Μπορεί να πετύχει γκολ από εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με απίστευτη κεφαλιά καθάρισε ακόμα ένα ματς για την ομάδα του.

Το μυρίζεται το γκολ, όπως λέμε. Και δεν είναι μόνο ότι σκοράρει. Είναι και το πώς στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Τις περισσότερες φορές πετυχαίνει γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Όπως αυτό κόντρα στον Άρη που σίγουρα έχει θέσει υποψηφιότητα για το τέρμα της χρονιάς. Ο Κλάους, λοιπόν, είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση και αυτό που θέλουμε να πούμε ότι δεν γίνεται να μην παίζει στην Εθνική ομάδα.

Ή τουλάχιστον να μην παίρνει ευκαιρίες από τον Φερνάντο Σάντος. Θα πρέπει, δηλαδή, ο Πορτογάλος να αξιολογήσει διαφορετικά τα πράγματα και να χρησιμοποιεί τον Αθανασιάδη στην επίθεση της Εθνικής.

Είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοιοι παίκτες και δεν μπορεί να μην τους αξιοποιούμε. Πόσο μάλλον όταν η Εθνική έχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Στο παιχνίδι με τη Βοσνία για παράδειγμα ήταν εμφανές ότι έλειπε ο παίκτης που θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, μιας και ο Γκέκας είναι ντεφορμέ και έχασε γκολ ακόμα και σε κενό τέρμα.

Δεν είναι, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει χώρος για τον Κλάους στην Εθνική. Οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης παίζουν, άλλωστε, περισσότερο στα άκρα, οπότε εκτός από τον Μήτρογλου δεν υπάρχει άλλος φορ περιοχής. Ο Αθανασιάδης είναι ένας killer και δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο, όταν ειδικά δεν διαθέτουμε άλλον τέτοιον παίκτη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ελπίζουμε ο Σάντος, ο οποίος να θυμίσουμε ότι ούτε στον ΠΑΟΚ υπολόγιζε τον Αθανασιάδη, να αναθεωρήσει και στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ να δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει στον άσο του Δικεφάλου.