Facebook Pixel Η ...αναβάθμιση τους βάζει ιδέες!
| 2011-03-23 21:55:00

Η ...αναβάθμιση τους βάζει ιδέες!

Η ...αναβάθμιση τους βάζει ιδέες!

Την πατρίδα νοσταλγούν οι Ισπανοί προπονητές, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ημερών. Περισσότερο ο Χιμένεθ, αλλά και για τον Βαλβέρδε μη βάζετε το χέρι στη φωτιά. Ο σκύλος σε λίγο έρχεται με αποκάλυψη!

Μέχρι την αποκάλυψη, όμως, ας δούμε τι επιρροή έχει στους Ισπανούς η ...αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία τους κάνει να σκέφτονται την επιστροφή στη μαμά πατρίδα. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών το αποδεικνύουν αυτό που λέμε. Κάπου, όμως, είναι και λογικά αυτά.

Ο Βαλβέρδε μπορεί να είναι άρχοντας φέτος, αφού με την επιστροφή του κατέκτησε σχετικά άνετα τον τίτλο, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι εδώ είναι Ελλάδα. Και ότι οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα στα πρώτα άσχημα αποτελέσματα. Φυσικά, αυτή είναι μια γενική προσέγγιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν αφορά τον Μαρινάκη, που είναι καινούργιος στον χώρο και δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο όσον αφορά στους προπονητές.

Όταν, λοιπόν, ο Βαλβέρδε, παρά το γεγονός ότι στέφεται πρωταθλητής, δηλώνει «αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στην Ισπανία», είναι αναμενόμενο ότι αν του έρθει μια καλή πρόταση στο τέλος της σεζόν από σοβαρή ισπανική ομάδα, θα την σκεφτεί. Το τι θα κάνει εν τέλει, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μπορεί και να μείνει, αφού δεσμεύεται κι από συμβόλαιο, αλλά και στο λιμάνι η ατμόσφαιρα είναι υπέρ του. Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, δηλαδή.

Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανένας κάποιον αν θέλει να βρίσκεται στην Πριμέρα κι όχι στην Σούπερ Λίγκα. Είναι ζήτημα κινήτρων, φιλοδοξιών και ποιότητας, όπως και να το κάνουμε.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, λένε πως δεν ανησυχούν, αν και το θέμα που φέρνει σε λίγο ο σκύλος, μάλλον είναι ...ανησυχητικό.

Από την άλλη ο Χιμένεθ, βλέποντας την τραγική κατάσταση την ΑΕΚ, αλλά και το κλίμα στην Ένωση και τους οπαδούς, είναι δεδομένο ότι κάνει "κρα" για να του έρθει μια πρόταση από την Πριμέρα, έστω κι από μικρομεσαίο σύλλογο. Τι να κάτσει να κάνει στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν; Ούτε ο ίδιος έχει πείσει ότι μπορεί να ανεβάσει την ομάδα, ούτε έχει πειστεί ότι του χρόνου θα αλλάξουν αρκετά πράγματα. Συνεπώς, με την λήξη της περιόδου θα ψαχτεί, είτε του κάνει πρόταση παραμονής η ΑΕΚ, είτε όχι.

Με λίγα λόγια, δεν είναι τυχαίος ο ντόρος των τελευταίων ημερών με δηλώσεις και δημοσιεύματα από τον ισπανικό Τύπο. Και όσα έχουν γίνει στην χώρα μας με επεισόδια κλπ., σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους στο αν θέλει κάποιος να δουλεύει κάτω από τέτοιες συνθήκες...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags