Facebook Pixel Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο
| 2012-10-06 15:44:00

Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο

Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο

Θα θυμάστε φαντάζομαι εκείνη την παλιά τηλεοπτική διαφήμιση εταιρείας γυμναστηρίων «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Εκεί λοιπόν, προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να στραφεί πλέον ο ελληνικός αθλητισμός αν θέλει να επιζήσει. Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο.

Είτε μιλάμε για κάποιο λαοφιλές άθλημα είτε για ένα άλλο άγνωστο στους πολλούς.

Σε αυτό το πεδίο πρέπει να δοθεί η μάχη που ουσιαστικά ισοδυναμεί με την εμφάνιση και κατόπιν την αξιοποίηση νέων ιδεών.

Καθετί παλιό πρέπει άμεσα να αναχθεί στην κατηγορία της αντίκας ή των προϊόντων ενός παλαιοπωλείου.

Μια διέξοδος ας πούμε, έτσι πρόχειρα, είναι η σύνδεση αθλητισμού και τουρισμού με διπλά τα οφέλη.

Ο καθένας βάζει τα υλικά του για μια πετυχημένη συνταγή.

Να ένα παράδειγμα. Στη Σαντορίνη ολοκληρώθηκε ένας αγώνας παρκούρ που πιθανότατα δεν σας θυμίζει τίποτα ως ονομασία. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι έχετε ξαναδεί αυτό το νέο, παράξενο αλλά τόσο ελκυστικό σπορ σε στιγμιότυπα της τηλεόρασης. Νέοι άνθρωποι, υπερπηδούν εμπόδια στο στενά σοκάκια της Σαντορίνης, από αυλή σε αυλή πριν καταλήξουν με εντυπωσιακές φιγούρες σε έναν τερματισμό.

Αν και Οκτώβριος, εκατοντάδες Ελληνες και ξένοι τουρίστες παρακολούθησαν από κοντά αυτό το ασυνήθιστο θέαμα.

Η διοργάνωση φέρει την ονομασία REDBULL ART OF MOTION. Τα έξοδα καλυμμένα από τον χορηγό, τα έσοδα περισσότερα για τον τουρισμό του νησιού και λιγότερα για τον αθλητισμό.

Ας μετακομίσουμε τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου αυτήν τη φορά τα αθλητικά οφέλη θα είναι περισσότερα από τα τουριστικά.

Σε λίγες ημέρες έχουμε εκεί τέσσερα διεθνή τουρνουά τένις με έπαθλα 10.000 δολαρίων το καθένα. Η συμφωνία κλείστηκε από την ομοσπονδία τένις με την εταιρεία Hellenic Zeus Travel Services, που ουσιαστικά καλύπτει και όλα τα έξοδα.

Η ομοσπονδία προσφέρει την ευκαιρία στους αθλητές μας να αποκτούν διεθνείς εμπειρίες και πόντους στη παγκόσμια κατάταξη και στους ξένους ένα πρώτο δείγμα γνωριμίας με την τόσο τουριστική Κρήτη για τις μελλοντικές διακοπές τους.

Γιατί όχι λοιπόν ένας αγώνας άλματος επί κοντώ σε μια πλατεία της Ρόδου, άρσης βαρών στο Σύνταγμα, πάλης στον Αϊ Γιάννη Σερρών, ξιφασκίας στο Ζάππειο όπως το 1896, ανωμάλου δρόμου γύρω από το κάστρο του Πλαταμώνα, τζούντο στο Μέγαρο Μουσικής

Και δεν χρειάζεται καν τηλεοπτική κάλυψη με τον τρόπο που μέχρι τώρα γνωρίζουμε. Υπάρχει η κάλυψη web streaming με ελάχιστο κόστος και μέσα από τα κομπιούτερ μας, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags