Facebook Pixel Τελικά μας την έφερε ο Ζαρντίμ!
| 2012-12-19 10:30:00

Τελικά μας την έφερε ο Ζαρντίμ!

Τελικά μας την έφερε ο Ζαρντίμ!

Για να είμαστε ειλικρινείς φίλοι μου, ποιος περίμενε τον Αύγουστο, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ότι ο Ζαρντίμ θα είχε φτάσει τέσσερις μήνες μετά σε τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα στον Ολυμπιακό; Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Εγώ πιστεύω κανείς!

• Κι εντάξει για το πρωτάθλημα…υποψιάζονταν οι περισσότεροι πως ο Ολυμπιακός θα έκανε κούρσα για ένα άλογο, λόγω της όποιας αποδυνάμωσης των κύριων αντιπάλων του και κύρια των οικονομικών τους προβλημάτων. Όμως, ακόμη κι έτσι δεν είναι μικρό πράγμα, να έχει η ομάδα-με παράλληλες υποχρεώσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ-το αήττητο στη Λίγκα και 12 νίκες με τρεις ισοπαλίες στις 15 πρώτες αγωνιστικές.

• Να ξέρετε πως τόσους πολλούς βαθμούς (39) στον α΄ γύρο, από τότε που το πρωτάθλημα γίνεται με 16 ομάδες, είχε συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός μόνο επί Σόλιντ, αλλά τότε είχε δύο ήττες. Τώρα είναι αήττητος, κάτι που είχε να κάνει ο Ολυμπιακός από το 1974!

• Κι όλα αυτά, έχοντας ήδη βγάλει εκτός έδρας ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη, Αστέρα, αλλά και Πανιώνιο, Γιάννινα, Βέροια.

• Τέλος πάντων, δεν είναι και θρίαμβος του Ολυμπιακού, αλλά αν μη τι άλλο είναι ένας πάρα πολύ καλός απολογισμός.

• Όμως, στην Ευρώπη είμαι βέβαιος πως ελάχιστοι θα ανέμεναν από τον Ολυμπιακό (όχι του Βαλβέρδε, του Μιραλάς, του Αβραάμ, του Μέλμπεργκ, του Ορμπάϊθ, του Μακούν και του Μαρκάνο πια), να παίξει στα ίσα με δύο από τις πιο σημαντικές ομάδες του αγγλικού (Άρσεναλ) και του γερμανικού (Σάλκε) πρωταθλήματος, αλλά και να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Γαλλίας (Μονπελιέ).

• Και τελικά να πάρει τρεις νίκες στη φάση των ομίλων και να αποκτήσει το δικαίωμα να είναι αύριο στην κλήρωση για του 32 του Γιουρόπα Λιγκ, με το σύλλογο να έχει βάλει στο ταμείο του επιπλέον τρία εκ. Ευρώ από τα μπόνους (κάπου 20 εκ. Ευρώ) της ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Γενικά, θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ εμπαθής για να μην παραδεχθεί ως επιτυχημένο αυτή την στιγμή τον μόλις 38χρονο Πορτογάλο τεχνικό, 10 χρόνια μικρότερο του Βαλβέρδε και δύο χρόνια μεγαλύτερο του…Ιμπαγάσα.

• Κι όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν τον έχει ακόμη καλά καλά κερδίσει ο Ζαρντίμ! Με τέτοια καλά αποτελέσματα. Προφανώς, γιατί οι Ολυμπιακοί θέλουν να βλέπουν καλύτερο ποδόσφαιρο, έχοντας μάθει στο πιο επιθετικό και γενικά ελκυστικό στιλ του Βαλβέρδε (στα καλά του).

• Επειδή δε κι ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης είναι οπαδός του Ολυμπιακού, δεν ξέρω αν κι αυτόν κατά βάθος τον έχει πραγματικά κερδίσει ο Ζαρντίμ! Άσχετα αν τον στηρίζει και είναι σε συνεργασία μαζί του, αφού αυτό επιτάσσει το καλό της ομάδας, που προέχει. Όμως, κι ο πρόεδρος είναι «του επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου», εξ ου άλλωστε και είχε κάνει αγώνα να φέρει πίσω τον Ερνέστο και να τον κρατήσει μετά τον πρώτο χρόνο.

• Όμως, το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Πάντα έχει συνέχεια κι ο Ζαρντίμ έχει ακόμη άλλο μισό σεζόν, για να πάρει το πρωτάθλημα, ίσως και το νταμπλ, αλλά και να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Γιουρόπα Λιγκ. Κι αν συνεχίσει έτσι όπως άρχισε, ποιος ξέρει, είναι πολύ πιθανόν να μας κερδίσει στο τέλος όλους…

• Προς το παρόν, πάντως, μας την έφερε ο Πορτογάλος!

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags