Facebook Pixel Άμυνες για τα θηρία!
| 2012-12-09 23:06:00

Άμυνες για τα θηρία!

Άμυνες για τα θηρία!

Κεντάει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog στο «Ντου στα Αποδυτήρια» και κοιτάει πίσω από το αποτέλεσμα, όχι πίσω από τις εντυπώσεις…

Εγώ ένα πράγμα ξέρω, μάγκες. Ότι ο πίνακας στο ΟΑΚΑ έγραψε 2-2. Τίποτα άλλο. Και πώς μπήκαν αυτά τα γκολ; Όλα από αμυντικά λάθη.

Πιάστε τα ένα προς ένα και πείτε μου αν έχω άδικο. Στο πρώτο του Παναθηναϊκού ακόμα τον κοιτάνε τον Μαυρία ο Σιόβας με τον Χολέμπας. Τρύπωσε ανάμεσά τους κι έκανε την ζημιά.


Ψαρωμένα

Στο 1-1 πάει αυτός ο πιτσιρικάς ο Τριανταφυλλόπουλος να κάνει τάκλιν εντελώς ψαρωμένα. Λες και ήταν σε προπόνηση κι όχι σε ντέρμπι. Χαλαρά κι άτσαλα. Πήρε εύκολα την μπάλα ο Αμπντούν κι έδωσε συστημένο γκολ στο Τζιμπούρ. Τον αφύλαχτο Τζιμπούρ!


Ούτε στο τοπικό

Το 1-2 είναι η καλύτερη επιβεβαίωση αυτού που λέω. Δέκα παίκτες του Παναθηναϊκού μέσα στην περιοχή και ούτε ένας δεν πλησίασε τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού. Μιλάμε τώρα ότι ούτε στο τοπικό στην Α’ Αθήνας δεν κάνουν τέτοια λάθη. Ότι, δηλαδή, σε ένα κόρνερ δεν αφήνεις ποτέ μόνο του τον σέντερ φορ του άλλου. Κι όμως. Ο Τζιμπούρ δεν είχε κανέναν δίπλα του.


Τσουλήθρα

Και στο 2-2, βέβαια, ο Χολέμπας ακόμα κάνει τσουλήθρα και προσπαθεί να κόψει την πάσα προς τον Μαυρία. Ο Χολέμπας θύμισε γενικά σήμερα τις εμφανίσεις που έκανε το καλοκαίρι με την εθνική στο Euro.

Άσε τι έγινε στις ευκαιρίες του Φουστέρ ή όταν ο Πετρόπουλος έχασε στο τέλος την φάση για το 3-2 μετά από γκάφα του Γκρέκο, αν είδα καλά, μέσα στην περιοχή.


Ποιος δημιουργικός οίστρος;

Τι ψάχνουμε να βρούμε, λοιπόν; Το κουτί με τα σπίρτα; Όταν και τα τέσσερα γκολ έχουν μπει από αμυντικές γκέλες, τότε δεν μπορείς να μιλάς παράλληλα και για ματσάρα και για φοβερό ντέρμπι. Όχι τουλάχιστον όσον αφορά την διαμόρφωση του σκορ. Τα γκολ δεν μπήκαν επειδή υπήρχε οίστρος δημιουργικός, αλλά επειδή έγιναν κραχτά αμυντικά λάθη.


Το πάλεψαν

Από εκεί και πέρα, το ότι το 1-0 έγινε 1-2 και μετά 2-2, όντως κράτησε ζεστό τον κόσμο που παρακολουθούσε το ματς από την τηλεόραση. Όσο είχαν δυνάμεις οι δυο ομάδες, το πάλεψαν. Τρέξανε πάνω – κάτω, προσπάθησαν και κυνήγησαν τη νίκη. Παίξανε άναρχα, όμως. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όπως – όπως ψάχνανε το γκολ. Όχι οργανωμένα. Όχι με σωστή ανάπτυξη. Περισσότερο, δηλαδή, περίμεναν να κάνει το λάθος ο αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, προς το τέλος έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και κινητικότητα.


Ανακάτευε

Ο Μαυρίας πραγματικά ήταν σούπερ κι ανακάτευε συνέχεια την άμυνα του Ολυμπιακού. Όπως μου άρεσε απόψε και ο Ζέκα. Κι από τον Ολυμπιακό, βέβαια, ο κορυφαίος ήταν ο Τζιμπούρ που πήγε μόνος του να καθαρίσει το ματς.

Περισσότερα για το ντέρμπι; Προσεχώς… Όχι όλα μονοκοπανιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags