από τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ πρόσφερε το δαχτυλίδι και πρότεινε ως διάδοχό του τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρό του, φίλο του και λάτρη του κλασικού αθλητισμού, Κώστα Παναγόπουλο.

Απρόσμενα, αβίαστα και ίσως αχρείαστα, κράτησε όμως τη θέση του γενικού γραμματέα για τον εαυτό του.

Ο Παναγόπουλος θεωρούνταν από πολλούς και για αρκετά χρόνια ως ο εν δυνάμει πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Αργησε, ωστόσο, να μετατρέψει τις φήμες σε πράξη.

Δεν ήταν άλλωστε από τους ανθρώπους εκείνους που ψάχνουν μετά μανίας, σώνει και καλά, οφίτσια.

Του έφθανε και του περίσσευε απλά και μόνον ένας συγκεκριμένος και απόλυτα ορισμένος χώρος για προσφορά.

Τα όσα πρεσβεύει περί του αθλητισμού ο Παναγόπουλος αποτελούν σήμερα σημαντική περιουσία για το μέλλον του στίβου. Αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή και φυσικά διαδοχή. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε πώς θα αποδώσει το νέο σχήμα-δίδυμο στην πράξη και όχι στα χαρτιά.

Ο Βασίλης Σεβαστής, με μεγάλη καριέρα ως αθλητής του Πανιώνιου, αναδείχθηκε το 1971 «χρυσός» μεσογειονίκης στο δέκαθλο μέσα στη Σμύρνη της Τουρκίας και το 1972 «χάλκινος» βαλκανιονίκης. Οι μονομαχίες του με τον έτερο πρωταθλητή του δεκάθλου Ζήση Κουρέλλο αποτελούσαν πόλο προσέλκυσης φιλάθλων στους πανελλήνιους αγώνες.

Η σκυτάλη περνάει τώρα από έναν πρωταθλητή σε έναν απόλυτα καταρτισμένο φίλαθλο που πάντα στους αγώνες κρατάει ένα χρονόμετρο στο χέρι.

Ο Κώστας Παναγόπουλος γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις και πράγματα. Γιατί όχι λοιπόν

Απαραίτητη προϋπόθεση για μία συνταγή επιτυχίας παραμένει βέβαια η χωρίς όρους, καθαρή και τίμια συνεργασία των δύο ανδρών από τα νέα πόστα τους. Αλλιώς θα πρόκειται για το τέλος.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags