Facebook Pixel Τι να κάνει σαν την καλαμιά στον κάμπο;
| 2012-10-15 16:00:00

Τι να κάνει σαν την καλαμιά στον κάμπο;

Τι να κάνει σαν την καλαμιά στον κάμπο;

Ένα κούκος δεν φέρνει την άνοιξη λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του Ζεσουάλδο Φερέιρα αυτό ισχύει 100%, αφού έχει αποδομηθεί το τεχνικό του επιτελείο στον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δει να αποχωρούν όλοι οι συνεργάτες του από τον Παναθηναϊκό, μέσα στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι που του το χρεώνουν κάποιοι, καθώς η μόνη αντίσταση που έφερε σε συζητήσεις με την ΠΑΕ που αφορούσαν το επιτελείο του, ήταν να μην μειωθεί το δικό του συμβόλαιο!

Και θα φέρουμε ένα απλό παράδειγμα: Ο Νούνο Εσπίριτο, βοηθός του Φερέιρα με πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και διάθεση για δουλειά, έφυγε από τον Παναθηναϊκό χωρίς να γίνει μεγάλη κουβέντα γύρω από την περίπτωσή του. Να γίνει έστω μία προσπάθεια να τον πείσουν να μείνει δίπλα στον Φερέιρα, τουλάχιστον μία ακόμα σεζόν.

Ο Πορτογάλος ήθελε να ανοίξει τα φτερά του, να γίνει πρώτος προπονητής. Ήταν προσωπική του επιλογή η αποχώρηση, βέβαια, δεν τον έδιωξαν. Αυτό που λέει ο σκύλος, όμως, είναι πως δεν έγινε προσπάθεια να πειστεί για να μείνει. Ο άνθρωπος που ήταν δεξί χέρι του Ζεσουάλδο. Αποτέλεσμα ήταν να πάει στην πορτογαλική Ρίο Άβε και σήμερα, μετά από έξι αγώνες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του να βρίσκεται στην έκτη θέση με οχτώ βαθμούς!

Ένας μικρός άθλος, που δείχνει την προπονητική του αξία και πόσο χρήσιμος ήταν το διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Φυσικά δεν είναι μόνο ο Εσπίριτο, αφού όπως ξαναείπαμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλοι οι συνεργάτες του Φερέιρα που ήρθαν μαζί του πριν από δύο χρόνια, έχουν φύγει από την ομάδα.

Αντικαταστάθηκαν, βέβαια από άλλους (Έλληνες και Πορτογάλους), αλλά δεν μιλάμε για το ίδιο τεχνικό τιμ, δεν υπάρχει η ίδια ομοιογένεια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό που γράφουμε, φαίνεται από την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος. Και κατά πόσο παρουσιάζεται καλά προετοιμασμένος στους αγώνες, χωρίς προβλήματα στα αποδυτήρια, με τον Φερέιρα να μην έχει αναλάβει ακόμα μόνο χρέη ...κηπουρού στην Παιανία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags