Facebook Pixel Κόουτς γιατί επιμένεις;
| 2012-10-22 13:13:00

Κόουτς γιατί επιμένεις;

Κόουτς γιατί επιμένεις;

Ο Ατρόμητος των μεγάλων προσδοκιών αγνοεί τη νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια που οδήγησε σε καταστάσεις έντασης στο γήπεδο του Περιστερίου, μετά το 1-1 με τη Λεβαδειά. Γράφει ο Ν. Γιαννόπουλος.

Ποιος όμως είναι πραγματικά ο λόγος της αγωνιστικής καθίζησης της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς τον τελευταίο ενάμιση μήνα; Ας δώσουμε το λόγο στους αριθμούς που έτσι και αλλιώς λένε πάντα την αλήθεια.

Είναι σαφές ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός περιορίζει πολύ το ροτέισον και στηρίζεται στα ίδια πρόσωπα χωρίς αλλαγές στην ενδεκάδα.

Σ' αυτά τα επτά πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ντούσκο έχει χρησιμοποιήσει 17 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων όμως οι 4 έχουν παίξει από πολύ λίγο έως ελάχιστα. Ο Παναγιώτης Μπάλλας έχει αγωνιστεί μόλις 8 λεπτά, ο Στάθης Ταυλαρίδης 97 σε 2 συμμετοχές, ο Πίτου Γκαρσία 80 σε 6 συμμετοχές και ο Θανάσης Καραγκούνης 110 λεπτά σε 4 παιχνίδια.

Εκ των πραγμάτων συμπερασματικά το βάρος έπεσε (και πέφτει ακόμα) σε 13 παίκτες τους οποίος ο Μπάγεβιτς εμπιστεύεται απόλυτα. Πέντε εξ αυτών δεν έχουν αντικατασταθεί ούτε δευτερόλεπτο (Σαρλ Ιτάνζ, Γιάννης Σκόνδρας, Κώστας Γιαννούλης, Σωκράτης Φυτανίδης και Ματίας Ιγκλέσιας) ενώ ο Ντένις Επστάιν έχει χάσει μόλις 17 αγωνιστικά λεπτά!

Υπάρχουν επίσης άλλοι τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια (Νίκολα Μπέλιτς, Τάσος Καραμάνος και Ελίνι Δημούτσος) και οι άλλοι δύο που έχουν χάσει μόλις μία συμμετοχή (Νίκος Λαζαρίδης, Σουμπίνιο).

Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι ο προπονητής δεν εμπιστεύεται ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ του και επιμένει στα ίδια και στα ίδια πρόσωπα. Επιπρόσθετα η βία στο να χαρακτηριστούν ανεπιθύμητοι οι Μακρής και Οικονόμου στερεί από την ομάδα δύο πολύτιμες λύσεις. Και αν στη θέση του πρώτου υπάρχουν επιλογές (Μπάλας, Δημούτσος, Ιγκλέσιας) σ΄αυτή του Οικονόμου, ο Γιαννούλης παίζει χωρίς αντίπαλο. Διότι στο ρόστερ δεν υφίσταται άλλος κλασικός αριστερός μπακ (η θέση καλύπτεται κατά συνθήκη από Επστάιν και Νάστο).

Ως προς την αφλογιστία των επιθετικών τέλος τα πράγματα είναι σαφέστατα. Νιάζι Κούτσι μηδέν γκολ, Τάσος Καραμάνος, ένα. Τα υπόλοιπα τέρματα του Ατρομήτου είναι ένα φάουλ του Σουμπίνιο, μία προβολή του Φυτανίδη, ένα σουτ του Λαζαρίδη, άλλο ένα του Ιγκλέσιας, ένα κοντινό πλασέ του Καραμάνου και ένα αυτογκόλ του Γεωργέα. Στο θέμα του φορ βέβαια η ευθύνη εκτός από τον προπονητή βαραίνει και τη διοίκηση η οποία δεν φρόντισε να αποκτήσει και άλλο παίκτη όταν διαπιστώθηκε η αφλογιστία του Κούτσι.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags