Facebook Pixel Βρήκε την άκρη μόνος του
| 2011-06-20 14:26:00

Βρήκε την άκρη μόνος του

Βρήκε την άκρη μόνος του

Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια τις εξελίξεις στα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού, γιατί και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ρεπορτάζ. Γράφει ο Κώστας Σαμοθράκης.

Μπορεί να μην έχει τη βαρύτητα της επαγγελματικής ομάδας, μπορεί το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις μεταγραφές που περιμένει με αγωνία ο κόσμος, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό χάρτη, θα είναι πολλοί αυτοί που σύντομα θα θέλουν να μάθουν με αγωνία τι συμβαίνει. Και δεν ασχολούμαι γιατί το κάνει τώρα ο Μαρινάκης με πολύ ενδιαφέρον.

Το κάνω γιατί δεν αντέχω να βλέπω τον Ολυμπιακό γεμάτο από Ισπανούς και άλλους ξένους παίκτες και να είναι στην ενδεκάδα μόνο ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, άντε και λίγο ο Μανιάτης.

Από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Μαρινάκης μόλις ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ήταν να μάθει τι συμβαίνει στις ακαδημίες. Έβαλε ένα «δικό» του άνθρωπο να δει τι συμβαίνει και έμαθα ότι υπάρχουν δύο «στρατόπεδα». Τα αγωνιστικά τμήματα που έχουν έδρα στο Ρέντη και οι σχολές με έδρα τον Ελαιώνα και παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Και η απορία του μεγάλη. Γιατί είναι χωρισμένοι στα δύο; Τι συμβαίνει και δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων; Γιατί υπάρχει «φαγωμάρα»; Το ήξεραν όλοι στον Ολυμπιακό για την «κόντρα» που υπήρχε, αλλά κανένας δεν μιλούσε. Όλοι είχαν βολευτεί στις καρέκλες τους και έβγαζαν προς τα έξω ότι γίνεται καλή δουλειά.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Και μόλις ο Μαρινάκης κατάλαβε τι έγινε, πήρε φόρα. Έδιωξε κόσμο και έδωσε εντολή για ενοποίηση των τμημάτων, με ένα σχεδιασμό, που στο μέλλον θα φέρει αποτελέσματα. Ή τουλάχιστον θα υπάρχει κάποιος επικεφαλής, που θα κατευθύνει το σύστημα και θα παίρνει αποφάσεις. Χάθηκαν ταλέντα, γιατί, ενώ τα είχαν ανακαλύψει, κανένας δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία και την ευθύνη να τα φέρει στο Ρέντη.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags