Facebook Pixel Οι κώλοι δε σφίγγουν μόνο στην Κόπα Καμπάνα!
| 2013-01-23 19:25:00

Οι κώλοι δε σφίγγουν μόνο στην Κόπα Καμπάνα!

Οι κώλοι δε σφίγγουν μόνο στην Κόπα Καμπάνα!

Ο sportdog καλωσορίζει στην οικογένειά του τον Σταύρο Κόλκα, ο οποίος βρίσκει τη δημοσιογραφική του Ιθάκη, σε μια περίοδο που ψάχνει τη δική του ο ΠΑΟΚ, τα θέματα του οποίου θα σχολιάζει στο εξής στο νέο μας μπλογκ. Καλή αρχή...

Η αλήθεια είναι πως φρόντισα τόσα χρόνια το προφίλ μου να είναι για τα… σκυλιά, άρα μάλλον εδώ στο sportdog ελπίζω να βρω την δημοσιογραφική μου Ιθάκη.

Χρειαζόμουν μία αλλαγή γιατί ο καθωσπρεπισμός που επικρατούσε στη προηγούμενη στέγη μου, ερχόταν κόντρα στην λογική μου γύρω από τα αθλητικά δρώμενα και βέβαια κόντρα στην οποιαδήποτε στρατηγική είχαν γύρω από τα μιντιακά δρώμενα.

Γενικά ο χώρος μαστίζεται από άσχετους και όσο πιο γρήγορα καθαρίσει η μπουγάδα, τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε την ηρεμία για να αποδώσουμε καλύτερα στη δουλειά μας και ως μία πρώτη ανάγνωση, αυτή η αλλαγή μόνο καλό μπορεί να μου κάνει.

Ο ...χοσάδας μεγαλομέτοχος!

Πάμε στα του ΠΑΟΚ, τα οποία αρχίζουν να με διασκεδάζουν απίστευτα. Είναι η εποχή του «χοσάδα μεγαλομετόχου», ο οποίος τα ακουμπάει και όποιος πει κακιά κουβέντα για αυτόν θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.

Εγώ θα προσπαθήσω να μπω στη ψυχοσύνθεση του underground ΠΑΟΚτσή, αυτού που το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις ξυπνάει, είναι να δει αν έχασε κάτι από αυτά που έγιναν στην ομάδα.

Διαβάζει εφημερίδες, μπαίνει σε σάιτ, προσπαθεί να ενημερωθεί ακόμη και από εκεί που του έχουν πει χιλιάδες φορές ψέματα. Ελπίζει πάντα πως αυτή τη φορά, του λένε την αλήθεια.

Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, του έστειλαν στη Τούμπα τον Σκόκο, τον Αρσάβιν, τον Μισίμοβιτς, τον Τίμοχτσουκ. Είδε τον στρατηγικό σύμβουλο μίας στρατηγικής που κανένας δεν έχει καταλάβει ακόμη, να μιλάει με τον Βιεϊρίνια, να διαπραγματεύεται τον Λούκας και να προσπαθεί να κλείσει τον Λάζοβιτς. Ο Ολαϊτάν δεν του έκανε, γιατί δεν καλύπτει τις προσδοκίες του συλλόγου και το αγωνιστικό πλάνο πρωταθλητισμού.

Ξαφνικά, το άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι αυτό, διαβάζει πως η ομάδα του έφερε τον Σουβόροφ για δοκιμή, τον Στηβ από τον Μπέβερλι Χιλς σε Μολδαβική έκδοση δηλαδή και έναν πρώην διεθνή ολλανδό που έχει να παίξει μπάλα τρία χρόνια. Κάποιος μου είπε πως μοιάζει με Ιωάννη Μελισσανίδη, αλλά δεν τον έχω δει με χιτώνα για να συγκρίνω. O Κάστελεν βέβαια, άμα ερχόταν πριν από τρία χρόνια, η κουβέντα θα ήταν άλλη.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ εκτός αγωνιστικού τμήματος λειτουργεί μια χαρά. Έχει μειώσει τις τιμές στη μπουτίκ και πουλάει την επίσημη φανέλα του 24 ευρώ, ο μεγαλομέτοχος πίνει καφέ με τον Στουρνάρα και μετά πετάγεται μια βόλτα από Μαξίμου να τα πει με τον Αντώνη, συμφωνεί να δώσει κας 12εκατ. ευρώ γιατί δεν γουστάρει να χρωστάει και ψάχνει χώρο για να χτίσει το νέο αθλητικό κέντρο και μελετά το πώς θα γίνει το νέο γήπεδο στη Τούμπα.

Αν τα συνδέσεις όλα, οδηγείσαι στην παράνοια. Και άντε εσύ, Κόλκας είσαι, 40 χρονών φτάνεις, λες πως μπορείς να το διαχειριστείς. Το ΠΑΟΚτσάκι όμως μπορεί;

Έσφιξαν οι κώλοι για Δώνη

Ο Δώνης είναι στη δύσκολη πλέον γιατί απλούστατα κάνει το παραδοσιακό λάθος του έλληνα προπονητή. Προσπαθεί να ικανοποιήσει όσους μουρμουρίζουν.

Για παράδειγμα, μπήκε στη λογική να αλλάξει το σύστημα γιατί οι παίκτες του δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο 4-4-2. Το έκανε 4-3-3 χωρίς να έχει εξτρέμ. Συγκλονιστική έμπνευση.

Να υποθέσω πως υπολόγιζε να πάρει, αλλά κάπου χάθηκε και αυτός στη μετάφραση και στο σπασμένο τηλέφωνο του Άλκη από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Ροστόφ μέσω Μαρίας.

Η αλλαγή του συστήματος λανσαρίστηκε και αυτή ως μία στρατηγική απόφαση, μίας στρατηγικής που ο Ναπολέοντας θα αισθανόταν κενός αν του ζητούσαν να την αναλύσει.

Τώρα που οι κώλοι έσφιξαν, βλέπω την στρατηγική επιστροφή στο 4-4-2 αύριο έτσι για να μη ξεχάσουμε το σύστημα που επιλέξαμε το καλοκαίρι… στρατηγικά.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ έχει κενά στο ρόστερ και μπερδεμένο προπονητή. Στον Δώνη χρεώνω την μονοδιάστατη επιλογή ανάπτυξης από τις πλευρές ενώ δεν έχω τον σούπερ κεφαλοποδοσφαιριστή στην επίθεση, ούτε 8άρια που πατάνε περιοχή. Του χρεώνω επίσης κακό τρανσίσιον στην επίθεση, αφού δεν θυμάμαι να έχουμε πετύχει γκολ σε ανοργάνωτη άμυνα. Παίζουμε σε ρυθμό που δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να οργανωθεί.

Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο πως ο Σαββίδης για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να δαπανήσει χρήματα για μεταγραφές. Έκανε το κομμάτι του στη Ρωσία με τον Σίλντεφελντ, το value for money του Κατσουράνη είναι σούπερ και το μόνο που καταφέρνει με τη λειτουργία του μέχρι τώρα είναι να απαξιώνει τον Γεωργιάδη, τον Δώνη και την επιλογή του που ονομάζεται Τσιστιακόφ.

Τον Βρύζα τον βγάζω στην απ έξω, γιατί δεν θεωρώ πως απαξιώνεται αλλά πως καβαντζώνεται.

Αύριο παίζουμε κύπελλο και το καθαρό 2-0 είναι ένα σκορ που στη Τούμπα έχει ανατραπεί με Ολυμπιακό, με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο παρελθόν. Στη κανονική Τούμπα, αυτή που μάθαμε από μικροί και όχι στη σημερινή απρόσωπη. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Και αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν θα είναι ο απαιτητικός Σαββίδης, αλλά οι εκνευρισμένη μάζα.

Υ.Γ. Δικαιώνονται όλοι όσοι έκραζαν τον Δώνη, παρότι τον πίεσαν να οδηγηθεί σε λάθος κρίσεις. Το σύστημα που δεν ταίριαζε, το διαδέχτηκε άλλο που δεν δουλεύτηκε και δεν ταίριαζε περισσότερο. Ο εγκληματίας Βιβιάν, γιατί δεν παίζει για να πάει ο Κατσουράνης στα χαφ; Κρίμα που ο Κουμαλό που δεν έπαιξε μισό αγώνα πέρυσι λείπει στο Κόπα Άφρικα. Ο Ρομπέρ με το ένα φρύδι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ, ας παίξει ο Λόρενς ο οποίος όμως δεν μπορεί να κουνηθεί. Ποιος Ολαϊτάν τώρα, θα πάρουμε καλύτερους. Δεν τον θέλουν οι Ρώσοι. Την ίδια στιγμή, ο μηχανισμός ΠΑΟΚ στηρίζει τον προπονητή του φέροντάς του υπό δοκιμή παίκτες εκεί που φωνάζει το κενό από τις 4 Γενάρη του 2012, όταν και πουλήθηκε ο Βιεϊρίνια. Δεν πίστευα και ούτε θα πιστέψω ποτέ στον έλληνα προπονητή. Όμως όταν τον έχεις, πρέπει να μάθεις να τον στηρίζεις πραγματικά.

Υ.Γ2. Τα μισά να είναι αλήθεια απ όσα ειπώθηκαν δια στόματος προφυλακιστέων οπαδών, η ΠΑΕ θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί. Εννοείται πως εφόσον ο οποιοσδήποτε κινηθεί μέσα από πράξεις ποινικά κολάσιμες, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα. Εδώ όμως, υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για κατασκευασμένες κατηγορίες. Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ δεν ενδιαφέρεται για αυτό το κομμάτι του κοινού του και έχει κολλήσει την γνωστή γρίπη του νεοπλουτισμού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags