Περίμενα να δω που θα κάτσει η μπίλια στο σήριαλ Ιβάν – Δώνης για να γράψω. Και αφού δεν κάθεται πουθενά, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει ο καθένας.

Η φετινή σεζόν άλλωστε, δεν είναι μεταβατική μόνο στα αγωνιστικά αλλά και στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ για τα οποία υποσχέθηκα πως θα τοποθετηθώ άμεσα. Και το κάνω.

Ο Δώνης είναι το μαύρο πρόβατο και σίγουρα όλοι η ΠΑΟΚτσήδικη κοινή γνώμη τον έχει στο πέναλτι. Ό,τι και να κάνει είναι εναντίον του και βέβαια το κέρδισε με το σπαθί του αυτό. Έναν αγώνα έπρεπε να κερδίσει για να θεωρηθεί πετυχημένος ή τουλάχιστον να έχει επιχειρηματολογία για να το υποστηρίξει και τον έχασε. Άρα ότι και να πει κανείς, ο Δώνης δεν έχει συμπάθειες στον ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα ήταν έξαλλος. Και κάπου εκεί φάνηκε πως οι από κάτω του δεν μπορούν να τον ελέγξουν για το καλό του ίδιου αλλά και της εταιρίας. Εκείνη την ώρα, μεταφέρει στον Τσιστιακόφ την διάθεσή του να παραιτηθεί ο Δώνης. Στη λογική «άντε και γ…. που θέλεις και λεφτά». Νορμάλ το βρίσκω, συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Εκεί ο Σαββίδης, χρειάζεται στελέχη να του πούνε πως «πρόεδρε, θα πληρώσουμε άντερα αν το πάμε έτσι. Άσε να διαπραγματευτούμε με στόχο να πάρουν τουλάχιστον οι άλλοι την αποζημίωση και να γλιτώσουμε τα 200 του Δώνη». Ο Τσιστιακόφ δεν κατάφερε να ελέγξει τον μεγαλομέτοχο και το πράγμα ξέφυγε.

Ο Δώνης αναμένεται να κάνει προσφυγή, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έφαγε προσφυγή όταν είχε παίκτες ακόμη και έναν χρόνο απλήρωτους. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θεωρεί πως προσβλήθηκε ο ιδιοκτήτης από το εξώδικο και στο δικαστήριο θεωρεί πως έχει ελπίδες να δικαιωθεί.
Ο Σαββίδης θυμίζει Καίσαρα και οι από κάτω του Ευνούχους. Από την άλλη σου λέει εγώ πληρώνω και αν την ψωνίσω και λειτουργήσω κάπως, θα βάλω το χέρι στη τσέπη. Όμως δεν είναι μόνο το χέρι στη τσέπη που λύνει όλα τα προβλήματα.

Η ελληνική κοινή γνώμη διαβάζει σήμερα πως η δικηγόρος του Δώνη ισχυρίζεται πως ο πρώην προπονητής της ομάδας δέχτηκε απειλές μέσα στο σπίτι του. Το αν είναι αλήθεια ή όχι, ελάχιστοι το εξετάσουν. Η εικόνα ενός ΠΑΟΚ που τραμπουκίζει περνάει προς τα έξω  ακόμη κι αν δεν αποδεικνύεται με τίποτα η εμπλοκή του.

Από εκεί και πέρα, μου φάνηκε πολύ παράξενο το γεγονός πως η δικηγόρος του Δώνη ζητάει από τον ΠΑΟΚ να βγάλει τα εξώδικα για να δει ο κόσμος. Εσύ το έστειλες κυρία μου, βγάλτα εσύ. Γιατί να τα βγάλει ο ΠΑΟΚ; Δεν τα έχεις στα χέρια σου;

Η κοινή λογική λέει πως δεν τα βγάζει η ίδια γιατί έτσι θα ενισχυθεί ο ισχυρισμός του ΠΑΟΚ για δυσφήμηση του μεγαλομετόχου. Τώρα, το εξώδικο το έχουν δει δέκα άνθρωποι, αν το δημοσιεύσει η ίδια εκατοντάδες χιλιάδες. Το αστείο είναι πως ζητάει από τον ΠΑΟΚ να το κάνει λες και εκεί είναι μαζεμένοι καθυστερημένοι και κάνουν μίτινγκ λέγοντας ουγκ μόλις καπνίσουν μια τζούρα από την πίπα της ειρήνης.

Και αυτό που έχω να πω, είναι πως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στον ΠΑΟΚ έψαχναν λόγο για να πατήσουν στην καταγγελία της σύμβασης και η δικηγόρος του Δώνη απλόχερα την έδωσε. Επίσης, το πρωί της Δευτέρας, κανένας δεν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ έχει τύχη νομικά σε αυτή την υπόθεση. Πλέον, θεωρούν πως έχουν και μάλιστα αρκετή.

Μέχρι στιγμής η προσέγγισή μου αφορά τη λειτουργία μίας εταιρίας απέναντι σε έναν ελεύθερο επαγγελματία. Προσπαθώ να μην έχω κανέναν συναισθηματικό δέσιμο με αυτό που συμβαίνει γιατί ούτε στη τσέπη μου θα μπούνε, ούτε μου αρέσει η συμπεριφορά των αντιμαχόμενων πλευρών για να πάρω τη θέση κάποιου.

Το διαζύγιο αυτό, μόνο βελούδινο δεν είναι. Και ταπεινή μου άποψη προσβάλει και τις δύο πλευρές ο τρόπος του χωρισμού. Νομίζω πως ο κανονικός ΠΑΟΚ, θα είχε γλιτώσει χρήματα, θα είχε λύσει συμβόλαιο, θα είχε βγάλει ευχαριστήρια ανακοίνωση και θα κοιτούσε απερίσπαστος την επόμενη μέρα.

Ο προσωποκεντρικός ΠΑΟΚ, το βλέπει το πράγμα αλλιώς και μέχρι να δούμε που θα καταλήξει θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχτούμε και τις κακές του μέρες. Υπάρχει άλλωστε και το θετικό στο κομμάτι της τρέλας που έπιασε τον Σαββίδη. Σημαίνει πως πόνεσε όπως όλοι μας.
Εγώ θέλω να δεχτώ πως ο ΠΑΟΚ παίρνει απόσταση από εμάς και το έχω καταγράψει. Αλλά να πάρει μία απόσταση για να γίνει καλύτερος από αυτό που ήταν και στη περίπτωση Δώνη, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει κολλήσει.

Πως είναι δυνατόν άλλωστε, ο ΠΑΟΚ να ξέρει πως ο Δώνης θα φύγει το καλοκαίρι, πως γίνεται να ξέρει ο Δώνης πως θα φύγει το καλοκαίρι – γιατί αυτό συνέβαινε τόσο καιρό – και κανένας από την ΠΑΕ να μην έχει δρομολογήσει την αντικατάστασή του;
Και μη μου πει κανείς πως υπάρχει έτοιμη η λύση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει.

Για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου, την απόσταση που πρέπει να πάρει ο τεχνοκράτης ΠΑΟΚ θα πρέπει να την δικαιολογεί μέσα από μία οργανωτική εξέλιξη που θα μας πείθει όλους ότι κινείται σωστά.

Απόσταση σε συνδυασμό με κωλυσιεργία, αργές αντιδράσεις και σπασμωδικές κινήσεις, μάλλον θα φέρουν σε βάθος χρόνου κινητικότητα έξω από τα γραφεία της Μικράς Ασίας, από εξαγριωμένους οπαδούς που θα ζητάνε απαντήσεις.

ΥΓ Δημητράκη, έχασες το τηλέφωνό μου;