Facebook Pixel Νέο αίμα, ελληνικό, στον Ολυμπιακό
| 2012-11-04 17:43:00

Νέο αίμα, ελληνικό, στον Ολυμπιακό

Νέο αίμα, ελληνικό, στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει ελληνικό στοιχείο που έχουν οι πρωταθλητές.

Μετά την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για αστεία. Ήταν σοβαρός και αποφασισμένος να μην μπει σε περιπέτειες. Μπήκε δυνατά στον αγώνα, αλλά η αποστολή δεν ήταν εύκολη, αφού ο ΟΦΗ ήταν καλά στημένος. Πίεσε ψηλά και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να του κάνουν πολλές φάσεις.
 
Βοήθησε τον γρήγορο ρυθμό και θα έκανε πιο δύσκολη τη ζωή στους «ερυθρόλευκους» αν δεν δεχόταν στο φινάλε του πρώτου μέρους το γκολ από τον Μήτρογλου. Κάπου εκεί έφυγε το άγχος και με το γκολ του Μασάντο ο Ολυμπιακός πάτησε φρένο και άρχισε να σκέφτεται τη Μονπελιέ.
 
Οι Πειραιώτες δεν ήταν καταιγιστικοί, αλλά τη δουλειά τους την έκαναν. Θα πρέπει πάντως να ψάξουν γκολ κι από άλλους παίκτες και ειδικά στη ροή του αγώνα και όχι μόνο από τα στημένα. Καλή η δουλειά στα φάουλ και στα κόρνερ, αλλά μόνο έτσι δεν γίνεται δουλειά σε βάθος χρόνου.
 
Ο Bλαχοδημος έδωσε πνοή από τα δεξιά και δείχνει ότι αν πάρει ματς, μπορεί να δώσει λύσεις ώστε να μην μπατάρει από τη μια πλευρά (αριστερά) το παιχνίδι. Ο Μασάντο «έσπασε το ρόδι», αλλά οφείλει να πάρει τον ηγετικό ρόλο που του αρμόζει. Αυτά ως... μουρμούρα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού.
 
Η νίκη είναι πάντα νίκη και όλα τα άλλα έπονται. Το θετικότατο για τους «κόκκινους» είναι η παρουσία πολλών Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα. Ήταν οι επτά (δεν υπολογίζουμε τον Γερμανό Χολέμπας παρά το ελληνικό του διαβατήριο) στους 14 που αγωνίστηκαν. Η ελληνοποίηση αν και σε πρώιμο στάδιο αρχίζει να λειτουργεί. Αναμένεται ανάλογη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός έχει τις βάσεις για να το καταφέρει. Καλοί οι ξένοι, αλλά πρέπει να παίζουν σε μια ομάδα μόνο αν είναι καλύτεροι από τους ντόπιους.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags