Facebook Pixel Τσάμπα τους βγαίνει το όνομα του παραρτήματος...
| 2013-12-27 21:52:00

Τσάμπα τους βγαίνει το όνομα του παραρτήματος...

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τσάμπα τους βγαίνει το όνομα του παραρτήματος...

Πως βλέπουν οι οπαδοί του Άρη την πιθανότητα νέου δανεισμού απ'τον Ολυμπιακό; Το doggy style φιλοξενεί τις απόψεις 3 Αρειανών για το θέμα: «Μας ενοχλεί, αλλά μας βρήκαν στην ανάγκη», λένε.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει μεγάλο θόρυβο οι φήμες που διαρρέονται μέσω του ρεπορτάζ του Άρεως, ότι οι Θεσσαλονικείς σκέφτονται την πιθανότητα νέου δανεισμού παικτών απ'τον Ολυμπιακό (ήδη υπάρχουν στο ρόστερ 3 “ερυθρόλευκοι”), προκειμένου να ενισχυθούν τον Ιανουάριο, μπας και σωθεί η χρονιά. Όλα αυτά τα σενάρια δεν περνούν απαρατήρητα από τους φιλάθλους που υποστηρίζουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιδρούν σε αυτό το (ελληνικό κακά τα ψέμματα) φαινόμενο και στολίζουν τους Αρρειανούς με το γνωστό καφενειακό παρατσούκλι του... παραρτήματος.

Τί λένε όμως οι ίδιοι οι οπαδοί του Άρη για όσα λέγονται και πώς βλέπουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης από την ομάδα του Πειραιά; Ο σκύλος φιλοξένησε τις απόψεις τριών νεαρών οργανωμένων φίλων του Άρη, προκειμένου να αφουγκραστούμε τις φωνές από την εξέδρα για το ζήτημα. Οι δηλώσεις τους δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη των φιλάθλων του Άρη. Από τα λόγια τους όμως μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση, πώς αισθάνονται οι οπαδοί των “κιτρινόμαυρων”. Ο λόγος για τον Γιώργο, τον Σωτήρη και τον Μιχάλη, τα επίθετα των οποίων δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους.

Ο Γιώργος μιλώντας στην στήλη εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος με τα σενάρια δανεισμού τον Ιανουάριου από τους νταμπλούχους Ελλάδας. «Με ενοχλούν αρκετά όλα αυτά που ακούγονται για δανεισμό απ'τον Ολυμπιακό. Βέβαια η υπάρχει η απαγόρευση μεταγραφών, οπότε οι επιλογές μας είναι πολύ περιορισμένες. Απ'την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει όλην πιτσιρικαρία δικαιολογείται κάπως όποια επιλογή της διοίκησης για να πάρει κάποιον “μικρό” από τον λιμάνι.

Με εξαίρεση τον Τάτο, κανείς άλλος παίκτης που πήραν δεν έχει κάνει τη διαφορά στον Άρη. Συνεπώς με ενοχλούν οι φήμες γιατί μας βγαίνει το όνομα του παραρτήματος τσάμπα. Δεν ξέρω ποιες είναι οι σχέσεις της διοίκησης με τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην τους κάνουμε εξυπηρετήσεις μέσω των μεταγραφών αυτών.

Λύσεις ενίσχυσης υπάρχουν. Δεν είναι η δουλειά των οπαδών όμως να τις προτείνουν. Είμαι σίγουρος δε ότι μπορούν να βρεθούν καλύτεροι παίκτες από κάτι Διαμαντάκους και Καραγκούνηδες», λέει ο Γιώργος.

Ο Σωτήρης έχει την ίδια άποψη. «Φυσικά και με ενοχλεί και δεν με αρέσει καθόλου η φάση με τους δανεικούς από τον ΟΣΦΠ. Σκεφτείτε, ότι με εξαίρεση τον Τάτο, κανείς άλλος δεν μας έχει βοηθήσει ιδιαίτερα. Από την άλλη μεριά όμως είναι και λίγο αναγκαστική αυτή η επιλογή. Εμείς είμαστε τελευταίοι, δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές και ο Ολυμπιακός κακά τα ψέματα έχει καλούς παίκτες που δεν χρησιμοποιεί», δήλωσε αρχικά στη στήλη.

Ερωτηθείς αν θα προτιμούσε χέρι βοηθείας από τον συμπολίτη ΠΑΟΚ απ'αυτή του Ολυμπιακού είπε: « εγώ θέλω να σωθεί η ομάδα. Δεν με νοιάζει πως. Ίσως και να προτιμούσα τους δίπλα, αλλά ξέρω κάτι τέτοιο δεν παίζει να συμβεί. Γενικά δεν μου αρέσει καθόλου που εξαρτιόμαστε απ' άλλους, είτε είναι Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟΚ. Για μας και οι δύο είναι μισητές ομάδες. Δεν γουστάρω βοήθεια από κανένα, αλλά δεν θέλω επίσης να ξαναπέσω. Μας έπιασαν στην ανάγκη».

Από τη μεριά του ο Μιχάλης είναι πιο προσγειωμένος στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η ομάδα του και εμφανίζεται διαλλακτικότερος με την πιθανότητα δανεισμού απ'τον Ολυμπιακό. «Ως οπαδοί έχουμε σίγουρα πρόβλημα. Αλλά πρέπει να βάλουμε πάνω απ' όλα το συμφέρον της ομάδας, η οποία πρέπει να σωθεί με κάθε τρόπο! Φέτος ο Άρης κλείνει 100 χρόνια απ'την ίδρυσή του και αν πέσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη διάλυση. Είναι οξύμωρο και σκληρό. Πρέπει να αποτρέψουμε την... κηδεία στο Ιωβηλαίο της ομάδας. Δεν έχει υπάρξει παγκοσμίως ανάλογο γεγονός», σχολίασε αρχικά και κατέληξε λέγοντας:

«Συνεπώς η χρονιά πρέπει να βγει με κάθε τρόπο. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ούτε υπάρχει προοπτική αν πέσουμε στη Γ'Εθνική για να σβηστούν τα χρέη. Η ΑΕΚ ακολούθησε αυτόν τον δρόμο γιατί έχει έναν Μελισσανίδη. Ο Άρης δεν έχει. Ούτε εμπιστευόμαστε πλέον τον κάθε... τυχάρπαστο που θα έρθει να κάνει τον μάγκα στην πλάτη του Άρη».

Όπως διαβάσατε, οι Αρειανοί είναι ενοχλημένοι με όσα ακούγονται, παραδέχονται ότι υπάρχει... ανάγκη και νιώθουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Γενικά, οι οπαδοί κάθε ομάδας είναι ρομαντικοί. Η αγάπη για την ομάδα και το συναίσθημα όμως, έρχεται σε σύγκρουση με το συμφέρον της. Αυτό ίσχυε πάντα όχι τώρα. Οπότε είναι άδικο να κατηγορούνται οι φίλαθλοι για την αδυναμία εύρεσης ουσιαστικών λύσεων από τις διοικήσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags