Facebook Pixel Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο3
| 2012-12-09 01:01:00

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο3

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο3

Η καθιερωμένη στήλη του sportdog είναι μαζί σας όπως κάθε Κυριακή και ο Δημοσθένης Καρμοίρης δίνει τα …βραβεία της εβδομάδας που πέρασε. Ποιοι πήραν τους τίτλους και γιατί…

Άλλη μία Κυριακή που ο «σκύλος» σας συντροφεύει στον πρωινό καφέ σας, επιδιώκοντας να σας τον κάνει απολαυστικότερο, κάνοντας… rewind στην εβδομάδα που τελειώνει.

Καταγράψαμε και σήμερα για σας, τους «νικητές» του επταήμερου με βάση δημόσιες τοποθετήσεις, δηλώσεις ή πράξεις τους, οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση. «Έγραψαν» θετικά ή αρνητικά στη συνείδηση της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Πάμε λοιπόν να τους κατατάξουμε στο «βάθρο» της καθιερωμένης πια στήλης μας, των «Καλών, Κακών και Άσχετων»:

ΟΙ ΚΑΛΟΙ

ΧΟΥΑΝ ΡΟΤΣΑ: Δεν ξέρω αν αυτό που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που… απαλλάχθηκε από τον Ζεσουάλδο είναι «νεκρανάσταση» ή μια εφήμερη αγωνιστική ανάκαμψη.
Δεν γνωρίζω επίσης αν οφείλεται σε καθαρά ψυχολογικούς λόγους ή ο Ρότσα έκανε τα περιβόητα «βουντού» αναβαπτίζοντας την εικόνα της ομάδας του.
Σε κάθε περίπτωση στον Αργεντινό «ανήκει» το μερίδιο της… μετάλλαξης των «πράσινων», οι οποίοι μέχρι πριν ένα μήνα θύμιζαν ΠΑΟ μόνο από τις φανέλες. Ήταν ένα σκέτο συνονθύλευμα και, τουλάχιστον, τώρα είναι ομάδα στο γήπεδο που αυτό που μπορεί να παίξει το παίζει.
Ο Χουάν κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σίγουρα όχι να… μάθει καλύτερη μπάλα σ’ αυτό το ρόστερ που έχει ταβάνι, αλλά να δώσει έναν διαφορετικό αέρα και εγωιστικό κίνητρο στους ποδοσφαιριστές.
Στον τομέα «ψυχικό μανατζάρισμα», άλλωστε, ο Ρότσα είναι «μανούλα».

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι στο πρόσωπο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκει επιτέλους – μετά τον Μαρινάκη και σε μικρότερη κλίμακα τον Σπανό, τον Πανόπουλο, άντε και τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης - έναν επιχειρηματία με μεγαλόπνοο σχέδιο και επενδυτική στρατηγική.
Πέρα από τις γενικές προθέσεις του να ενισχύσει άμεσα με μεταγραφές το δικέφαλο του βορρά, ο «Ρώσος» ονειρεύεται να… μιλάει ελληνικά η ομάδα του.
«Υποδείξτε μου τους καλύτερους Έλληνες» παρότρυνε τους συνεργάτες του κάνοντας έναρξη της μεταγραφικής δραστηριότητας του με επένδυση στο ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

ΝΤΙΜΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν θα λυγίσουμε, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε το «Ενωσίτικο» κοινό μέσω συνέντευξης του ο έμπειρος πορτιέρο, σηκώνοντας από τους πρώτους το λάβαρο της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον της ΑΕΚ. Ο Κωνσταντόπουλος παραδέχτηκε ότι η ομάδα του έχει μπει στη «αγωνιώδη δίνη» της αποφυγής του υποβιβασμού, αλλά με την ωριμότητα της ηλικίας και της ποδοσφαιρικής διαδρομής του έκανε ως όφειλε τις συστάσεις στους «ρούκις» συμπαίκτες του: «Το κεφάλι κάτω και σκληρή δουλειά. Αν αρχίσουμε τους υπολογισμούς, πόσους βαθμούς θέλουμε για να σωθούμε, καήκαμε!»

ΟΙ ΚΑΚΟΙ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ συχνά οι αλήθειες «πονάνε». Τα λόγια έξω από τα δόντια… τσούζουν. Και ειδικά όταν ο άνθρωπος μαζεύει και μαζεύει και μαζεύει, κάποτε πρέπει να τα πει, να ξεσπάσει κι ας γίνει και κακός.
«Ενάμιση χρόνο ήμουνα στη ναφθαλίνη» δήλωσε, εν μέσω απόγνωσης και χαράς, προσωπικής ικανοποίησης για το (δύσκολο) γκολ που έβαλε στη Ν. Σμύρνη ο Αντώνης Πετρόπουλος. Για ποιον ήχησε η καμπάνα; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται… «παππού»…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Στην ανάληψη της απόλυτης ευθύνης για τον φετινό μαρασμό της Ξάνθης, γι’ αυτό το αγωνιστικό χάλι που παρουσιάζουν οι Ακρίτες, προχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
«Για όλη την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές ούτε οι προπονητές. Αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ» είπε χαρακτηριστικά μέσα από μια δημόσια αυτοκριτική, με πολλή κακία για… τον εαυτό του, ο Χρήστος Πανόπουλος. Και αμέσως μετά προχώρησε σε νέα αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία της SKODA, απολύοντας τον Κωστένογλου και επαναφέροντας – τι πρωτότυπο! - τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΙΝΤ: Ξέρω. «Ποιος είναι τούτος;» θα αναρωτιέστε στην ανάγνωση του ονόματος. Ο κύριος αυτός λοιπόν είναι ο νέος τεχνικός της Μόναχο 1860, που τα έβαλε «φόρα παρτίδα» με τον Μάκο, προσβάλλοντας τον επαγγελματικά.
«Έτσι όπως αγωνίζεται δεν μπορεί να παίξει ούτε στη Ελλάδα», είπε ο κόουτς των Βαυαρών για τον πρώην άσο της ΑΕΚ» φανερώνοντας ξεκάθαρα τι γνώμη έχει τόσο για τον Γρηγόρη όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λες και του φταίει ο Μάκος - που δεν έπαιζε κιόλας - και η Μόναχο παραπαίει στη 2η Κατηγορία της Γερμανίας, απειλούμενη σοβαρά να χάσει νωρίς το τρένο της ανόδου!

ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ: Η (μακράν) πιο πιστή έκφραση της… ασχετοσύνης με τα έργα και τις ημέρες του στην Ελλάδα, σε «νέα επεισόδια». Δεν έχει αποφασίσει, λένε στην Πορτογαλία, να θα συνεχίσει το (…θεάρεστο, λέω εγώ) προπονητικό του έργο ή θα πάρει σύνταξη. Κι αυτή η αναποφασιστικότητα κρατάει σε αναμμένα κάρβουνα την (ωραιότατη, για την ηλικία της) σύζυγό του, Ζουλμίρα. Η οποία αποκάλυψε την προσδοκία της να σταματήσει να εργάζεται ο Ζεσουάλδο για να απολαύσουν περισσότερο την κοινή ζωή τους και «να μην είναι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι οικογενειακά».
Οι ομάδες και το ποδόσφαιρο, να δεις Ζουλμίρα μας, πως παρακαλάνε να πάρει σύνταξη ο άντρας σου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον αληθεύουν οι καταγγελίες των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του Άρη για την απρεπέστατη συμπεριφορά του Κορίνθιου ρέφερι στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, τότε ο «τύπος» είναι παντελώς άσχετος από κανόνες συμπεριφοράς και, βέβαια, πλανάται πλάνη οικτρή, αν νομίζει ότι θα κάνει καριέρα με τη σφυρίχτρα όσο (και αν είναι) καλός διαιτητής.
«Ναι ρε σας έσφαξα, τι θες; Αύριο θα με παρακαλάς…» φέρεται να έχει πει ο Λιμενικός στο επάγγελμα ρέφερι, μέσα στο χαμό του επεισοδιακού φινάλε του αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» και με τους «κίτρινους» να διαμαρτύρονται έντονα για το γκολ της ισοφάρισης από τον Σκόνδρα.
Κύριε Δασκαλόπουλε, ένας διαιτητής κρίνεται και ανεβαίνει τα σκαλιά της καριέρας, «πακέτο». Συνολικά από την παρουσία και τη στάση του στα γήπεδα.

ΒΑΧΙΝΤ ΧΑΛΙΛΧΟΖΙΤΣ: Ή εμπαθής ή παντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο πρέπει εν τέλει να είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Αλγερινών! Θέμα των τελευταίων ημερών στην αφρικανική χώρα η μη επανά-κλήση (ακόμα) του Τζαμέλ Αμπντούν στην Εθνική Αλγερίας.
«Πριονοκορδέλα» τον περνάνε τον Βόσνιο προπονητή τα αλγερινά media για τις επιλογές, κρίσεις και αποφάσεις του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χαλίλχοζιτς δέχεται τη σκληρή κριτική των δημοσιογράφων.
Τώρα όμως με την φόρμα που διανύει ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού, οι εφημερίδες και τα site της Αλγερίας του αφιέρωσαν όλη την εβδομάδα ύμνους, κατακεραυνώνοντας παράλληλα τον εκλέκτορα της Εθνικής Αλγερίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags