Facebook Pixel Λαϊκή βάση και συμπαίκτης
| 2011-04-19 08:06:00

Λαϊκή βάση και συμπαίκτης

Λαϊκή βάση και συμπαίκτης

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Παππά, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εφοπλιστή που έχει έδρα το Λονδίνο και είναι θετικός στην προοπτική να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά το ραντεβού που είχε με τον Ντέμη Νικολαΐδη και πρώην παράγοντες της ομάδας κάνουν κινήσεις για να βρουν μια δική τους… λύση, σχέδιο για την επόμενη πέρα της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας επεξεργάζεται και ο Μάκης Κασνακίδης.

Οπως διαβάσατε χθες (18/4) στην «Εξέδρα», ο πρόεδρος των Supporters και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ εξετάζει αν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη μετατροπή της ΑΕΚ σε εταιρεία λαϊκής βάσης. Η κεντρική ιδέα της σκέψης του Κασνακίδη είναι να καταφέρνει η ΠΑΕ να εξασφαλίζει ένα κεφάλαιο της τάξης των 5 εκατ. ευρώ ετησίως από τον κόσμο της και να δεσμευτούν οι νυν μέτοχοι (είτε μόνοι τους οι Παππάς, Νοτιάς είτε με «συμπαίκτες» που θα βρουν οι ίδιοι) να βάζουν άλλα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το ένα σενάριο είναι να προχωρήσει η ΠΑΕ, μέσω του Supporters Club, στην εγγραφή μελών (κάτι ανάλογο με την προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός), τα οποία καταβάλλοντας περίπου 50 ευρώ ετησίως θα εξασφαλίζουν κάποια ειδικά προνόμια. Ο Κασνακίδης φέρεται να εξετάζει και το σενάριο δημιουργίας ενός «κλειστού κλαμπ» ανθρώπων της υψηλής κοινωνίας της Ενωσης (γι' αυτόν τον λόγο έκανε και τις σχετικές επαφές το τελευταίο διάστημα), οι οποίοι θα καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό σε ετήσια βάση, αγοράζοντας μετοχές της ΠΑΕ, και θα εξασφαλίζουν μια σειρά από σημαντικά προνόμια όσον αφορά τη σχέση τους με την ομάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των Supporters δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο… συνδυασμού των δύο αυτών σεναρίων. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επιδίωξη να συγκεντρώνει η ΑΕΚ κάθε χρόνο 5 εκατ. ευρώ από τον κόσμο της είναι αρκετά φιλόδοξη…

Βρίσκει συμπαίκτη ο Παππάς

Εν τω μεταξύ πληροφορίες που διαρρέουν από άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντος της ΠΑΕ αναφέρουν ότι ο Πέτρος Παππάς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εφοπλιστή που έχει έδρα το Λονδίνο και έχει παρουσιαστεί θετικός στην προοπτική να μπει στη μετοχική σύνθεση. Ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για οικονομικό παράγοντα που έχει πρόθεση να μπει... δυναμικά στην ΠΑΕ. Με τον Πέτρο Παππά συζητάει το ενδεχόμενο να βάλει κάποια χρήματα στην ΑΕΚ, τα οποία θα «ανακουφίσουν» στην παρούσα φάση τη διοίκηση και να γίνει «συμπαίκτης» των δύο νυν μεγαλομετόχων. Η συμφωνία με τον εν λόγω εφοπλιστή δεν μπορεί να θεωρείται ακόμη δεδομένη, εντούτοις οι μέτοχοι φέρονται να είναι πολύ αισιόδοξοι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλείσει το deal και θα μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Κάλεσμα σε Μαύρο

Ο Σταύρος Αδαμίδης πάντως εξακολουθεί να δείχνει ότι θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο την παραμονή του στην προεδρία της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε αυτήν τη λογική, συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με μια εμβληματική μορφή της ΑΕΚ, τον Θωμά Μαύρο, στον οποίο έκανε για δεύτερη φορά πρόταση να αναλάβει διοικητικό πόστο στην ΠΑΕ. Θυμίζουμε ότι ο Αδαμίδης είχε προσεγγίσει ξανά τον Μαύρο το πρώτο διάστημα της θητείας του στην προεδρία, όμως τότε ο παλαίμαχος άσος είχε αρνηθεί τη θέση που του προτάθηκε. Αυτήν τη φορά οι δύο άντρες συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags