Facebook Pixel Ραπανάκι για την όρεξη ο Βοτανικός
| 2011-05-12 12:50:00

Ραπανάκι για την όρεξη ο Βοτανικός

Ραπανάκι για την όρεξη ο Βοτανικός

Ενώ στον Παναθηναϊκό, λόγω …φτώχειας, θα δυσκολευτούν να κρατήσουν το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας στα φετινά στάνταρ, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για το νέο γήπεδο.

Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν καταλάβει ότι για να προχωρήσει το γήπεδο, χρειάζονται λεφτά. Ακόμα και να απεμπλακεί, δηλαδή, από όλα τα κολλήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα και έχουν προκαλέσει την καθυστέρησή του, ποιος θα δώσει τα χρήματα για να φτιαχτεί;

Η Πολιτεία; Ούτε για αστείο, αναλογιστεί κανείς το κόστος της κατασκευής του γηπέδου, αλλά και το γεγονός ότι η πλευρά της Πολιτείας θα αναλάβει με τη σειρά της τη Διπλή Ανάπλαση, που είναι συνδεδεμένη με το έργο. Σε μία εποχή, μάλιστα, που τα ταμεία του κράτους είναι (και επίσημα) άδεια.

Τη λύση θα μπορούσαν να δώσουν οι μέτοχοι, έστω για ένα μέρος του ποσού που χρειάζεται για την κατασκευή του γηπέδου. Εδώ δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους που δεν έχει προοπτική η συγκεκριμένη λύση. Η διάθεσή τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη θυμίζει σιγά-σιγά τους Νοτιά και Παππά, στην ΑΕΚ.

Το ενδεχόμενο να δώσει μία τράπεζα δάνειο, επίσης, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, γιατί το ποσό είναι πολύ μεγάλο και οι εποχές δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους «ανοίγματα» ούτε για τις τράπεζες. Συν τις άλλοις, ποιος θα πληρώσει το συγκεκριμένο δάνειο; Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει τα χρήματα να επιστραφούν στην τράπεζα. Άρα και αυτή η λύση είναι… κουτσή.

Εκτός αν βρεθεί επενδυτικός όμιλος που χρηματοδοτεί τέτοια έργα, όπως λέει για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ο Γιάννης Βούρος. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, σε μία προσπάθεια να φύγουν τα φώτα για λίγο πάνω από το αγωνιστικό κομμάτι. Με την ομάδα του Φερέιρα να σέρνεται και τους καυγάδες να κάνουν συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους στην Παιανία…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags