Facebook Pixel Για πες αλεύρι, ο εισαγγελέας σε γυρεύει!
| 2013-03-17 14:00:00

Για πες αλεύρι, ο εισαγγελέας σε γυρεύει!

Για πες αλεύρι, ο εισαγγελέας σε γυρεύει!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει στον "Kαλό, Κακό κι Άσχετο" για την αυτεπάγγελτη δίωξη που απειλεί τον Κατίδη και τη δικαίωση Λίνεν για τις κόντρες με το νεαρό ποδοσφαιριστή.
 

Αυτός ο νεαρούλης, όψιμος σταρ των ελληνικών γηπέδων, για τον οποίο πολλοί απορούσαν το καλοκαίρι, πώς και γιατί τον άφησε ο Άρης να φύγει και να κατηφορίσει στην Αθήνα και την ΑΕΚ, παρά το ταλέντο και τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, ο ίδιος αυτός "μαγκάκος" που έχει γίνει ο μπελάς του Λίνεν με τη συμπεριφορά του όπως διαβάζουμε συχνά στο προπονητικό ρεπορτάζ της Ένωσης, ονόματι Γιώργος Κατίδης, φρόντισε να γίνει το μεγάλο θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πολύ καλά, επειδή ήτανε ο MVP του Δικεφάλου στο …ντέρμπι με τη Βέροια, θα σκεφτόταν ο πιο λογικός. Χωρίς βέβαια να έχει υπολογίσει τον …παραλογισμό του χρυσού σκόρερ του ΟΑΚΑ, ο οποίος φαίνεται ότι εν τέλει χρειάζεται κάποιον ή κάποιους να τον συνετίσουν. Πολύπλευρα και πολύμορφα, γιατί ο πρώτος που αδικεί είναι ο ποδοσφαιρικός εαυτός του. Και με αυτή τη …φόρα που έχει πάρει, ίσως να μην απέχει και πολύ από την καταστροφή και των ονείρων του.

Ο μεγάλος "Ασχετος" Κατίδης και τα λοιπά "μετάλλια" της εβδομάδας στον "Καλό, Κακό και Άσχετο Νο 17". Άντε και καλά Κούλουμα.

Ο ΚΑΛΟΣ

1) ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν η εβδομάδα του μεγάλου "ερυθρόλευκου" αρχηγού. Ο Παπαδόπουλος είχε την τιμητική του. Λες και η κακοτυχία που τον χτύπησε στο Euro, του όφειλε ένα πέραν κάθε προσδοκίας come back! Ούτε …παραγγελία των ονείρων του Παπαδόπουλου να ήταν αυτός ο ιδανικότερος συνδυασμός της δυναμικής επιστροφής του στα γήπεδα! MVP στο – κατ΄ ευφημισμό – ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, σκόρερ των δύο εκ των τριών τερμάτων της νίκης των πρωταθλητών (διάκριση που του συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του), ενώ μερικά 24ωρα αργότερα συμπεριλήφθηκε και στο προσκλητήριο του Σάντος για την καθοριστική μάχη της Εθνικής με την Βοσνία. Τον Αβράμη τον χρειάζεται και ο Ολυμπιακός και η "γαλανόλευκη". "Είναι βράχος ο Αβραάμ" …το χαρακτηριστικό σχόλιο του Πορτογάλου ομοσπονδιακού στην αναφορά του στην προσωπικότητα του διεθνούς στόπερ...

2) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: "Μπράβο ρε Μητσάρα!". Δεν είναι αυτή τη φορά σύνθημα μόνο στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά η αποθέωση του συνόλου της κοινωνίας για μια θεάρεστη πράξη – από αυτές που συνηθίζει χωρίς να επιθυμεί να παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα – του "Γκάλη της εποχής του". Ο αρχηγός του ΠΑΟ απέδειξε και πάλι την ευαισθησία του σε κοινωνικά θέματα, προσφέροντας υπογεγραμμένη τη φανέλα του για τη δημοπρασία της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικών Μελετών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου), σε μία κίνηση που έχει σκοπό την προβολή του έργου της Ε.Ψυ.Με., αλλά και την οικονομική ενίσχυσή της. Η ανθρωπιά δεν έχει χρώματα και οπαδικές προκαταλήψεις.

3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από δίπλα με τον Σάκη Τσιώλη στη διεκδίκηση του τίτλου του κορυφαίου προπονητή της σεζόν. Ο τεχνικός του ΠΑΣ ξέχωρα από τα όσα έχει "φτιάξει" στην ηπειρωτική ομάδα, ένα θαυμάσιο σύνολο, που βάζει κάτω την μπάλα και παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, δείχνοντας έτοιμη να τερματίσει στις «ευρωπαϊκές θέσεις» του πίνακα, είναι και ένας πολύ μετρημένος και συνετός άνθρωπος. Πάντοτε προσέχει τι λέει και τι κάνει. Καταπληκτικές οι δηλώσεις του μετά από ακόμα μία σπουδαία νίκη, τη σαββατιάτικη επί του Άρη: "Αυτή η νίκη ανήκει εξ' ολοκλήρου σ' αυτούς τους γίγαντες που έχω εκεί στα αποδυτήριά μου και οι οποίοι ματώνουν στους βούρκους. Παίξαμε για την τιμή μας, για τη φανέλα μας και για το όνειρό μας. Με το πάθος τους έκλεισαν πολλά στόματα σήμερα". Πέντε λόγια σταράτα και με "μηνύματα"…

Ο ΚΑΚΟΣ

1) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Πάλι μέσα …στην τύφλα οι δικαστές σ’ αυτή τη χώρα; Προσωπικά δεκάρα δε δίνω για τις εικασίες και τα (κλασικά) αστήρικτα "ευφυολογήματα" περί παρασκηνιακής δράσης γύρω από την απόφαση που πάρθηκε από το αθλητικό δικαστήριο για την πολυσυζητημένη χειρονομία του Σαλπιγγίδη προς το βοηθό διαιτητή στο ματς με τον Πλατανιά. Όλα τα "ζουμί" στην ενέργεια του διεθνή επιθετικού, φωτογραφικά και τηλεοπτικά, δεν προδίδουν …μούντζα. Φαίνεται και μοιάζει περισσότερο για πράξη απόγνωσης πράγματι, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Και στο κάτω-κάτω πρόκειται για έναν παίκτη-"κύριο των γηπέδων", που δεν είχε αποβληθεί ποτέ, που δεν έχει δώσει δικαιώματα στην καριέρα του. Αυτό και από μόνο του τουλάχιστον, είναι αρκετό για να μην είχε εξαντληθεί η αυστηρότητα της δικαιοσύνης προς το πρόσωπό του!

2) ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Εν βρασμώ ψυχής, ακόμα και στις κατηγορίες περί κακουργημάτων, οι εισαγγελικές προτάσεις ποινής προς την έδρα είναι ηπιότερες. Ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου ανήκει στην μειοψηφία, στους ελάχιστους από τους ανθρώπους και παράγοντες που κοσμούν με την παρουσία και συμβολή τους – πολύπλευρα μάλιστα – τη Λίγκα και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως, όσο και έξω φρενών να ήταν μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του με τον Πανιώνιο, ειδικά για τον Γιώργο Σπανό, απειλές του τύπου: "Θα σε τελειώσω από διαιτητή" που είπε, απευθυνόμενος στον Μάνταλο - όπως τουλάχιστον γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τον ρέφερι της αναμέτρησης - δεν συνάδουν με τη διαδρομή του στα γήπεδα. Πιάστηκες οφσάιντ, πρόεδρε!

3) ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Είπαμε: Τέτοια εποχή πρέπει να είσαι …τρελός ή (τόοοοσοοοο πολύ) παλικάρι πια, σαν τον Σούλη τον Παπαδόπουλο, για να συνδέσεις την παρουσία σου με τις τύχες του Άρη. Ειδάλλως, είσαι ο "κακός" της ιστορίας. Ένας ακόμα "κακός" των τελευταίων εβδομάδων. Στα "όχι" των διαφόρων προπονητών να καθίσουν στον "κίτρινο" πάγκο, προστέθηκε αυτή την εβδομάδα και η άρνηση του Δημητριάδη να αναλάβει πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα με αυξημένες αρμοδιότητες. "Με τιμάτε" τους είπε ο Βασίλης, αλλά …"ευχαριστώ δεν θα πάρω" και ανανέωσαν το ραντεβού τους οι δύο πλευρές για το τέλος της περιόδου. Να έχει μείνει δηλαδή στην κατηγορία ο Άρης και βλέπουμε…

Και …ο ΑΣΧΕΤΟΣ

1) ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: Αν το εξέταζε μονοδιάστατα και καθαρά αγωνιστικά κανείς το ζήτημα, προφανώς και ο βετεράνος Ουρουγουανός θα έπρεπε να ενταχθεί στη στήλη των "Κακών", καθώς προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα τις παραμονές ενός ντέρμπι, μιας μάχης τόσο κρίσιμης για την έκβαση του ανταγωνισμού των διεκδικητών των "ευρωπαϊκών θέσεων" του πρωταθλήματος. Καθότι όμως σε ένα "διαζύγιο" ποτέ δεν ευθύνεται μόνο μία πλευρά, έχει και ο Γιώργος Δώνης τη "συμμετοχή του" στην απόφαση αποχώρησης του Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ. Προφανώς προπονητής και ποδοσφαιριστής είχαν όλο το χρόνο να τα βρουν κάποια στιγμή προς το συμφέρον όλων. Ωστόσο και οι δύο τράβηξαν το μοναχικό δρόμο των άκρων και της οριστικής ρήξης στη σύγκρουσή τους. Και παρά την γκρίνια των οργανωμένων για την "σημαία Πάμπλο", δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορθά η ΠΑΕ "στήριξε" Δώνη. Έστω και …μέχρι νεοτέρας όπως κυοφορείται…

2) ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Με φαύλους λόγους που περιλαμβάνουν ανυπόστατες, βαριές κατηγορίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι …χάνεται ακόμα πιο πολύ η μπάλα εν μέσω της βαθιάς κρίσης που βιώνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από έμπειρους ανθρώπους με τόσες δεκαετίες προσφοράς στα γήπεδα και που ως παλαίμαχοι ηγούνται από άλλο πόστο τμημάτων μεγάλων συλλόγων σαν τον Παναθηναϊκό, περιμένει κανείς συμπεριφορές και πράξεις με υψηλότερο αίσθημα ευθύνης. Οι παίκτες της Κέρκυρας που (σωστά) ένιωσαν να θίγεται η αξιοπρέπεια και η τιμή τους με τις βολές που τους έριξε ο "γάτος", τον αποστόμωσαν συστήνοντάς του μέσω επιστολής: "Θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείτε με την ομάδα σας και τα καθήκοντά σας και να μας αφήσετε ήσυχους να παλεύουμε με τις δυσκολίες μας…".

3) ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΔΗΣ: Γιωργάκη, πες αλεύρι, ο κυρ-εισαγγελέας σε γυρεύει. Βάση των οδηγιών της UEFA, ο αθλητικός εισαγγελέας δύναται να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να τραβήξει το αφτί του χρυσού σκόρερ στο ματς "ζωής και θανάτου" με τη Βέροια. Το παλικαράκι αυτό, που απασχολεί με τα καμώματά του, εκ νέου τις στήλες (και μετά σου λέει ότι έχει άδικο ο Λίνεν που "πλακώνεται" μαζί του κάθε τρεις και λίγο στις προπονήσεις…), ήταν ο λυτρωτής σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι για το μέλλον της ΑΕΚ και κατάφερε να τραβήξει πάνω του τους προβολείς του ενδιαφέροντος, με αφορμή το Ναζιστικό χαιρετισμό του, πανηγυρίζοντας το τέρμα της νίκης! Κι όταν ρωτήθηκε σχετικά, έκανε τον "άσχετο"…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags