Facebook Pixel Ο Λύμπε αντέχει!
| 2011-05-10 12:23:00

Ο Λύμπε αντέχει!

Ο Λύμπε αντέχει!

Μπορεί το ποδοσφαιρικό μέλλον του Νίκου Λυμπερόπουλου να είναι αβέβαιο, έχοντας πατήσει ήδη τα 36, αλλά διεθνής επιθετικός είναι σαν το παλιό καλό κρασί και αντέχει ακόμα σε μπάλα υψηλού επιπέδου
 

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πέρασε τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του στην Ένωση και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν από τους πιο συνεπείς παίκτες της ομάδας στο σκοράρισμα.

Ο Μεσσήνιος άσος μετακόμισε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2003 και από την πρώτη του χρονιά έδειξε την αγαστή σχέση που έχιε με τα δίχτυα, αφού σε 40 παιχνίδια σημείωσε 13 γκολ με τα εννιά να είναι για το πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν τα στατιστικά του «Λύμπε» ήταν ακόμα καλύτερα και σε λιγότερα, αφού σταμάτησε στα 16 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις σε 34 συμμετοχές.

Η πιο παραγωγική του σεζόν όμως, ήταν αυτή του 2006-07 στην οποία σημείωσε 21 γκολ σε 39 παιχνίδια (18 στο πρωτάθλημα). Κάπου εκεί έρχεται η πτώση στα γκολ, χωρίς όμως να πέσει από διψήφιο αριθμό. Έτσι, η χρονιά του 2008 τελειώνει με τον «Λύμπε» να ματώνει 13 φορές τα δίχτυα (όλα στο πρωτάθλημα) σε 39 αγώνες.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ευρωπαϊκή του περιπέτεια στην Γερμανία και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πριν αποφασίσει το καλοκαίρι που μας πέρασε να επιστρέψει στην ΑΕΚ για να κλείσει την καριέρα του.

Παρότι τα χρόνια πλέον έχουν περάσει, ο Λυμπερόπουλος παρέμενε σταθερός στις αξίες του και για άλλη μία φορά σημείωσε πάνω από δέκα γκολ, έχοντας μέχρι και τον τραυματισμό του στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλoυ 34 συμμετοχές και 12 γκολ.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Λυμπερόπουλος δεν ήταν μόνο μία εμβληματικά μορφή και ηγέτης μέσα στα αποδυτήρια, αλλά κι ένας δεινός σκόρερ.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags