Facebook Pixel «Το βάρος στην επόμενη ημέρα»
| 2011-03-01 12:42:00

«Το βάρος στην επόμενη ημέρα»

«Το βάρος στην επόμενη ημέρα»

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει στο blog του για τον Μαρινάκη, που βρίσκει και τα κάνει, αλλά και τους μετόχους του Παναθηναϊκού που θα πρέπει να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Εδώ και μια εβδομάδα σας έχω πει να μην παίρνετε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Μαρινάκη, ούτε τις αστειότητες των παπαγάλων του. Βλέπετε άλλωστε ότι οι άνθρωποι κάθε μέρα που περνά και αυτοδιαψεύδονται και… πανηγυρίζουν και από πάνω! Σπάνια ράτσα…

 

Μέχρι και τη «συγνώμη» του διέψευσε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Σε ένα ακόμη προσωπικό σόου που έδωσε στην ΕΠΟ με τον Πιλάβιο να είναι τελικά αυτός ο οποίος ζήτησε συγνώμη και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.

Η περίπτωση Μαρινάκη αργά ή γρήγορα θα τελειώσει κι αυτό είναι κάτι που το έχουμε προβλέψει εδώ και καιρό. Με τέτοιες συμπεριφορές κάποια στιγμή θα τον αποβάλει ο ίδιος ο χώρος, άσχετα αν δεν του το λένε αυτοί που τον έχουν διπλαρώσει από κοντά για… ευνόητους λόγους.

Το θέμα φυσικά είναι ότι ο Μαρινάκης βρίσκει και τα κάνει όλα αυτά. Εχει βρει τον Παναθηναϊκό διαλυμένο διοικητικά και κάνει το «κομμάτι» του. Είναι σαφές πως υπό κανονικές συνθήκες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θα τολμούσε να κοιτάξει στα μάτια τους μετόχους του τριφυλλιού. Ούτε όλους μαζί, ούτε τον καθένα ξεχωριστά. Κι αυτό είναι το μεγάλο παράπονο για κάθε φίλο της ομάδας που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Δεν φταίει ο Γόντικας και ο Βεκρής που ο Παναθηναϊκός δέχεται επικοινωνιακές - και όχι μόνο - ήττες στις συνεδριάσεις. Οι άνθρωποι παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν το ειδικό βάρος για να τα βάλουν με τον Μαρινάκη. Και φυσικά είναι οι… τελευταίοι που φταίνε για την κατάσταση αυτή. Δεν βγήκαν από μόνοι τους στην πρώτη γραμμή. Tόσα μπορούν, τόσα κάνουν...

Επανέρχομαι λοιπόν σε αυτό που φωνάζω εδώ και καιρό και κλείνω. Ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα από το κυνήγι που οφείλει να ρίξει για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι, πρέπει όχι σιγά – σιγά αλλά τρέχοντας να αρχίσει να προετοιμάζει την επόμενη μέρα. Να καθίσουν κάτω οι μέτοχοι, να μετρηθούν για να δουν «πόσοι είμαστε» και «πόσα έχουμε» και να προχωρήσουν στα περαιτέρω.

Ο Βαρδινογιάννης είτε του αρέσει είτε όχι είναι κάτοχος του 54%. Αν δεν το ήθελε ας το έδινε κι αυτό πριν δύο χρόνια κι ας μην μιλούσε για «εγγυητές». Και στην τελική ακόμη και ως 30% να λειτουργεί και πάλι την πλειοψηφία έχει. Ας κάνει κάτι εκτός από μια ανακοίνωση στην οποία δεν αναφερόταν καν το όνομα του Μαρινάκη.

Ο Βγενόπουλος δήλωσε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί και να φαίνεται. Ας ξεκαθαρίσει τουλάχιστον ότι θα συνεχίσει να μπαίνει στις αυξήσεις και να προσφέρει κι αυτός μια οικονομική ασφάλεια κι ας κάτσει από πίσω. Διότι ακόμη κι αν έχει ξενίσει σε πολλούς η στάση του, τα λεφτά που έσπρωξε στις δύο αυξήσεις δεν τα βρίσκεις στο δρόμο. Και ο Παναθηναϊκός τα χρειάζεται.

Ο Πατέρας μπορεί να έχει ξενερώσει με πρόσωπα και καταστάσεις, να τα βρόντηξε και να έφυγε νύχτα, θα πρέπει όμως και αυτός να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη. Και η ανάγκη αυτή είναι μεγαλύτερη από την όποια απογοήτευση μπορεί να νοιώθει για όσα συνέβησαν. Δεν νοείται λοιπόν να απουσιάζει από τη «μάχη», ειδικά όταν αυτή έχει χοντρύνει για τα καλά.

Τέλος ο Παύλος αφού αρέσκεται στο να έχει λόγο για τις καταστάσεις, ας κάνει πιο ενεργή την παρουσία του στην ομάδα. Το να πηγαίνεις στα συμβούλια και να τα κάνεις άνω – κάτω γι’ αυτούς που δεν πήγαν ή να δίνεις το παρόν στο γήπεδο και να κάνεις δηλώσεις, δεν είναι λίγο, αλλά επί της ουσίας δεν είναι και τίποτα αν δεν έχεις να προτείνεις και κάτι. Ας βγει μπροστά λοιπόν, ειδάλλως όπως του έγραψαν και οι οργανωμένοι «η σιωπή είναι χρυσός».

Ας τα σκεφτούν όλα αυτά οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού και να σκεφτούν επίσης και κάτι ακόμη. Ότι σε μια από τις πιο δύσκολες μάχες ουσιαστικά παρόντες ήταν μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Κανένας άλλος… Καιρός να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους, όποιος θέλει να μείνει ας μείνει, αλλά η επόμενη μέρα να τους βρει 100% ενωμένους. Εκεί είναι το άλφα και το ωμέγα.

ΥΓ: Ρε τον Βοργιά… Τελικά όντως οι Παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι αυτοί που γνωρίζουν γιατί φαγώθηκε ο «Δαλού» ε; Θα γίνει όμως τίποτα ή το θέμα θα κάνει παρέα στις κασέτες του πατήρ Σπάθα;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags