Facebook Pixel "Το αριστερό του Χουχούμη θυμίζει Μινχ"
| 2012-10-10 12:14:00

"Το αριστερό του Χουχούμη θυμίζει Μινχ"

"Το αριστερό του Χουχούμη θυμίζει Μινχ"

Ο Διαμαντής Χουχούμης έκανε το ξεπέταγμά του στην καλοκαιρινή προετοιμασία (όπου κέρδισε τις εντυπώσεις σε προπονήσεις και φιλικά).

Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με την Τότεναμ (έστω και ως αλλαγή στις καθυστερήσεις) και η καριέρα του δείχνει να βρίσκεται σε σωστές ράγες...

Σύμφωνα μάλιστα με τον προπονητή που τον ανέδειξε, έχουμε πολλά ακόμη να δούμε από τον 18χρονο ποδοσφαιριστή και ειδικότερα σέντρες α λα... Μάρκους Μινχ!

«Κατ' αρχάς είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και στρώνεται στη δουλειά. Από κει και πέρα διαθέτει ένα εξαιρετικά γλυκό πόδι. Από την εποχή του Μινχ έχω να δω τέτοιον αριστεροπόδαρο στον Παναθηναϊκό» αναφέρει ο Βαγγέλης Ντόβολης, ο επικεφαλής των ακαδημιών Αίολος που εδρεύουν στα Κριεζά Εύβοιας και έχουν αναδείξει -πέραν του Χουχούμη- τον επιθετικό του Πανιώνιου Γιάννη Σίμωση, τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας Θανάση Κατσούλη και τον μέσο του Βύζαντα Μεγάρων Ανδρέα Μανδύλη.

Σε ό,τι αφορά τον νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού, ο Ντόβολης τον «έπλασε» από την ηλικία των 8 ετών. Ηταν το 2002 όταν ο Κώστας Χουχούμης πήρε από το χέρι τον γιο του Διαμαντή και τον οδήγησε στις ακαδημίες Αίολος που απέχουν 10 χιλιόμετρα από το χωριό τους, τον Αγιο Ιωάννη Εύβοιας.

Ο κόουτς, που διέκρινε το ταλέντο του πιτσιρικά, τον χρησιμοποιούσε είτε ως αμυντικό χαφ είτε ως αριστερό χαφ και τον συμπεριέλαβε στις προτάσεις του προς τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2008 (καθώς η ακαδημία του έχει συνεργασία με το «τριφύλλι»). Από κει και πέρα ο υπεύθυνος της «πράσινης» ανάπτυξης Μάκης Λιβαθηνός (γιος του Σπύρου) αποφάσισε την ένταξη του Χουχούμη στην Παιανία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags