Αυτό θα το θυμάστε όσοι είχατε ασχοληθεί με το Sensible World of Soccer την δεκαετία του '90 όπου το Career mode προσέφερε ατελείωτα...χρόνια καψίματος, ειδικά χάρις στην πρωτοποριακή βάση δεδομένων του παιχνιδιού. Παρένθεση: Εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη σε όγκο μέχρι σήμερα, καθώς περιελάμβανε πρωταθλήματα από όλες τις χώρες του πλανήτη!

Το Ultimate Team παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο FIFA 09 και είναι ένα online mode στο οποίο αναλαμβάνετε την ομάδα που επιθυμείτε και στη συνέχεια καλείστε να παίξετε τουρνουά με τον υπολογιστή ή άλλους παίκτες με στόχο να κερδίσετε τρόπαια. Όποια ομάδα κι αν επιλέξετε σας δίνονται τυχαίοι παίκτες χαμηλής ικανότητας. Θα κληθείτε λοιπόν να παίξετε ματς (φιλικά ή τουρνουά) και μέσω αυτών να αποκτήσετε coins και να αγοράσετε νέους παίκτες, οι οποίοι χωρίζονται στις κατηγορίες Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με την ικανότητά τους.

Η Electronic Arts έχει την συνηθισμένη τακτική να χρεώνει τα επιπλέον updates στα games της μέσω DLC. Αυτό τον δρόμο ακολούθησε και στο Ultimate team. Στο FIFA 09 κόστισε 10 ευρώ, στο FIFA 10 5 ευρώ κι από το FIFA 11 η EA το παρέχει δωρεάν. Η σημαντική διαφορά του σε σύγκριση με το Master League Online είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν πρωταθλήματα, αλλά πρακτικά στόχος σας είναι να αποκτήσετε όλα τα τρόπαια. Υπάρχουν κύπελλα που παίζονται αποκλειστικά με Broze, Silver ή Gold παίκτες, τόσο ενάντια στην A.I. όσο και online με παίκτες ή κάποια άλλα έκτακτα τα οποία διοργανώνονται μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με ειδικούς κανόνες.

Η ελάχιστη τιμή πώλησης/αγοράς παίκτη είναι τα 150 coins. Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές κάθε κατηγορίας (και ειδικά της Gold) πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές. Πέρα από παίκτες, μπορείτε να αγοράσετε προπονητή και να κάνετε διάφορες επεκτάσεις (π.χ. γήπεδο) προκειμένου να αυξήσετε το ηθικό των παικτών σας, άρα και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Η απόδοση επηρεάζεται επίσης και από το Chemistry, την λεγόμενη χημεία της ομάδας, καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία να βάζετε ποδοσφαιριστές από την ίδια χώρα ή την ίδια ομάδα να παίξουν σε κοντινές θέσεις για να συνεννοούνται σωστά. Για παράδειγμα ένας Ιταλός τερματοφύλακας θα συνεργαστεί πολύ καλύτερα με τέσσερις Άγγλους αμυντικούς καθότι μιλούν την ίδια γλώσσα. Ναι, παρότι παίζετε, έχει κι αυτό τη σημασία του.

Για μένα το Ultimate Team είναι ένας από τους βασικούς λόγους να ασχοληθεί κάποιος με το FIFA γιατί δίνει ένα κίνητρο του να πάρεις την ομάδα σου και να την εξελίξεις με τους αγαπημένους σου ποδοσφαιριστές. Στις εκδόσεις για Xbox 360/Xbox One υπάρχουν και οι λεγόμενοι "Football Legends", κοινώς μόνο στις κονσόλες της Microsoft μπορείτε να φέρετε στην ομάδα σας 42 μεγάλους βετεράνους παίκτες όπως οι Pele, Van Basten, Weah, Rijkaard, Gullit, Matthaus και άλλοι πολλοί. Από την λίστα απουσιάζει δυστυχώς ο Maradona, αν και από Αργεντινή συναντάμε μόνο τον Crespo.

 

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]

Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.