Facebook Pixel «Free» Σισέ και killer «Πετρογκόλ»
| 2011-03-13 10:20:00

«Free» Σισέ και killer «Πετρογκόλ»

«Free» Σισέ και killer «Πετρογκόλ»

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Σισέ που έδειξε ξανά πως είναι άνδρας που κρατάει το λόγο του, αλλά και για τον Πετρόπουλο, που από αδικημένος έγινε... «killer».

Αναλυτικά το άρθρο του:

Από τη στιγμή που στα λιγοστά παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον χωρίς αντικειμενικό στόχο να παίξει μόνο και μόνο για το γόητρο, την ιστορία και τον κόσμο του, είναι λογικό κι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να δοκιμάζει διάφορα πράγματα επί χόρτου.

Αφενός για να έχει ορισμένες «δουλεμένες» εναλλακτικές εν όψει των πλέι οφ κι αφετέρου για να δει κι ο ίδιος -με λιγότερη πίεση- το κατά πόσο μπορεί να «απορροφήσει» η ομάδα του άλλα συστήματα, αλλά και το τι μπορεί να του δώσουν ορισμένοι παίκτες που δεν είχαν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής επί των ημερών του στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Υπ' αυτήν την έννοια το 4-4-1-1 που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος τεχνικός -για πρώτη φορά από το ξεκίνημα αγώνα των «πράσινων»- στο χθεσινό, άνετο όπως αποδείχθηκε στο φινάλε, παιχνίδι με τον Ηρακλή (σύστημα που είχε δοκιμάσει για λίγο στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και στα τελευταία 30 -κι άκρως δημιουργικά- λεπτά στο ματς του πρώτου γύρου με την Κέρκυρα) του βγήκε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό.

Με τον Τζιμπρίλ Σισέ να βρίσκει επιτέλους ξανά κίνητρο για πρώτη φορά μετά το «Γ. Καραϊσκάκης» παίζοντας σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, ένα κλικ πιο πίσω από τον Πετρόπουλο. Και που μολονότι δεν πέτυχε το 50ό του τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (γκολ που κυνηγάει «λυσσασμένα» στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και το περίμενε και η σύζυγός του, Τζουντ, όπως έχει... προαναγγείλει στο Twitter) τα πήγε εξαιρετικά σε ρόλο δημιουργού, «φτιάχνοντας» και τα τρία γκολ.

Κι αν μη τι άλλο ο Γάλλος έδειξε για μία ακόμη φορά σ' αυτήν τη διετία που βρίσκεται στην Ελλάδα πως είναι άνδρας που ξέρει να κρατάει το λόγο του, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στον Δημήτρη Γόντικα ότι θα «ξυπνήσει» στα ματς που απομένουν ως το φινάλε.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Πετρόπουλος με τη χθεσινή «γεμάτη» εμφάνισή του (βρήκε ξανά δίχτυα σε παιχνίδι με το «γηραιό») έδωσε τη δική του -αγωνιστική- απάντηση στον Φερέιρα πως ίσως θα έπρεπε να τον υπολογίζει περισσότερο σ' αυτούς τους τέσσερις μήνες που κάθεται στην άκρη του «πράσινου» πάγκου.

Από πλευράς ευκαιριών, άλλωστε, ο «Πετρογκόλ», ο 25χρονος επιθετικός, είναι ίσως ο πιο αδικημένος παίκτης του ρόστερ του Παναθηναϊκού και, αν μη τι άλλο, έστω και στο φινάλε δικαιώνεται. Διότι δεν τα παράτησε, διότι δεν σταμάτησε να δουλεύει και να βελτιώνεται καθημερινά στην Παιανία και κυρίως διότι -παρά το λιγοστό χρόνο συμμετοχής του- δεν έπαψε ποτέ να κουβαλάει μέσα του το ένστικτο του «killer».

Τα 4 γκολ σε 9 αγώνες όλους κι όλους στο πρωτάθλημα ή αν προτιμάτε σε 327 αγωνιστικά λεπτά (ένα κάθε 82') «μιλούν» από μόνα τους. Και θα ήταν μέγιστο σφάλμα αν δεν εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή μετά το καλοκαίρι (πόσο μάλλον αν τελικά αποχωρήσει ο Σισέ), αφήνοντάς τον να «σκουριάσει» για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο. Με την ΑΕΚ (που τον ήθελε και είναι αλήθεια ότι τον «κυνήγησε» πολύ το χειμώνα που μας πέρασε) να... παραμονεύει, περιμένοντας τη λάθος... εκτίμηση των «πράσινων».

Στα θετικά της χθεσινής τρίτης φετινής νίκης του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη (επίδοση που είχε να πετύχει από τη σεζόν 2007-08) η επάνοδος του Χριστοδουλόπουλου και μάλιστα με γκολ, αλλά και η συνολική αγωνιστική επιστροφή των «πράσινων». Χωρίς να παρουσιάσουν επί χόρτου εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά με διάθεση να ακολουθήσουν κατά γράμμα τη νοοτροπία του «winner», ακόμη κι όταν ο βασικός στόχος έχει χαθεί, την οποία προσπαθεί να τους εμφυσήσει από την πρώτη μέρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

ΠΗΓΗ: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags