Facebook Pixel Να βρουν τα κότσια και να μιλήσουν
| 2011-05-04 11:59:00

Να βρουν τα κότσια και να μιλήσουν

Να βρουν τα κότσια και να μιλήσουν

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις ομοιότητες στο ρεπορτάζ ΑΕΚ - Παναθηναϊκού με τους μετόχους που είναι άφαντοι!

Αναλυτικά το άρθρο του:

* Εφτασε η ώρα που ο φίλος του Παναθηναϊκού καλείται να ρίχνει μια ματιά και στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Αλλά υπάρχουν και ορισμένες ομοιότητες, ειδικά αυτή την περίοδο… Όπως, επί παραδείγματι ότι ο ένας μεγαλομέτοχός της είναι άφαντος και βουβός (Νίκος Νοτιάς), αφού προηγουμένως είχε κάνει μια μεγάλη επένδυση (προπονητικό κέντρο) από… μακριά και χωρίς να ασχολείται με την καθημερινότητα της ομάδας. Και ο άλλος (Πέτρος Παππάς) δήλωσε χθες επισήμως: «από την πλευρά μου, αν και δεν θα λειτουργώ πλέον ως ένας εκ των βασικών μετόχων της ομάδας, θα στηρίξω την προσπάθεια εξυγίανσης στο μέτρο που μπορώ και ελπίζω το ίδιο να κάνουν και όσοι θέλουν να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα μας». Ελάτε τώρα… Μην μου πείτε ότι δεν έχετε κάνει ήδη τις αντιστοιχίες στο μυαλό σας…

* Μόλις τελείωσε ο τελικός και πριν από την έναρξη των πλέι οφ, ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της ΑΕΚ βγήκε και μίλησε προς τους φίλους της ομάδας. Με ανορθογραφίες; Ασφαλώς! Ούτε καλύτερα είναι τα οικονομικά της ΑΕΚ τώρα σχετικά με το πώς την άφησε ο Ντέμης Νικολαϊδης (μόνο οι υποχρεώσεις της για τον Ιούνιο είναι οκτώ εκατ. ευρώ) ούτε είναι σοβαρό επιχείρημα για τα… καλά της ΑΕΚ ότι «έχει φθάσει το όνειρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας βήματα μόνο πριν την νομική του ολοκλήρωση». Ο άνθρωπος, όμως, βγήκε και μίλησε. Καθαρά. Όχι τυχαίο το timing, ασφαλώς, μετά την κούπα του τρόμου, αλλά τοποθετήθηκε. Όχι μόνο για την τωρινή κατάσταση στην ομάδα του και για το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και για το μέλλον. Με αυτό το (όποιο) σχέδιο για τη «λαϊκή βάση», το οποίο θα παρουσιάσει ο Αδαμίδης.

* Ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στον Παναθηναϊκό, το ίδιο πρέπει να κάνουν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νίκος Πατέρας, αμέσως μετά το άνοιγμα του κουμπαρά, τη Δευτέρα. Και οι τρεις στο παρελθόν έχουν πει πολλά σε επιστολές που έχουν ανταλλάξει, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε κατά καιρούς δηλώσεις και ανακοινώσεις. Τις περισσότερες φορές απαντώντας ο ένας στον άλλο. Τώρα έχει έρθει η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά στον φίλο του Παναθηναϊκού.

* Χρειάζονται κότσια. Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ βαρύ, ειδικά αυτή τη στιγμή και όχι σε περιόδους ευφορίας. Να καταθέσει ο καθένας δημοσίως τη δική του άποψη για την κατάσταση, τα επιχειρήματά του για τη στάση του και την πρότασή του για το μέλλον. Από τον Βαρδινογιάννη και τον Θανάση Γιαννακόπουλο κάτι έχουμε μάθει, μέσω των πρακτικών. Από τους άλλους δύο ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

* Επειδή, όμως, ο Βγενόπουλος ξέρει καλά ότι αν δεν είχε γίνει το συλλαλητήριο, ο ίδιος θα είχε μείνει στις εξαγγελίες της ΠΕΚ και επειδή ο Πατέρας έχει πάρει μέσα σε δυόμισι χρόνια τόση αγάπη, στήριξη και εμπιστοσύνη από ανώνυμους και επώνυμους Παναθηναϊκούς όση δεν θα πάρει ποτέ στη ζωή του από τόσους πολλούς ανθρώπους, οφείλουν, όπως και ο Τζίγκερ που πιθανότατα θα το κάνει σε συνέντευξη Τύπου, να μιλήσουν.

* Αν έχουν αίσθημα ευθύνης για τα σχέδια πωλήσεων που έχει έτοιμα ο Δημήτρης Γόντικας και αν αισθάνονται έστω κατά 1% υπεύθυνοι για το μέλλον της ομάδας, στην οποία εξακολουθούν να είναι μέτοχοι, πρέπει να βρουν την τόλμη να το κάνουν. Είναι υποχρεωμένοι απέναντι όχι μόνο σε αυτούς που τους στήριξαν και τους εμπιστεύτηκαν, αλλά απέναντι σε κάθε φίλο της ομάδας που μόλις πριν από ένα χρόνο πανηγύριζε το νταμπλ και πήγαινε στη φιέστα με τόνους θετικής ενέργειας και υπερηφάνειας για την ομάδα του και τώρα περιμένει πάλι από τον Μήτσο, τον Μπατίστ και τα άλλα παιδιά να κρατήσουν ψηλά το παναθηναϊκό φρόνημά τους…

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags