Facebook Pixel "Αν δεν χάναμε, θα θρηνούσαμε θύματα!"
| 2011-05-02 15:04:00

"Αν δεν χάναμε, θα θρηνούσαμε θύματα!"

"Αν δεν χάναμε, θα θρηνούσαμε θύματα!"

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ατρόμητου, Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, αναφέρθηκε στον τελικό της ντροπής δηλώνοντας την πίστη του ότι σε περίπτωση που ο Ατρόμητος νικούσε, θα υπήρχαν θύματα!

«Δυστυχώς προετοιμαζόμασταν τόσο καιρό να πάμε να χαρούμε το ποδόσφαιρο, τη γιορτή. Πιστεύαμε και θέλαμε το Κύπελλο, τόσο για την ομάδα, όσο για τον πρόεδρο και το φανταστικό κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο.

Εννοείται ότι εννοούμε τον υγιή κόσμο που ήρθε με τα παιδάκια και την οικογένειά του να πανηγυρίσει και δει την ομάδα και τη γιορτή και στην οποία και εγώ και κάποιοι άλλοι μπορεί να μη ξαναζήσουμε», επεσήμανε αρχικά στον "Sentra".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε:

Για την επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ στη θύρα όπου βρίσκονταν τα μέλη των οικογενειών της ομάδας του Ατρόμητου: «Εγώ σαν μέλος του τεχνικού τιμ καθόμουν στον πάγκο. Ολα τα μέλη των οικογενειών μας, του τιμ, της ομάδας, των παικτών, κάθονταν στη θύρα 23, δίπλα στα επίσημα. Εκεί δέχτηκαν την επίθεση στο τέλος του αγώνα, αν και δε μιλάμε για τέλος αγώνα, αφού ούτε καν έχει λήξει. Ο κ. Κάκος έδωσε ένα αράουτ και μπήκαν μέσα οι φίλαθλοι και ζήσαμε όλοι αυτό που είδαμε. Δεν επιτρέπεται τα μέλη μιας ομάδας, προπονητές, παίκτες να πηγαίνουμε μπροστά στη θύρα που κάθονταν συγγενικά μας πρόσωπα και να κάνουμε ασπίδα».

Για το αν ήξεραν οι οπαδοί της ΑΕΚ ότι εκεί ήταν οι οικογένειές τους: «Το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι επειδή υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά στην εξέδρα που ήταν οι πιο φανατικοί οπαδοί μας, ότι η συγκεκριμένη ήταν η μόνη που δεν φυλάγονταν. Τους πέταγαν φωτοβολίδες, τους σημάδευαν με κροτίδες με τα πιστόλια. Μόλις το είδαμε τρελαθήκαμε, ήταν πρωτόγνωρο και τρέξαμε.

Αυτό το πράγμα δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και δεν βάζουμε στο καζάνι τον υγιή φίλαθλο της ΑΕΚ που ήρθε να πανηγυρίσει στο γήπεδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της ΑΕΚ που κατέκτησαν το Κύπελλο. Απλά ήταν 3-0 το σκορ. Από το 70' και μετά ήταν 3.000 οπαδοί της ΑΕΚ δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, φανταστείτε να έμπαινε η κεφαλιά Μπαζίνσκι, τι θα γινόταν. Θα θρηνούσαμε θύματα, ποδοσφαιριστές, προπονητές. Εντάξει χάσαμε, πήγαμε σε μια γιορτή να το χαρούμε».

Για την αγωνία που υπήρχε για τις οικογένειές τους: «Εγώ ευτυχώς βρήκα αμέσως τους δικούς μου. Ο Στέλιος Σφακιανάκης επί 45 λεπτά έψαχνε τη γυναίκα του, αν έφυγε καλά με το μικρό τους παιδί. Παρακάλαγε γυμνός τα ΜΑΤ, τα έσπρωχνε να έρθουν να διώξουν αυτούς που πέταγαν φωτοβολίδες. Για ποια γιορτή και ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε; Αν δεν μας ήθελαν στον τελικό, να το έλεγαν. Κάναμε τόσα έξοδα ως ομάδας. Από την Πέμπτη είμαστε σε ξενοδοχείο, Πάσχα δεν κάναμε. Είπαμε αν το πάρουμε, το πήραμε, αλλά αυτό το πράγμα δεν το περιμέναμε».

Για το πώς νιώθει για τη δήλωση του κ. Πιλάβιου ότι ο τελικός της επόμενης χρονιάς να γίνει στη Γερμανία: «Δε θέλω να πιστεύω ότι ειρωνευότανε. Μια διοργάνωση ήταν να κάνει η ΕΠΟ και απορώ. Είδα ανθρώπους με σακίδια στην πλάτη, αυτά πώς περάσανε στο γήπεδο; Εψαξαν μέλος της οικογένειάς μου και του πήρανε τον αναπτήρα! Στο τέλος ήμασταν ευχαριστημένοι που ήρθαν έτσι τα πράγματα και δεν βάλαμε κανένα γκολ .Δεν ξέραμε τι εξέλιξη θα είχε μετά. Από δεξιά κατέβαινε ο παίκτης μας με την μπάλα α ο φίλαθλος της ΑΕΚ ήταν μέσα στο γήπεδο.

Δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει το παιχνίδι με τόσο κόσμο μέσα. Δεν μπορώ να υπεισέλθω ούτε σε θέματα διαιτησίας ούτε τίποτα. Είναι κρίμα για κάποιους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, που τρέχουν για το ποδόσφαιρο, που έχουν πληρωμένους τους παίκτες, τους προπονητές κλπ και να καταφέρνουν κάποιοι να βγάζουν αυτό τον άνθρωπο, τον κ. Σπανό, από το ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags