Μια ευκαιρία είχε ο Λίνεν να ξεκινήσει σχετικά βατά. Είτε να αναλάβει πριν από το ματς με την Κέρκυρα, είτε μετά από την τετράδα – φωτιά των αγώνων που ακολουθεί.

Τελικά, η διοίκηση αργοπόρησε τόσο για την διακοπή συνεργασίας με τον Βλάχο, όσο και με την περίπτωση Κονσεϊσάο, με συνέπεια ο Λίνεν να μπει κατευθείαν στην φωτιά.

Ο Λίνεν, λοιπόν, ξεκινάει με Τούμπα. Μια από τις πιο δύσκολες έδρες και με τον ΠΑΟΚ να θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από την ισοπαλία κόντρα στον ΟΦΗ.

Ακολουθεί για την ΑΕΚ το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Πλατανιά. Μπορεί φαινομενικά να είναι εύκολο, όμως είναι πολύ δύσκολο, με δεδομένο ότι η Ένωση θα έχει τρομερό άγχος να πάρει βαθμό ή βαθμούς και από την άλλη ο Πλατανιάς έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία ως τώρα.

Και μετά; Την 9η αγωνιστική έχουμε το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και την 10η το ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Η ερώτηση είναι η εξής: Τι στήριξη θα έχει και πόσο ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος μπορεί να βγει ο Λίνεν μετά απ’ αυτή την τετράδα αγώνων και στην περίπτωση που η ΑΕΚ δεν πάρει τρίποντο;

Έχουμε την εντύπωση ότι όχι μόνο ο Λίνεν, αλλά και ο κάθε επαγγελματίας προπονητής δεν θα ευχόταν ούτε στον… εχθρό του να αναλάβει σε τέτοιο απίστευτα δύσκολο τάιμινγκ για μια ιστορική ομάδα. Απ’ αυτή την άποψη όντως χρειάζεται θάρρος που είπε το «ναι» για να κάτσει στον πάγκο ο Γερμανός.