Facebook Pixel Οι ευθύνες βαραίνουν τον Μπάγεβιτς
| 2012-10-07 11:44:00

Οι ευθύνες βαραίνουν τον Μπάγεβιτς

Οι ευθύνες βαραίνουν τον Μπάγεβιτς

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την προβληματική εικόνα που παρουσίασε ο Ατρόμητος στον αγώνα με τη Βέροια.

Δεν είναι το αποτέλεσμα. Ούτε καν ο τρόπος με τον οποίο ήρθε (αν και αδικαιολόγητο για τις απαιτήσεις του φετινού Ατρόμητου να μην κερδίζει ματς που στο 89' το έχει στο 2-0). Το πρόβλημα είναι η εικόνα με την οποία παρουσιάστηκε ο Ατρόμητος κόντρα στη Βέροια. Μια ομάδα κουρασμένη, χωρίς διάθεση, χωρίς εμπνεύσεις, με παίκτες που έδειχναν να έχουν... κλατάρει. Ας πούμε όμως πως κι αυτό λύνεται, αφού ακολουθεί διακοπή. Εκείνο το 62-38 υπέρ της Βέροιας στην κατοχή της μπάλας, δύσκολα χωνεύεται από τον κόσμο του Ατρόμητου, ο οποίος τρία χρόνια με τον Δώνη έβλεπε στα περισσότερα ματς τη συντριπτική κατοχή της μπάλας υπέρ της ομάδας του. Αυτή έφτιαχνε ευκαιρίες, αυτή πίεζε ασφυκτικά, αυτή ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα. Η σύγκριση έρχεται δίχως να το καταλάβεις. Ασυναίσθητα.
 
Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, με αποτέλεσμα να δέχεται τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Η... σούμα έδειξε 21 τελικές προσπάθειες για τη Βέροια έναντι 5 του Ατρόμητου. Ούτε αυτό είναι συνηθισμένο για την περιστεριώτικη εξέδρα. Ούτε καν οι «μεγάλοι» δεν του έκαναν τόσες φάσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Ευθύνονται γι' αυτό και τα αμυντικά προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια στο ματς της Βέροιας.
 
Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης και Λαζαρίδης έχουν τραβήξει όλο το «κουπί» έως τώρα στη σεζόν. Είναι προφανές ότι χρειάζονται ανάσες και έπρεπε να τις είχαν πάρει, απέναντι σε μια ομάδα που έχει στα άκρα της ταχύτατους παίκτες, όπως ο Μπαργκάν και ο Ολαϊτάν. Εστω κι έτσι, ο Ατρόμητος ήταν αγκαλιά με τη νίκη μέχρι και το 89'. Ισως αν ο Ταυλαρίδης είχε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο (ανεξήγητο για ποιο λόγο τον έβαλε ο Μπάγεβιτς στο 93' με το σκορ πια στο 2-2) να είχε αποφευχθεί το σοκ της ισοφάρισης. Θυμηθείτε μόνο πως ο Καφές σηκώνεται μόνος του στην κεφαλιά του 1-2 και ο Μπαργκάν περνάει σαν σταματημένη όλη την - κουρασμένη - άμυνα του Ατρόμητου στο 2-2.
 
Ο Μπάγεβιτς καλείται να αντιμετωπίσει την πρώτη κρίση που του παρουσιάζεται. Τέσσερα συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη (τα δύο με τους «νεοφώτιστους» Πλατανιά και Βέροια) είναι πολλά, απ' τη στιγμή που ο πήχης φτάνει ως τη δεύτερη θέση. Οι ευθύνες βαραίνουν τον προπονητή, που μέσα στην εβδομάδα έδειξε πως θα «φρεσκάρει» την ομάδα, αλλά δεν το έπραξε ούτε στην ενδεκάδα, ούτε κατά τη διάρκεια του ματς και την πάτησε από έναν πρώην συνεργάτη του. Τον Νίκο Καρύδα.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags