Facebook Pixel «Το δις εξαμαρτείν… »
| 2011-03-07 10:21:00

«Το δις εξαμαρτείν… »

«Το δις εξαμαρτείν… »

Ο Κώστας Πετρωτός σχολιάζει στο blog του την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, συμπληρώνοντας για τον Μάκη Χάβο ότι το ποδόσφαιρο τιμωρεί όταν δεν ακολουθείς τους νόμους του.

Το ποδόσφαιρο τιμωρεί όταν δεν ακολουθείς τους νόμους του. Και αυτό συνέβη με τον Χάβο και κατ' επέκταση με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ψάχνουν να βρουν που οφείλεται η βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Γιατί η ομάδα που τους είχε συνηθίσει να δέχεται... με το ζόρι γκολ, κόντρα στην Ένωση έφαγε τέσσερα μαζεμένα ("και λίγα ήταν" όπως αναφώνησε συνάδελφος δημοσιογράφος την ώρα που ο Τριτσώνης σφύριζε για τελευταία φορά);

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας εξήγηση, αλλά για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν κάνεις τόσο λάθη μαζεμένα στο στήσιμο της ενδεκάδας και, κυρίως, όταν επιλέγεις παίκτες ανέτοιμους να βγάλουν ενενηντάλεπτο σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, τότε το πληρώνεις.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος:

-Κόντρα στην Καβάλα η τετράδα της άμυνας και, κυρίως, τα άκρα της πελαγοδρομούσαν. O Χάβος, όμως, επέλεξε τους ίδιους παίκτες, στις ίδιες ακριβώς θέσεις στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει πάρτι κάθε φορά που έφθανε στην περιοχή του Κρέσιτς. Ο... δεξιός μπακ Ετό ακόμη αναζητείται από τη Νικολούλη, ο Σνάουτσνερ δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός όταν αγωνίζεται στα αριστερά, ενώ Τσιρίλο και Κοντρέρας βρέθηκαν σε "μαύρη" βραδιά και είχαν κάκιστη συνεργασία.

Προσθέστε και την χειρότερη εμφάνιση του Κρέσιτς από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ και έχετε συμπληρωμένο το παζλ μίας άμυνας που ήταν σε τρικυμία. Ακόμη και η αλλαγή του Χάβου με τον Σακελλαρίου ήταν κατά το ήμισυ σωστη, καθώς αντί να βγει ο Ετό έφυγε από το παιχνίδι ο Σνάουτνσερ.

-Το δις εξαμαρτείν ίσχυσε και στην περίπτωση του Βιτόλο. Τον Ισπανό, ο Έλληνας τεχνικός, τον είχε δοκιμάσει στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και αυτό το πείραμα ο ΠΑΟΚ το "πλήρωσε" πολύ άκριβα. Το ίδιο συνέβη και στο ματς του ΟΑΚΑ, αφού η επιλογή του Χιμένεθ να παίξει 4-4-2 με ρόμβο και να πιέσει πολύ στην πρώτη πάσα, ουσιαστικά, "έπνιξε" τον μέσο του "Δικεφάλου".

Όσοι έχουν δει τον Βιτόλο στα καλά του, ξέρουν ότι το μεγάλο του ατού είναι να βγαίνει πρώτος πάνω στη μπάλα. Στο ΟΑΚΑ είναι ζήτημα αν το έκανε μία-δύο φορές σε όλο το παιχνίδι. Αυτό "απαντά" και στη δήλωση του Χάβου περί ετοιμότητάς του.

-Ό,τι αναφέραμε για τον Βιτόλο, ισχύει και στην περίπτωση του Φωτάκη. Ο Καλαματιανός μέσος είχε να αγωνιστεί από τις 22 Γενάρη, όταν και τραυματίστηκε στο ματς με την Ξάνθη. Κι όμως, ο Χάβος τον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα, σε θέση δεξιού χαφ που δεν είναι και η πιο ταιριαστή γι' αυτόν, δίπλα στον επίσης ανέτοιμο συμπαίκτη του.

-Αν υπήρχε κάτι να διατηρήσει μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ από τη ματς της περασμένης Τετάρτης (2/3) ήταν η παρουσία του Σαλπιγγίδη και του Ελ Ζαρ (στο μισό ματς) στα άκρα. Ο "Σάλπι", όμως, μετατέθηκε στην κορυφή και... χάθηκε, με αποτέλεσμα το μόνο κέρδος του ΠΑΟΚ από το ντέρμπι με την ΑΕΚ να είναι ο Μαροκινός που έδειξε θέληση να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Ούτε ο... Λίνο βοήθησε

Τα παραπάνω αποτυπώνουν, όμως, μέρος μόνο του προβλήματος. Ακόμη και έτσι, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι από το συγκεκριμένο ντέρμπι, αν υπήρχε διάθεση και ψυχολογία στην ομάδα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ο "Δικέφαλος" κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με το που δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Ντιόπ. Κάνω μία παρένθεση για να αναφερθώ στο γκολ του Σενεγαλέζου.

Χύθηκε μπόλικο μελάνι για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνιδι με τα δύο δοκάρια στο ματς Κυπέλλου και-υποτίθεται ότι- ο ΠΑΟΚ έκανε ειδική προετοιμασία για να τον αντιμετωπίσει στα στημένα στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών (μέχρι και ο... Λίνο βρέθηκε να τον υποδύεται για να εξασκηθούν στην αντιμετώπισή του οι συμπαίκτες του). Κι όμως, στο πρώτο επικίνδυνο φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι, μόλις στο 11', ο Ντιόπ σηκώθηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά "κάρφωσε" τον Κρέσιτς. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Επανέρχομαι στο θέμα της ψυχολογίας. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που κοίταξα το ρολόι μου, ενώ ένα ματς του ΠΑΟΚ ήταν ακόμη στα μισά του ημιχρόνου, για να υπολογίσω πόσο χρόνο θέλει μέχρι τη λήξη του. Συνέβη στο ματς του ΟΑΚΑ... Η ελάχιστη ελπίδα που είχα για ανάκαμψη εξανεμίστηκε μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο του β΄ μέρους. Ο Μάκης Χάβος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να προβληματιστούν ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο θέμα.

Το ανύπαρκτο πλάνο...

Κοντολογίς, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μετά το γνωστό πλάνο παιχνιδιού που εφαρμόζει όταν έχει όλους τους παίκτες-κλειδιά στη σύνθεσή του... υπάρχει το χαός. Παρότι δήλωσε ότι γνωρίζει τις ικανότητες των παικτών του και ότι εμπιστεύεται την ομάδα του, ο Χάβος απλά αποδεικνύει ότι αυτό συμβαίνει κατά το ήμισυ. Γνωρίζει μόνο τι μπορεί να πάρει από τον Γκαρσία, τον Βιεϊρίνια, τον Κοντρέρας και την γνωστή παρέα τους και δεν εμπιστεύεται, επί της ουσίας, κανένα άλλο παίκτη από τις ρεζέρβες.

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, κόντρα στην ΑΕΚ θα βλέπαμε από την αρχή τον Σακελλαρίου, τον Αρίας, τον Μπαλάφα (για να μαρκάρει στα στημένα τον Ντιόπ), τον Κουτσιανικούλη (και όχι τον Φωτάκη δεξιό χαφ), τον Μαλεζά (για να ξεκουράσει ένα από τα δύο κουρασμένα στόπερ) και κάποιους παίκτες σε άλλες θέσεις.

Ό,τι κι αν έχει γίνει, σημασία για τον ΠΑΟΚ έχει η επόμενη μέρα. Πώς ο "Δικέφαλος" θα διασφαλίσει τη θέση του στα πλέι οφ και δεν θα βάλει σε κίνδυνο την υπόθεση Κύπελλο...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags